- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 906
- Поени од реакции
- 1.768
Прво, да е жив и здрав човекот, браво што презима мерки за здравјето.ајде вака пошо сум искрена за некои работи.
Пишав дека татко ми имаше инфаркт, една артерија затната од холестерол една од никотин. Едниот фактор беше цигара, едниот мрсно. И шеќер 9ка у моментот.
Сега пие апчиња за притисок, холестерол и шеќер. Дали само цигарата ќе го убиеше? И мене не ми е лесно да го зборам ова. И мене секој ден ми збори и се ежам коа ќе ми текне дека на 18 ќе останев без татко. Ама јас пушам од 15, оваа година ќе праам 25 год. Јас веќе 10 год пушам. Јас го градам карактерот ко човек, пушач.
Вакви фашистички глупи мерки ми се загреота.
Како човек кој не пуши од тој момент, има 2 стента и проблем со залисток. Забрането му е кога е загадено да искача.
Зошто? Здраво е?
Кардиоваскуларно заболување се добива и од лош воздух, лоши услови во околина, запоставеност, лоши навики ( цигари, алкохол, дрога)
Ја не ги бранам цигарите. И ме иритира таков однос.
А вие за нешто немате доста па никому ништо.
Он топик: Не е фашистичка мерка, колку сакам ја да не е зачадено (те молам без усје итн) толку сакаш ти да пушиш, чарето е одделни воздушни територии, т.е. да се пуши надвор или во одредени простории. Пак пушиш само не си околу други луѓе на кои не им прија чадот.
Ете, ќе ја земам Америка со екстремите, но таму коа ќе види бармен дека си лом, законот го задолжува да откаже да ти сервира уште алкохол. Ако тој закон спаси макар 1 човечки живот, тој закон вреди. Ко човек на кој баба му ја земал пијан возач, сум за 100% дека и демократијата треба да има лимит.