Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Ресторани од ранг Мулино, Воденица, Мексички, Џино...? се пуши внатре? Одамна не сум по вакви ресторани па споделете искуство. Оти испаѓа место у ресторан, сте иделе у џигер биртија или у Чернобил.

Не по врат, по шија, топ 10%. Испушта пм2.5 повеќе неголи 93,7% од загадувачите.
Според Пенов, нивниот оџак испушта колку 10000 станбени единици.
Автоматски споено мислење:

Проблемот не го гледам во донесување некој закон кој веќе постои него зашто станавме poturice veci turci od turaka. Ќе бруе јавност 1-2 недели па ај со друго замајавање.
Топ 10% и мислев ама не ми се објаснува пошто само мене ме цитира од инат. Фала ти.

Он топик: IMG_7375.jpegегзакли.
Како со Сејф Сити. Еднаш да биде сѐ исто за сите.

Топ 10% и мислев ама не ми се објаснува пошто само мене ме цитира од инат. Фала ти.
Ако мислеше човечки ќе одговореше.
Тука сме да разменуваме мислења, информации, а ти си изгледа дојдена за ширење анимозитет и чаламење.
Благодарение на @Lurtz се реши дилемата.

Ако мислеше човечки ќе одговореше.
Тука сме да разменуваме мислења, информации, а ти си изгледа дојдена за ширење анимозитет и чаламење.
Благодарение на @Lurtz се реши дилемата.

Од газот ќе си каснат за законов што не се нивните на власт. Труј ја државата со фолкери без дозволи, казина, и тутун насекаде.

Овој па ме цитирал колку само да каже нешто :pos:
Скопје ти е голема кафана а Усје е пушач, зошто да престане да пуши, па ќе им се намали прометот на газдите "угостители", луѓето што работат таму ќе изгубат работа, ако ти смета чадот седи си дома и не излегувај надвор.
Па и ти си ме цитирал колку да кажеш нешто.
Од кај на кај најде да споредуваш пушење цигари со труење на цел град од милион луѓе ?! :pos:

Мене ако ми смета негде затоа што се пуши, у кафич, кафана, кај Петко дома, кај Станко у кола можам да решам да не идам со нив и кај нив дома или на јавните места каде што се пуши.

Ако една фабрика со поддршка од владата, собранието и сите највисоки инстанци што ме приморуваат секој 4 год да ги гласам колективно ме трујат мене и уште милион сограѓани , тогаш единствено решение е само да се иселам од државава.

Извини инфлуенсерке што ти потрошив батерија на мобилниот. Иди издепилирај ги рачињата и побрзај во НВО-то да дебатирате зошто е расистички белците што не сакаат да слават нова година на плоштад во Амстердам, Берлин Париз.
Јас велам еден проблем со пушењето во јавност е ова и тоа, он вика но што со мигранти, еколошка свест и дрогата? Му велам да не скокаме од проблем на проблем, и да се фокусираме да го решиме тоа што можеме и за што е темата посочувајќи му дека со whataboutism ниту едно од тие работи што и самиот го наброја нема да успееме да решиме бидејќи секогаш ќе има друг, и поголем проблем. Тој ме цитира за HBO инфлуенсерство, депилирање и криминалци во Парис.

Ако смеам да ти вратам со моја дијагноза и совет за твојата завист од пушење:

Евидентна мозочна атрофија и когнитивен пад поради пушење кај еден млад човек кој пред само неколку години имаше по-остри мисли, ако цитираниот пост го земеме пример. Гледаме пред нас како пушењето прави трајна штета кај некои во центрите за контрола во мозокот што регулираат како и мисли така и акции, и не кажуваат нешто особено поради оштетена сива маса и нефункционални неврони. На прв поглед изгледа вознемирен и агресивен и збори без фокус, без никаква поврзаност со темата, и пројавува рани знаци на деменција поради пушење со мешање членови кои за HBO знаат само Max. Пушењето поради кислород ти предизвикува интелигентен замор. Знам дека ќе помислиш дека со следното имам намера да те навредам, и можеби тоа што немам намера да те навредам е уште поголема навреда, но Рон за тебе е господин од човек и почнувам да верувам во тие 137 АјКу кога ве гледам на иста страна на некоја тема. Ако велат хуморот е одлика на интелигенција и ова погоре е твој обид, Рон за тебе е Џорџ Карлин. Твоето форумашење се сведe депилирај се, тетките, ттките, ткекети, тикети, тетееее. Има една книга Flowers for Alrgernon, многу ме потсеќа на тебе.

Wot da ne ti krsam film i tebe i na site snegulki tuka.
Ova ne e prv, a ni posleden zakon koj ne zaziveal, taka kako bese ona kucinjata ke si laat( vie ) karavanot ke si vrvi.
Ubo vikat vo Ohrid, ak ne vi cini ne idaj, samo problemot e koj ke odi ? Ne vi padna cudno oti nema strogo nepusacki lokali ili nepusackiot del e redovno prazen ? Od kaj da vi padni cudno, treba da podizlezite od vreme na vreme :toe:. Tuku da be, cadot vi precese, vi solzea ocinata i vi se zamirisvase bluzeto :pos:.
Taka de, jas placam ko zena a vie tolku godini se ligaevte i mrsulaevte ko pravi mazi :facepalm: .
Koga go donesoja prviot antipusacki zakon pamtis? Roden bese togas ?
A znajs so e najtragicno, djabe se radvate, i sam go znaes toa, ali ete nadezta posledna umira. Ali ne velam ne, se nadevam eden den pred da skinis konci ke imas sansa da jadis vo kafana, so pevaljka so se, a da ne e zacadeno, Izdrzi samo (y)
Владе види им прво нзс . Сите што највеќе се загрижени за тоа што ние ќе сме се труеле по кафичи и кафани , живеат у странство па ни продаваат овде муда за бубрези како било таму со соби 2 на 2 како ги изолирале пушачите. И секоја западњачка будалаштина ни ја продаваат како европски закони, чекор плус кон Европската Унија, колку тие се урбани, нашетани и начитани, совесни а ние прости балканци што не се замараме со ништо...
На повеќево им сметало што на нивните омилени места се пушело. Решение е смени го омиленото место. Сега нека им се одмили и нека си изберат место каде што не се пуши да им биде омилено.

Вот господ знае што дроги и брљи има праено у Холандија, Костиќ да му подзавиди, земал од петни жили да ни објаснува колку се штетни цигарите.
Овој Рикен мислам дека да може камшик ќе земе и секој што ќе проба да отвори врата од таа собата 2 на 2 шеријатски ќе го казнува.
Чолка такоџе. Трудна со кој памет оди на места каде што знае дека ќе биде чадилница како на пример цела линија на кафичи сака Широксокак, сака скопски кеј , сака Охрид пристаниште ?

Ако сакате демократија не смеете на неиког да му забранувате што да прави. А никој од пушачите вас не ве тера да седите со него и да ги дишите чадовите. Секаде сами идете по сопствена воља и избор.

Владе види им прво нзс . Сите што највеќе се загрижени за тоа што ние ќе сме се труеле по кафичи и кафани , живеат у странство па ни продаваат овде муда за бубрези како било таму со соби 2 на 2 како ги изолирале пушачите. И секоја западњачка будалаштина ни ја продаваат како европски закони, чекор плус кон Европската Унија, колку тие се урбани, нашетани и начитани, совесни а ние прости балканци што не се замараме со ништо...
На повеќево им сметало што на нивните омилени места се пушело. Решение е смени го омиленото место. Сега нека им се одмили и нека си изберат место каде што не се пуши да им биде омилено.

Вот господ знае што дроги и брљи има праено у Холандија, Костиќ да му подзавиди, земал од петни жили да ни објаснува колку се штетни цигарите.
Овој Рикен мислам дека да може камшик ќе земе и секој што ќе проба да отвори врата од таа собата 2 на 2 шеријатски ќе го казнува.
Чолка такоџе. Трудна со кој памет оди на места каде што знае дека ќе биде чадилница како на пример цела линија на кафичи сака Широксокак, сака скопски кеј , сака Охрид пристаниште ?

Ако сакате демократија не смеете на неиког да му забранувате што да прави. А никој од пушачите вас не ве тера да седите со него и да ги дишите чадовите. Секаде сами идете по сопствена воља и избор.
So ke im gledam NZS. Mnogu prosto i ednostavno e. Tamu kaj so se, se kako gluvci. Ne smeat od doma da izlezat, vsusnost smeat ama kaj ke odat i so koj, uste pomalce da si dozvolat kafana. I sega rabotata ispadna da mu umri kozata na komsijata. Nie mu sme krivi so kaj nas random robijas ima pobogat socijalen zivot od niv, epten uspesnite vo EU :toe: .
P.s kolku mi e krivo sto ne mi go prifatija predlogot pod sekoj nik da pisi zemja od koja pisi. Im se zagrozuvala privatnosta. Nesto sosem normalno i zadolzitelno kaj skoro site forumi. Moras da navedis ako ne grad, barem drzava od kade postiras. Cirkuzi ke bese. Nekoj tamu u picke materine so bil ednas pred 10 godini tuka ke ti objasnuva kako mu mirisala skarata i zacadeno mu bilo bluzeto, a realno posleden pat tamu bil vo kafana nikogas. Nema ni da go pustat, jbg ne pustat klosari vo kafana.

Па и ти си ме цитирал колку да кажеш нешто.
Од кај на кај најде да споредуваш пушење цигари со труење на цел град од милион луѓе ?! :pos:

Мене ако ми смета негде затоа што се пуши, у кафич, кафана, кај Петко дома, кај Станко у кола можам да решам да не идам со нив и кај нив дома или на јавните места каде што се пуши.

Ако една фабрика со поддршка од владата, собранието и сите највисоки инстанци што ме приморуваат секој 4 год да ги гласам колективно ме трујат мене и уште милион сограѓани , тогаш единствено решение е само да се иселам од државава.
Пресели се у Берово е муабетот.
Исто како што викаш не пушачи да одат у кафана кај шо не се пуши пресели се кај шо нема фабрика.
На вас ви смета што ве трујат а не ви смета што вие труете други околу вас.

Копиумот го достигна нивото на "сите што се за се надвор од државата"
A ne se ?
Tebe ne te ni zemam za reper. Pisav za tebe so ke se desava ako slucajno se doberis do vlast makar i na forumot. Macka kolku i da e manata po krilo, e gola voda za tebe. Nejze porano ili pokasno ke i gi pogodat medikamentite i ke se normalizira. Ti si sozreana licnost, izgradena, presmetliva, svesna. Ne nosis nagli odluki tuku stavovite ti se presmetani, iskalkulirani i slobodno mozam da recam Ti si cisto zlo :toe:

A ne se ?
Tebe ne te ni zemam za reper. Pisav za tebe so ke se desava ako slucajno se doberis do vlast makar i na forumot. Macka kolku i da e manata po krilo, e gola voda za tebe. Nejze porano ili pokasno ke i gi pogodat medikamentite i ke se normalizira. Ti si sozreana licnost, izgradena, presmetliva, svesna. Ne nosis nagli odluki tuku stavovite ti se presmetani, iskalkulirani i slobodno mozam da recam Ti si cisto zlo :toe:
Јас ќе ти бидам омилен диктатор само ти не си спремен да го признаеш тоа.
Од чуревниците од запалените клади ќе уживаш со чашка ракија. (y)

Јас ќе ти бидам омилен диктатор само ти не си спремен да го признаеш тоа.
Од чуревниците од запалените клади ќе уживаш со чашка ракија. (y)
Toa i me plasi, potajno osekjam deka ke me konvertiras od ateist vo poslusen vernik koj preferira samo misionerska poza ;)

Back
На врв Bottom