Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Кај има пушачки и непушачки дел? Во голем дел од кафаните и рестораните нема, ама и таму кај што има, како ќе се поделиме јас и ти ако излеземе заедно? :D
Sega po novo ako pomini, kako bi se podelile ? :cautious:
Inaku sekade ima, bukvalno sekade.

Некои аеродроми ич немаат простор за пушење, некои имаат на крај на аеродромот. Но, што со тоа. Зашто ние се прајме поголеми папи од папа. Вака ограничено надвор е во Варшава. Смееш да пушиш само на одредени точки.
Луксембург додека одев до пред 5-6 години, можеше скоро сегде да се пуши надвор, најбогатата и најсредена држава у Европа. Рим надвор може сегде, дури ни дозволија и на внатрешна тераса од апартманот. Љубљана исто лабаво, најчист град у свет. Други земји одамна не сум бил, можда нешто смениле. Додека одев, нигде не беше вака ригорозно за пушење надвор.
Realno mislam deka zakonov povekje im e za kazni pishuvanje i pribiranje pari nego shto gi zabole niv za nekakva seriozna anti-pushachka kampanja.

Сѐ се среди до ова дое.
Ај ние пушачите да умреме. Затоа има пушачки и непушачки дел.
И ја пушам, и мене ми смета дим додека јадам ама ако пуши некој у моментот. За кај мене во кола ќе ми кажува кога ќе ми ја купи. Исто ко за Усје.
1000005000.jpg

Na ski lift ke zabranele :facepalm:. Dobro ima nekoj procitano pred AI da im go prevedi od tamu kaj so go kopirale ?
Ili ko @Manga da go ima pisano, samo toj e do tolku frustriran za vakvi gluposti da gi iznackrta i da mu bidat logicni. Ne da si zapali cigarce ko coek da se smiri, si ja maci dusata i gi maltretira site okolu nego.
Ili mozi ima logika pozadi ovaa zabrana. Mozi ke mu cadi na toj zad nego, mozi opasnost od pozar, snegot ke vivni, se pepel ke napravi.
Manga so velis ti, so ti se motase niz glata ko go nackrapa predlog zakonot ? :cautious:

Ретко голема глупост, кога и да е дпмне на власт измислуваат ново дно. Не можеш ти во кафана или кафич да забраниш пушење, пред се заради тоа што народот оди таму да ужива, чист хедонизам. Тие ланџ барови што ги зборите, не знам уопште како имаат дозвола да се нарекуваат lounge bar пред се. Газдите на тие места пред се треба да истражат што е lounge bar, па да сервираат храна, и државата да забранува пушење на такви места, па макар биле и на затворено.
Треба да си има внатрешен непушачки дел, мада тоа веќе е формулирано со закон. Не за џабе никој не седи внатре. Во кафана или кафич најмалце оди заради јадење или кафе, се оди за да уживаш, а живти уживањето ако треба да искачаш на секои пет минути да запалиш цигара.

Прегледај го приврзокот 466482

Na ski lift ke zabranele :facepalm:. Dobro ima nekoj procitano pred AI da im go prevedi od tamu kaj so go kopirale ?
Ili ko @Manga da go ima pisano, samo toj e do tolku frustriran za vakvi gluposti da gi iznackrta i da mu bidat logicni. Ne da si zapali cigarce ko coek da se smiri, si ja maci dusata i gi maltretira site okolu nego.
Ili mozi ima logika pozadi ovaa zabrana. Mozi ke mu cadi na toj zad nego, mozi opasnost od pozar, snegot ke vivni, se pepel ke napravi.
Manga so velis ti, so ti se motase niz glata ko go nackrapa predlog zakonot ? :cautious:
Vi ja znam makata i stravot koi go imate,samo pushach ke se plashi do toj stepen i ke chita zakoni ... nepushach ne strada od taa pomisla ili od stravot deka e pri kraj so cigari

Ne go ni prochitav zakonot oti verojatno sakaat pari da zemat od vas preku kazni a ne da ve nateraat da ne pushite .. kako I da e... ebani ste ako se izglasa.

Vi ja znam makata i stravot koi go imate,samo pushach ke se plashi do toj stepen i ke chita zakoni ... nepushach ne strada od taa pomisla ili od stravot deka e pri kraj so cigari

Ne go ni prochitav zakonot oti verojatno sakaat pari da zemat od vas preku kazni a ne da ve nateraat da ne pushite .. kako I da e... ebani ste ako se izglasa.
Samo nepusac ke se plasi da odi kaj so odat site od strav da ne umri.
I pak ke umrite. Site :toe:
I samo narkomance vo obid ko wot ke se tesi deka trevata e zdrava za razlika od cigarite ;)

Тоа за во кола ваљда ги таргетираат на тие кои се дефект во мозокот и пушат во кола со мали деца, децата осудени да дишат чад нк криви ни должни оти тато и мама не можат пет минути без цигара па мора да го трујат детето.
Така слушнав на вестите, во кола каде што е пристутно малолетно лице.

За државите во Шведска и Шпанија што сум била не се пуши во паркови, автобуски и слични места има ќошиња кај што можиш да запалиш, на отворени тераси во Шпанија не се пуши, барем на тие места кај што движев јас.
Со бебе бев излезена летово на тераса низ Битола по локали, наџичкани масите една до друга и со цигарите паф пуф, отров.
Кај немам ојдено, нигде немам видено во движење да пафка некој цигара, кај нас ќе се отрујат да можат.

Abe stvarno ne mi e jasno kako porasnavme nie. A od druga strana decata ovie novite, se ponezni i ponezni, se pobolni i pobolni :cautious:
Izgleda od dedomu so pusel na vremeto, pa se prefrlilo na roditelite i taka. Drugo objasnuvanje nema.

Со бебе бев излезена летово на тераса низ Битола по локали, наџичкани масите една до друга и со цигарите паф пуф, отров.
A so si barala so bebe niz lokali ?
Kakva neodgovorna majka si ti pa so cel um bebce da go nosis po lokali, a znaes deka se pusi, ne si od mars padnata. I aj neka ne se pusi, razni bolesti ima, disat ljugeto, kaslat, a se nacickano. I ti so cel um bebceto go zede i go odnese tamu. So ne go odnese vo zarazno ako ne pak, neka sjaca :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Ko zhenana od "Vikend na mrtovci".

Fala sho ne potseti,eve od utre i semafor nema da gledame, oti pak ke umreme.
I ke umrite, cel den gledaj se vo semaforot ako sakas ;)

Тоа за во кола ваљда ги таргетираат на тие кои се дефект во мозокот и пушат во кола со мали деца, децата осудени да дишат чад нк криви ни должни оти тато и мама не можат пет минути без цигара па мора да го трујат детето.
Така слушнав на вестите, во кола каде што е пристутно малолетно лице.

За државите во Шведска и Шпанија што сум била не се пуши во паркови, автобуски и слични места има ќошиња кај што можиш да запалиш, на отворени тераси во Шпанија не се пуши, барем на тие места кај што движев јас.
Кај немам ојдено, нигде немам видено во движење да пафка некој цигара, кај нас ќе се отрујат да можат.
Во Холандија прават напори да целосно ги елиминират. Во Јапонија, каде цигарите се исто голем дел од културата, не се пуши внатре ниту надвор, освен по заградени ќошиња за тоа. Не постои еден пикавец на земја. Ама некој на темата го јаде веќе здравјето и уште не си ја прифатил смртноста, па мора да го читаме како сите ќе сме умреле еден ден. Ве цитира но се обраќа себеси дека не е страшно оти на сите ќе им се случи. Разберете дека некој се убедил дека подобро до 55 со уживање наместо до 90 со компромиси, бидејќи сметаат дека ако си толку стар не треба да си жив. Оставете го, ќе си го најде мирот.

Мене ми сметат во ресторан кај што се јаде и има деца, во биртии никој не носи деца а таму храната е мезе. Мене не ми сметаат да ги избегнувам поради пречесто кафани, плус дома кај нас се пушело, како деца бевме во соба со облак од дим. Јас пушев трева секој ден и никогаш не сум рекол е здрава, напротив, сѐ што се гори и инхалираш е штетно, меѓутоа еден џоинт и две кутии цигари на ден не е исто, плус тревата не ствара завист како никотинот, а и никогаш не би се залагал да се пуши внатре, како што ги читаме тука жалопојките на зависниците кои уште на предлог закон се покакаа.

Во Холандија прават напори да целосно ги елиминират. Во Јапонија, каде цигарите се исто голем дел од културата, не се пуши внатре ниту надвор, освен по заградени ќошиња за тоа. Не постои еден пикавец на земја. Ама некој на темата го јаде веќе здравјето и уште не си ја прифатил смртноста, па мора да го читаме како сите ќе сме умреле еден ден. Ве цитира но се обраќа себеси дека не е страшно оти на сите ќе им се случи. Разберете дека некој се убедил дека подобро до 55 со уживање наместо до 90 со компромиси, бидејќи сметаат дека ако си толку стар не треба да си жив. Оставете го, ќе си го најде мирот.

Мене ми сметат во ресторан кај што се јаде и има деца, во биртии никој не носи деца а таму храната е мезе. Мене не ми сметаат да ги избегнувам поради пречесто кафани, плус дома кај нас се пушело, како деца бевме во соба со облак од дим. Јас пушев трева секој ден и никогаш не сум рекол е здрава, напротив, сѐ што се гори и инхалираш е штетно, меѓутоа еден џоинт и две кутии цигари на ден не е исто, плус тревата не ствара завист како никотинот, а и никогаш не би се залагал да се пуши внатре, како што ги читаме тука жалопојките на зависниците кои уште на предлог закон се покакаа.
Ne be wot, i jas ke umram porano ili pokasno.
Vie si mislite deka ke ziveete vecno oti ete ne ste pusele. E pa nema.
Inaku vaka kolku so gledam, najcesto vie so muabetite vo zdravo telo ,zdrav duh kinite konci mnogu pobrzo. A i realno be, so ke prajs na 90 godini. Ako planiras nesto, napraj go sega duri te krepi umot i snagata. Na 90 godini za kur nema da te biva, ziv mrtovec.
A i madinjata mi gi potekovte so ta hranata. So ogled so hrana jadime, pa posebno vo restorani, bidi srekjen 60 ako gi isturkas. Se vestacko, zatrueno, so sila rasteno ili zreeno, posebno tamu kaj tebe. Tuka pak uste mozam da najdam nesto prirodno, organsko, svezo. Ama da, od cigarite ke umrite. Hranata taman si e, a sekoj vtor na nisto ne lici, krvnata slika ko na umren.

Последно уредено:
Abe stvarno ne mi e jasno kako porasnavme nie. A od druga strana decata ovie novite, se ponezni i ponezni, se pobolni i pobolni :cautious:
Izgleda od dedomu so pusel na vremeto, pa se prefrlilo na roditelite i taka. Drugo objasnuvanje nema.

A so si barala so bebe niz lokali ?
Kakva neodgovorna majka si ti pa so cel um bebce da go nosis po lokali, a znaes deka se pusi, ne si od mars padnata. I aj neka ne se pusi, razni bolesti ima, disat ljugeto, kaslat, a se nacickano. I ti so cel um bebceto go zede i go odnese tamu. So ne go odnese vo zarazno ako ne pak, neka sjaca :facepalm:
Автоматски споено мислење:

I ke umrite, cel den gledaj se vo semaforot ako sakas тоа е муабетот дека нема кај да седнеш а да не те чадат со цигари, и во парк да одам и таму трујат на клупи.
Немајка и то како, зато избегавам такви локали, ако видам дека е гужва и маси една на една не седнувам, еднаш два пати се зезнав со друштво и уште еднаш не ми текна. Проблемот е шо нема кај да седниш а да не те чадат, ај да умриме дома во четири зида затворени ние непушачите ? И во парк да одиш и таму се труе.
А за то како не гледале старите не ми се отвара тема, оти многу убо не гледале зато секој трет со дијабетес и куп болести

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom