@Stefan-kobe очекував за црнците нешто, оваа слаба тема

Така на Ио ќе му се кренеше косата како тогаш за тортата на Лукаку
Не темава немам некое особено мислење. Педери како педери, од деца слушаме, кога пораснавме во генерација и забележавме 5-6 такви. Можеби ситуацијата во Скопје е полиберална, па некои и отворено живеат и функционираат заедно, или барем одат на тие парадите, но во помалите градови уште го нема, се е скриено, никој не се фали со тоа. Тие што се фалеа се иселија на далеку.
Не знам дали е болест, но според она што јас лично го имам забележано е некое пореметување, некоја тешка форма на желба за внимание, гласен крик без зборови. Не верувам дека се раѓаат со тоа, повеќе имам забележано дека стануваат.
Кај жените многу, многу малку верувам во чиста хомосексуалност. Многу девојки знам за кои се шпекулираше дека се лезбејки (па дури и беа), па некако кога се доближија до 30тата година, тивко и набрзина се омажија и имаа деца. Имав една школска од средно (потекнуваше од село во друг град) која можеби си го носеше тој комплекс, па имаше "девојка" една година, т.е дури и живееја заедно (бтв и двете богати). Мене и тогаш и сега ми се чинеше тоа обид да се премости потеклото и комплексот од мало место и да се компензира со желбата за важност. Фаст форвард ја гледам среќно омажена (со маж нормално).
Кај машките ситуацијата е многу покомплексна и многу понеобјаснива, особено за нас мажите. Оти нели, на крајот од денот, жените се убавиот и нежниот пол, па дури и две заедно, некако не е грда слика (макар што во реалноста, две чисти лезбејки се грозни и како мажи), ама сепак сликата во главата не ни е така лоша. Од друга страна сликата за двајца мажи заедно... да не зборувам. Гадно во најмала рака.
Дензел Вашингтон го има тоа најпластично објаснето во Филаделфија, кој знае, знае.
Од примерите можам да набројам најразлични причинители, а никој не ми се врти дека е од раѓање. Многу потекнуваат од тешко феминизирање од страна на мајки и постари сестри, некои потекнуваат од општи трауми, некои потекнуваат од специфични трауми (разочарување од жени и сл.).
Болест дали е и дали може и воопшто треба да се лечи, не знам. Така да воздржан.