Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Гледајте Eternity. Не читајте за што е филмот претходно. Го пуштив заради Елизабет Олсен и ептен пријатно ме изненади.

@Zlatikevichius не е комедија, но има комични моменти.
Го планирав околу Бадник, го видов и веќе ја знам премисата нажалост, но ништо критично.

(y)

Предлог за добра понова комедија? Може и анимирана.
The Kid Detective со Адам Броди, многу добро филмче, има добра приказна и така суптилен хумор. Малце е меланхоличен, ама добра вожња има. Ме потсети на In Bruges во смислата на хумор и атмосферата, иако приказната нема никаква сличност.

Гледај го јапонскиот One Cut of The Dead, многу луд и уникатен филм, хорор комедија. Сигурен сум дека ќе ти биде забавен.

Гледај го јапонскиот One Cut of The Dead, многу луд и уникатен филм, хорор комедија. Сигурен сум дека ќе ти биде забавен.
Me потсети на Why Don’t You Play in Hell?
Ако не ти е гледан, ѕирни го, откачен филм!
Гледам само дезертерот гранде го гледал и му дал 3.5/5

Me потсети на Why Don’t You Play in Hell?
Ако не ти е гледан, ѕирни го, откачен филм!
Гледам само дезертерот гранде го гледал и му дал 3.5/5
Го немам гледано овој филм, ама гледам дека режисер бил Sion Sono од Suiside Club и Love Exposure, па ќе го имам предвид и овој филм.
Love Exposure е еден од најлудите филмови што ги имам гледано, колку треба да си луд да ти текне онакво сценарио :pos:, четири саати е филмот, ама стварно вреди да се гледа. Кој не гледал еве предлог, посебно ако бара филмови со уникатно сценарио, ретко се гледа вакво нешто.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Bela Tarr се одјавил. По мое еден до најголемите режисери какви што нема да се родат. Полека згаснува таа генерација.
Satantangо, Werckmeister Harmonies, Turin Horse... (да не ги редам, а ги изредив) ремек дела.

Препорачајте ми некоја серија како Mindhunter (иако следна за гледање ми е Hanibal), не ми е догледана Mindhunter ама знам дека е прекината, само не знам зошто ваква серија и пол е прекината и не е завршена?!

Препорачајте ми некоја серија како Mindhunter (иако следна за гледање ми е Hanibal), не ми е догледана Mindhunter ама знам дека е прекината, само не знам зошто ваква серија и пол е прекината и не е завршена?!
Netflix извади повеќе за сериските убијци како за Dahmer, Ed Gein, имаш Ted Bundy tapes итн. Можеш исто така True Detective. Најобожавана на форумот едно време беше The Killing. Догледај ја Mindhunter, па може да најдеш повеќе слични филмови одошто серии ако уште ти се гледа таков вајб.

Hannibal треба да имаш добар стомак да ја гледаш. Во филмовите ни од близу нема толку крв, месо и све најгадно како во серијата.

Пред 2 недели се навршија 10 години од основањето на Клубот. За 10 години, до душа повеќе паузиравме од што гледавме, но сепак мислам дека 205 филма не се за потценување.

Дали има интерес да го рестартираме ова чудо?

мех, што знам...

инаку, вчера дознав дека ова постоело - Star Trek: Section 31

не знам како ми пром'кнало ова ремек-дело

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom