Kazhi mu deka Albanija ( Ksamil) ti e standard i ne maci go covekotПрашањево вришти!
Со која држава граничи Грција по копно, а ние не?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kazhi mu deka Albanija ( Ksamil) ti e standard i ne maci go covekotПрашањево вришти!
Со која држава граничи Грција по копно, а ние не?
Како? Значи децава на училиште не треба да учат ни македонски, ни англиски, ни француски? Син ми е 6 одделение и сите три јазици се задолжителни. Да тераш некого да учи мајчин јазик било шизофрено бе!Како прво, во 21 век некој да тераш задолжително да учи јазик е шизофрено.
Pa zatoa najmalce sto mozime da napravime e da im ovozmozime nivnite najmili da imaat moznost da ucat na nivniot majcin jazik.I ushte ce mrchat madina
Pa ako gi dodademe i eden kup na "Bugari-Predavnici" koi ne isprajcaat pari, jas nikogas ne sum pratil, po banki tuku po Western Union ili gi nosat v Djeb.
Pa i tie kupishta pari koi gi troshat vo Makedonija za vreme na nivnite doajganja...
Ne 14 tuku 30% ce bidat.
Во Албанија па не сум бил ни на поминување.Kazhi mu deka Albanija ( Ksamil) ti e standard i ne maci go covekot
Годинава, здравје, планирам да идам прв пат во животот.Како прво, во 21 век некој да тераш задолжително да учи јазик е шизофрено.
Инаку бугарскиот јазик што е тежок у пичку матер а и многу како човек ќе изгубеш ако знаеш дополнително уште еден јазик.
Со години уназад сите документарни канали им се синхронизирани на бг јазик за разлика од нас т.е. од пусто турско.
Немам бг пасош имам роднини во бг и за инает на некои ретарди ќе си извадам, што го ебам![]()

Abe sakas da go dotupish ama ne znajsh kako.Pa zatoa najmalce sto mozime da napravime e da im ovozmozime nivnite najmili da imaat moznost da ucat na nivniot majcin jazik.
Cim imaat tolku pari, neka se samofinansiraat, da ne bidi na trosok na republikata. Sami neka si kupat bugarska literatura, neka si donesat bugarski uciteli, neka si gi uredat posebnite ucilnici, jas nemam nisto protiv. Nie kako republika samo ke se dogovorime so bugarite okolu komisiite na krajot na godinata da proverat sto naucile. Sepak mora da se ima otcet kako se potroseni nivnite pari. I ne mora ova samo za tuka, treba da se iznajde nacin, sekako so pomos na bugarskata diplomatija, sekade kade sto gi ima, decata zadolzitelno da imaat dopolnitelna nastava na majcin bugarski jazik oti kolku sto citam baagji imalo otseleni po svetot. Ako ne se prevzemi nesto ke si gi zaboravat korenite, jazikot, kulturata.
I da si izvadisКако прво, во 21 век некој да тераш задолжително да учи јазик е шизофрено.
Инаку бугарскиот јазик што е тежок у пичку матер а и многу како човек ќе изгубеш ако знаеш дополнително уште еден јазик.
Со години уназад сите документарни канали им се синхронизирани на бг јазик за разлика од нас т.е. од пусто турско.
Немам бг пасош имам роднини во бг и за инает на некои ретарди ќе си извадам, што го ебам![]()
Ti ic za toa ne se sekiraj. Se se mozi koga se saka.Abe sakas da go dotupish ama ne znajsh kako.
Kako prvo Ubavo e shto im davash mozhnost ama ne mozhish nikogo da terash so sila.
Kako vtoro treba da go smenish zakonot
Kako treto da najdish nachin za Albancite poale toj zakon da ne te zapalat.
I ostaj toa ljubomorata i inaetot.

Ne e ubavo taka da pisuvas za jazikot na svoite sonarodniciТежок не е, ама глуп е у пм. Најглупиот јазик шо постои е бугарскиот.
Како некој да дере жива мачка и силува паун во исто време.![]()

Се' се среди у вокујебината уште на тетка владе апсурдноста фали.Како? Значи децава на училиште не треба да учат ни македонски, ни англиски, ни француски? Син ми е 6 одделение и сите три јазици се задолжителни. Да тераш некого да учи мајчин јазик било шизофрено бе!
Da se cudat budalite rabotataДа тераш некого да учи мајчин јазик било шизофрено бе!

Vie pa sektata najzbuneti steСе' се среди у вокујебината уште на тетка владе апсурдноста фали.
Ne znajte koj pat da go fatite. Konflikt na interesi imate.
Ne se ispukuvavme tuku se vodea konstruktivni diskusii. Cat pat nekoj svesno odea offtopic i ja razvodnuvaa diskusijata so gluposti i nepovrzani raboti, ama generalno diskusiite si bea na nivo.Испукајте се до утревечер и доста е, веќе почнавме да се повторуваме. @мкд владе смисли кој е следен за тагнување.
Taman rabota, ne ni mislev za pregovorite.Се функционира на принцип на сила и подршка, ако дојде ред да вадат aргументи од овој тип значи доцна е веќе за нас и секако ќе имаат и друг да не е и овој. Имаме и ние дека во 56та имало 200 000 Македонци на попис во Бугарија па никој не не ни рецка за ова.
Муабетот е незнам од кај извадивте дека не поебале овие со бугарски? Сериозно мислиш дека да неа пасошите ќе почнавме прегпвори?
... да не си грешка? Уназад најмалку 20 год има со двојно државјанство во Германија, а во 2024 некоја партија FDA, се борат за унитарно едно единствено германско државјанство, па ги прават националисти, што знам за мене се во право, без разлика од политичката активност.od 2024 godina Germanija vovede dvojni drzhavjanstva i
Ти па баш најде да збориш.deka ucenje majcin jazik bilo sizofrenicno