- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 11.949
- Поени од реакции
- 21.686
Ova e tipicen primer na toa so go zboram, i za zal 90% od lugjeto go imaat istoto mislenje za zagaduvanjeto vo drzavata.Не се греам на дрва, цел живот во стан живеам и се греам на парно. Небитно, грешка си за политичарите затоа што не сакаат да го решат. Едноставно е, премногу пари се во игра со тоа отпадите за да некој повлече нога да ги елиминира сите, а претпоставувам тука е притисокот и од горе зашо имаме дадено газ под кирија за 19 следни генерации.
Ima sitna para u igra so otpadite i nivnata uloga u zagaduvanjeto e minorna. Ima mnogu pari koj treba potencijalno da bidat potroseni za da spustis odreden procent, i pak gradot da e zagaden, i on da padne od vlast.
Na krajot od denot kje ti izgradi eden spomenik ili 2km pat i kje go izlgasas, i toa e dosta pologicen izbor za nego.
Автоматски споено мислење:
Klucnoto e da imaat pari. Megjutoa i da imas pari, da gradis mrezha na gas do domovi e glupo tehnicko resenie. Sea toa 3k bi bilo nekoj 10k da receme ako ne i poise, so e cena za edna toplinska pumpa so instalacija. Na strana od toa so geopolitickata situacija gasot e mn skap, a kojznae i dali nekad kje bide poeftin.Почеток на 2000тите години имаше обиди Крива Паланка да се гасифицира, односно до домаќинствата да пристига гас и не ми текнува што дали и за греење само беше. Знам дека се одеше од куќа на куќа за анкетите за да се прашат граѓаните и притоа ако имаше добар дел да сакаат да се потпише договор. Инвестицијата од домаќинството беше некои 2-3 000 евра во време кога плата беше 100 и нешто евра(добар дел од градот невработени и се снаоѓаше како знае). Муабетот на народот беше при толку дрва што имам, ќе плаќам за гас да се греем.
Да има народот пари сигурно нема сега да плаќа 50 000 денари за еден камион дрва и притоа да треба да растовара, сече, цепи, реди итн итн.
Последно уредено: