Брука во КАМ маркетите

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Надвор од темата, ама и за фалење е сЕ од времето на ЈУ.
Конкретно, во ЈУ, радиолозите нон стоп на работа носеа мало апаратче, прикачено на џеб, кое мереше секојдневна изложеност на радијација. Секое евентуално отстапување, повлекуваше боледување и платена бањска рехабилитација.
Такво апаратче се носи и до ден денес. Не е тоа астрофизика, ниту е од нив измислено. Прашањето е колку ефективно се мерело и контролирало.

Во тогашно време апаратите биле во пати понепрецизни и зрачеле многу повеќе него денешните апарати.

ги пунат сега чоколадите со палмино уље. Затоа се такви меки се топи во уста милка. Права чоколада не е таква.
А дали знаеш дека и фамозното швајцарско Lindt што чини 2 до 3 пати повеќе од останатите има палмино масло а квалитетот не 2 до 3 пати подобар.Последен пат чоколадо без палмино масло јадев во една мала фабрика за чоколади во источна Словенија поточно во местото Потчетртек во близина на Хрватска граница:

чоколаден производ кој во себе има бисквити, лешници, кикирики, бадеми во комбинација никогаш не купувам
Знам, со вилици тешко е да се јаде тврда храна.

Дали знае некој која млекара го произведува Бела Фарм кашкавалот за потребите на КАМ?

А дали знаеш дека и фамозното швајцарско Lindt што чини 2 до 3 пати повеќе од останатите има палмино масло а квалитетот не 2 до 3 пати подобар.Последен пат чоколадо без палмино масло јадев во една мала фабрика за чоколади во источна Словенија поточно во местото Потчетртек во близина на Хрватска граница:
Aj sea ce vi otvori Lidl pa ce krkate.

1000030115.jpg

A bogami i Eurokremot im e bez Palmino Maslo

1000030114.png

Од Порошенко чоколадите, Рошен се добри.

baton_pomadny_43g-3821x.png
Ништо лошо со чоколадиве, проблемот е во мојата глава. Едноставно Чернобил ми останал како асоцијација и не ми дава мир. Знам дека денес има контроли, и дека има поминато време од тогаш, и дека поверојатно е да умрам од неквалитетна храна кај нас, ама ете…имам предрасуди кога се производи од Украина во прашање.

Дали знае некој која млекара го произведува Бела Фарм кашкавалот за потребите на КАМ?
Можам да прашам.

Не знам за кашкавалот, ама киселото млеко и јогуртот на Бела Фарм мене ми се во единствени 4 кај нас што можам да ги јадам, заедно со Битолска, Бучен Козјак и Јока. Се останато ми смрди на крави.

Не знам за кашкавалот, ама киселото млеко и јогуртот на Бела Фарм мене ми се во единствени 4 кај нас што можам да ги јадам, заедно со Битолска, Бучен Козјак и Јока. Се останато ми смрди на крави.
Па од крави е направено, не е од прасиња хахаха :D

Не пишува позади на декларацијата која млекара е?

Па од крави е направено, не е од прасиња хахаха :D
Да де, ама 99% од млечните производи од крава го имаат тој некој специфичен мирис, ете, не на крави, на повраќаници нека биде, од кој мене ми се блуе.

ОК, некои специфични конкретни производи можам и од друго место, како на пр. јогуртот на Дукат, киселото млеко на Суташ, млекото и јогуртот без лактоза на Алпско, киселото млеко и сирењето на Тетовска млекара, Президент сирењето (тоа секако е бр.1), ама од овие 4 погоре што ги спомнав можам се.

Можам да прашам.

Сите млекари имаат технологија у која е вклучено деаерација...не сум сигурен, може и другачие се викаше технолошкиот процес.....како и да е, ако е од млеко ќе мириса. Проблем е ако се користи млеко у прав, сурутка, палмина маст и т.н. а има млекари у кои ни литро млеко не влегува.

Јас овде следам попусти

Имаш Najdiceni.mk и апликација Proceni.

Najdiceni.mk ќе прават апликација а ќе имаат и нови функции наскоро.

Само апликација е добро за следење акции зошто ако има опција да ти стига нотификација кога има акција за производот кој често го купуваш тогаш никогаш нема да пропушташ акции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom