Фан клуб - РК Вардар

Заслужена победа на Пелистер, не е страшен овој пораз на Вардар... Важно е да се извлече поука и да се поправат некои работи за битките кои следат.

Ќе страдаме, ама не се предаваме... Напред Вардар!

Ete go Cupko treneristeto so negovite rotacii

Ja posra utakmicata so Bono i Vuko vo prvo. Niti odbrana postavi, a bogami nit napad. Igra od piker i krila ne postoi. Bekovite se ubija od sutiranje od iznudeni pozicii, od picke si materine. Mnogu falat Mecka i Tuzo vo timov, a bogami fali i trener

Види која разлика помеѓу нас и нив, да изгубеа они денес, ќе им беа криви судии, делегати, цело Скопје, мал дел од Белград и кравите од Крива Паланка. Е па тоа е разликата помеѓу нас и No 1 mak tifo.

Чупо еба работа, ама ќе научи многу од поразов, ќе видите.

Подобро сега, него кога највеќе ќе треба

Честитки на сите шури што спијат на темава

Izgubivme, da receme i ocekuvano, se drugo bese nerealen optimizam. Osven pocetnata euforija vo prvi 10-15 minuti, slaba utakmica na Vardar od sekoj agol.

Edna dobiena doma, eden poraz vo gosti, vo kriza se ama jasno bese deka ne se tolku slabi da izgubat niti sme nie tolku jaki da gi tepame.
Dobro e sto Cupic go vide ova izdanie na ekipava i igracive, za da uvidi greski kiksovi i svoi i na timot.

Оддамна не сум видел со помалце жар и страст да играме. Како против Јехона да искочија да играат, а не против најголемиот ривал. Без жар без набој без мотивација како на екскурзија да беа отидени.
Нека се подразмислат малце за натпреваров.
Со ваков пристап предноста што ја имаме ништо не значи.

Ete go Cupko treneristeto so negovite rotacii

Ja posra utakmicata so Bono i Vuko vo prvo. Niti odbrana postavi, a bogami nit napad. Igra od piker i krila ne postoi. Bekovite se ubija od sutiranje od iznudeni pozicii, od picke si materine. Mnogu falat Mecka i Tuzo vo timov, a bogami fali i trener
Второ полувреме пола голови од пикерска позиција примивме. Во ЛШ им стегнаа на Еурофарм проток до пикер и им се распадна играта. Чупко не знам како не го увиде тоа.

Vardar ne e tim vo koj sto treneri treba doprva da se ucat, a toa ni bese jasno uste od koga potpisa Cupic

Dupki vo igrata eden ton, ne vredi ni da komentirame, sve bese ocigledno. Najgolema vina pak pagja na Cupic

Na Vardar mu treba trener so iskustvo, ne e ova skola za treneri tuku dvokraten Evropski sampion. Spored mene, nema prostor za proska za trener koj ne moze da go nadigra Shundovski vo Vardar

cupko proba da izrotira i da gi cuva za kraj svezi igracite. voopsto ne bese losa zamislata se gleda deka ovie igraa so ista postava cela utakmica pa na kraj se papsani. ednostavno vuko ne e celosno spremen da izigra pogolema uloga i bono nemase den, tie 10tina minuti da ne kriziravme do toj stepen u prvo ke bese sosema druga utakmica.

nisto strasno, dve lesni utakmici do odmorot pa na prolet ni se vraka pola tim...

Честито нека им е победата на шурите, заслужено си победијаДобар шамар за нас кој колку и да звучи лошо ни го зачукаа во прав момент. Е сега да се свртиме во наш двор. Денес од авион се виде тоа што го трубиме месеци наназад, а тоа е дека имаме две и пол позиции кои се добро пополнети. Затоа ми се чудни изјавите на Чупко и на управата дека сме добро пополнети, и не ни требаат засилувања. Денес целиот фокус на нивната одбрана беше насочен на Хориха и Малус. Од авион се виде дека се покриваат нивните влезои, дека удвојуваат во одбрана и дека тоа нема да поминува. Во таква ситуација мора да имаш ростер човече, мора да имаш и пикер и десен бек бар на тој левел за да може да се игра, да имаш течна игра и да парираш. На ваков натпревар се виде дека го немаме тоа, иако на другите натпревари успевавме да се вадиме на индивидуалниот квалитет на Дмитро и Малус. Денес мораше да се шири играта по секоја цена. Мораше да се шири накај МИтровиќ и на крила, па по цена и да промашуваа. Ова беше удирање со глава во ѕид. Не знам како им е планот, ама вака ќе биде многу тешко во продолжение. Ако не се засилуваме мора многу повеќе да се работи на тренинзи, не смее вака да изгледа една екипа. Во одбрана исто, посебно оние моменти кога ни се одлепија, па такво шетање на противнички ракометари не смее да се дешава никад. Жарета Пешевског маме ни се наеба, а ние немавме ни еден шут на гол од пикер. За илустрација Стојковиќ од Алкалоид им начука 8. Мора Дмитро, Јака и Митровиќ да поработат на пас игра до пикер, тоа е додадна величина на еден бек, не само влезови и шутеви. Секако и пикерот мора да биде агилен за да си прави простор. Ама за сето тоа да се уклопи мора да се има квалитет, и да се работи на тренизни, во спротивно резултатот ќе биде оваков, конфузија и лесни голови за нив. Тоа го посочив и пред натпреварот, за жал и се случи. Мене не ми толку за овој пораз колку за хендикепот кој го имаме на терен. Реално ако не се засилиме ќе биде ептен тешко да се стигне до титула. Секако има многу да се игра, ама сега реално ќе биде пеколно тешко да се победи и во Автокоманда. Доколку успееме некако да се вратиме психички и да победиме тамо ќе биде одлично, но мора да се биде реален и да се каже дека ни следува пеколно тешко гостување тамо. Едно е сигурно, а тоа е дека нема предавање. Верувам дека Чупиќ е свесен за недостатоците на тимот, и верувам дека ќе се работи на сите тие работи. Ама без засилувања ќе биде ептен тешко. Реално тимот не е комлетен, половично сме пополнети и тоа е многу видливо на терен. Посебно со екипи со поподвижна одбрана која знае да го насочи фокусот на твоите двајца најдобри ракометари.

Види која разлика помеѓу нас и нив, да изгубеа они денес, ќе им беа криви судии, делегати, цело Скопје, мал дел од Белград и кравите од Крива Паланка. Е па тоа е разликата помеѓу нас и No 1 mak tifo.
Државниот проект против независна Битола ќе викаа :D:eek:

Нема потреба да се обвинива никој идивидуално. Виновни се сите колективно, од тренерот,па до Малус. Сите изираа преслабо.
Нема да е прв а ни последен пат да изгубиме.
Големината на тимот се познава не само во победите, туку и во поразите.
Многу домашна има Чупич за пишување.

Нема потреба да се обвинива никој идивидуално. Виновни се сите колективно, од тренерот,па до Малус. Сите изираа преслабо.
Нема да е прв а ни последен пат да изгубиме.
Големината на тимот се познава не само во победите, туку и во поразите.
Многу домашна има Чупич за пишување.
Далеку од тоа. Ја имаат нашата поддршка до крај, и ракометарите и Чупко. Само страдаат и добрите ракометари како Хориха, Малус, Гоце, поради слабиот остаток од ростерот. Тоа беше муабетот.

Shundo go ubi Cupic u poim. No jas denes nw vidov nikakva promena vo tekot na utakmicava od strana na Cupic.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom