Фан клуб - РК Вардар

Штета за лошата ротација и измените што се покажаа лошо во тој период од 20-30та минута, Боно веќе месец, месец и пол е во многу слаба форма, без идеја во напад и без решение, кај Вуко се гледаат последиците од не тренирањето, што поради повредата што од делумната незаинтересираност плус и голманот нивни не уби во тој период од 10-15 минути кај што фати чисти 4-5 зицери... Се на се лош ден на цела екипа, Димче, Јака и Валах беа на ниво, останатите многу слабо, ништо страшно, штета само што не ги докусуривме, но што е тоа е, втора полусезона доколку конечно дочекаме да сме целосни без повредени играчи мислам дека нема да имаме некој поголем проблем, плус доаѓа и бразилецот од Војводина па ќе имаме уште поголема ротација на бековските позиции, во плејоф има простор и за повеќе странци во ростер од прва полусезона, така да ќе бидеме добри...
Атмосферата вчера во сала, кој беше знае, мислам дека никогаш послаба атмосфера во Битола, на моменти театар, мислам дека за 60 минути не испеаа ниедна песна за Еурофарм, се беше само пуши Скопје, пуши Вардар и се анти Скопје и анти Вардар....
Друг интересен момент, од официјален разглас на клубот одат песните, што доволно покажува до кој степен е дојден комплексот и омразата кон главниот град, нешто што е неизлечливо за рајата таму...
Дали навистина Бразилецот би дошол како засилување уште од јануари? Бидејќи Чупиќ кажа дека ростерот за оваа сезона е затворен и се чека на враќањето на Мечка, Тузолана Кеита и Еспиња

Сме купиле десно крило од Војводина … неам поима кој е типов колку е добар …

Рамниште на Срденовиќ, за нијанса подобар, послаб од Радивојевиќ на пример.

Српскиот Лук Абало.:D

Воркапиќ кога играше за Металопластика важеше за голем талент, почна и доста рано да игра на некои 17-18 години, имаше солидни партии и за младинската репрезентација на Србија, подоцна не се развиваше како што многу луѓе очекуваа.

За моменталниот наш состав може да се каже дека е засилување, јас би рекол дека од Гоце и Пинто е подобар, ама ако зборуваме за Лига на шампиони, далеку од некое засилување.

Тешко да кикснат во Охрид. Не дека нема шанси, ама многу работи ќе треба да им тргнат на домаќините за да тепаат.
Охрид не е ист од почетокот. Им отиде Цирар, Јотиќ како клучна карика им се повреди до крај на сезоната, а еве денес и Вејин го раскинал договорот. Не дека им значеше многу, ама тоа говори за атмосферата во клубот, кој како сака си оди.
Атмосферата во клубот никогаш не била подобра ,фантастична,Цирар ги замоли сам да си одит ради фамил,Јотич се повреди ,Вејин дојде повреден и мислеше дека ке се вратит во форма ама се повреди уште првото коло и играше повреден,затоа експресно го донесовме Томи.

Добро крило е Воркапиќ. Има фантастичен одраз и добар репертоар на удари.
Автоматски споено мислење:

Плус може да покрие и на десен бек.

Преслаб меч, веројатно најлошиот меч на Вардар сезонава, ако не ги рачунаме мечевите од подготвителниот период. Слабо и во одбрана и во напад.

Би рекол дека најмногу потфрлија оние од кои најмалку се очекуваше - Горига и Малус. И двајцата делуваа индиспонирано и дефокусирано во поголемиот дел од мечот, иако во исто време беа и наши најдобри поединци. Во сивилото се вклопија и Јанковски и Вуко.

Добро беа поставени играчите на Пелистер во дефанзива, Илија и Хенигман не искинаа назад. Бековите беа под константен фаул и приморани да шутираат од неизградени позиции со некои си средно-високи топки кои се лесен плен за секој голман.

Ужасно браневме на петка, дури и Вуко беше многу лош. Жаре не направи попара како и секогаш кога игра против нас. Ни се шеташе низ зоната, кога сака и како сака.

Во одбрана не добија, во напад ништо не играат во континуитет. Фитиљ, Жаре и Богдан ни ги дадоа речиси сите голови. Играта е таа, ја умртвуваат играта до максимум, на раб на одземање топка ради пасивен напад, Фитиљ константно бара контакт со цел да изнуди седмерец, да ја пробие одбраната или да го најде пивотот. Комбинаторики речиси и да немаа.

Штета што Боно излезе од форма во клучен момент за нас, слаб е последниве неколку мечеви, воопшто не беше од корист вчера.

Чупко каснеше апла со тајмаут по мене. Не смееш на вакви мечеви да си дозволиш противникот да направи разлика поголема од 3 гола па да бараш тајмаут.

Непопуларно мислење, но мислам дека МОРАШЕ клубот подобро да го исхендла случајот Талески. И ја го сакам Вуко, знам дека секој поддржувач на клубот го сака, знам колку може и колку давал за клубот ама немаше грам логика потегот. Го пуштивме Тале, домашен играч кој игра во два правци, кој никад немал сериозна повреда у кариера, роден 1996-та, а го зачувавме Вуко кој никако не може да се врати у форма, влага константно од повреда у повреда и е постар две години. Аналогно на ова, очекував кога ќе одмара Мотровиќ да играме со деснак таму, дека го тренирале тоа. Патем, тоа го правевме со Тале и изгледаше супер! Па во Скопје против Пелистер цел меч речиси го пројде таму и на крај го реши. Нејсе, готова е таа прича више, меѓутоа на долг рок мислам дека одбравме грешно.

Одиме понатаму, се е во наши раце.

Последно уредено:
Ако потпише (а би требало набрзо) ќе биде топ засилување, страшен бек, хрватски репрезентативец, годинава игра во топ форма…
Прегледај го приврзокот 463378
ТАман помислив десен бек, и овој да ти бил лев. Тешко да го земеме ако се и Париз и Загреб у игра.

Se ubavo, ama desen bek ni treba ocajno. Nekoj pogore spomna Franz Semper mu istekuva dogovor vo Leipzig, imaat 2 desni beka i ide uste eden.
Ili Einarsson od Gummersbach. Vo Gummersbach ide Kay Smits od sledna sezona, ovoj sekako ke bide vtora opcija, a isto ima dogovor potpisano do leto 2026. Mozda za Franz Semper e poizvodlivo poso Leipzig e na pat kon vtora liga, ama pa vo Gummersbach ide najjakiot desen bek u svet (spored mene).

Ne e greska isto da se proba da se donese Toto na piker od Pik Seged, Jankovski e prosecen piker, a i Mecka ke treba da odmara. Toto e zivotno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom