Квалификации за СП 2026 во Мексико, САД и Канада

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
И Европа има 5 ако е за така и 12 освоени светски и само 16 од 48 одат на светско 33.33%, а од Јужна Америка само три испаѓаат од десет, 6 одат директно и еден игра плеј оф и така имаат шанси за 70% од континентот да е застапен на светско, како е ова фер? Африка и Азија треба да се намали дополнително учеството нема шо тука да бараат тие, 4 места за Африка се многу доволни, Камерун, Нигерија, Гана и Брегот на Слоновата Коска традиционалните од кои излегло нешто квалитетно, другите нема потреба да играат, од Азија само Јапонија и Јужна Кореа нешто вредат, шо кур бара Узбекистан, Јордан еј на светско, Катар, Саудиска Арабија, Иран, цел арапски муслимански шлајм собран ако се додадат и арапските држави од Северна Африка цел калифат кој го планираше исламска држава на времето ќе се натпреварува на светско, нека се припазат америте и мексиканците кога ќе навалат нивните уште еден 11-ти септември ќе им се случи само нека се пласира уште некој ОАЕ, Оман, Јемен, Ирак, Сирија, Афганистан, Пакистан, со калаши од советска ера ќе дојдат и со тојоти пикапи, ќе биди пиштење и вриштење низ улиците и стадионите. На овие по дифолт треба забрана за учество на светско тој цел дел на Западна Азија до Афганистан и Северна Африка, нека си играат во азиско првенство и арапски куп, ама не за пари зинати му ги даваат светските првенства да ги организираат, лани оломнани Катар, 2030 Мароко, 2034 Саудиска Арабија, натаму и Пакистан ќе дојди на ред да организира светско, овие првенства на се личат само на светско не, исламски светски игри и забави е посооедветно. Средна Америка со Северна кој кур 6 7 учесници колку ќе имаат не знам, Канада ко кур да ги боли за фудбал домаќини ќе биле, САД и така и така ама сокер таму е 10-ти спорт ќе му прајме ќеф на глупите дебели амери кои не разбираат ни правила ни тактика ни концепт и кои пенали маваат со трчање од центар до голо и се навикнати на постојани случувања оти внимание имаат колку за едно 5 секунди видео на тикток, мозокот им е исушен и ќе ни досадуваат со лгбтњ и трансформерова идеологија цело време, инклузија и ќе бараат и жени да играат за еднаквост, се шо можат мажите можат жените подобро, оти толку му сечи глата ретардирана и тие ќе се стрпеле да изгледаат мирно цел натпревар од 90 минути, 120 ако има продолженија, мало сутра, ќе си праат циркус, маскоти, концерти, глупи наградни игри на полувреме, реклами и слични комерцијални гомна. Само Мексико нешто вреди од таму и плус уште едно место од Средна Америка доста е за тој цел предел од Аљаска до Панамски канал.
Не ги измешав зошто да ги измешам, Европа играчите играат цела сезона домашни лиги, Лиги на шампиони и и лиги на Европи и на конференции, купови, супор купеви, квалификации, лиги на нации, пријателски, светски клупски првенства со интезивен квалитет и мачење и труд и дисциплина, а овие си тераат фристајл единствено Копа либертадорес вреди и таа е на ниво на лига на конференции во Европа и послабо дури и никој не му е битна освен на тие таму во фавелите и ќе игра ич малце цел континент.
10-Torday-articleLarge.jpg

Епа добро

На светско по дифолт треба да играат само најјаките. Зошто би имало квалификации? Може да се направи турнир од 8 екипи

Бразил Аргентина
Шпанија Франција
Мексико и Мароко
Кореја и Јапонија

И да играат меѓу себе како лига, па потоа истите да вкрстат во нокаут фаза и така секој секого да си победува и тоа е тоа.

Исто и во ЛШ, од топ 4 лигите по 4 екипи и тоа е тоа. Или на пример ако во куп се паднат Гримсби со Јунајтед, ако тепа Гримсби, да се преигра сѐ дур не тепа (рандом екипа од ПЛ), зошто би учествувале во куп, 4-та лига се, мора да игра премиерлигаш.

Интересно е да има изненадување, да има разновидност, играчи нови, тимови, репрезентации како Гана во 2010.

Ќе добијат помалите репрезентации пари, ќе се популаризира спортот, ќе се развиваат, ќе мапреднат ако се работи правилно.

Ете јаката Германија во 2018 во група со Мексико, Шведска и Ј. Кореја не успеа да пројде групна фаза.

Италија две светски по ред не игра затоа што не може да се пласира, а според тебе фиксно би требала да има место.

Не бива некако.
Полска ќе игра против Шпанија, Холандија, Украина, Швајцарија во квалификации, па бараж ќе игра со репрезентации како Чешка, Унгарија, Словачка, Австрија, ќе стигни до крај и несреќно ќе изгуби и нема да игра на светско. Јордан ќе игра со Сирија, Ирак, ОАЕ, Пакистан, Непал, Бангладеш еди кој си лесно ќе освои прво место во групата и ќе игра на светско. Не бива некако.
Не реков по дифолт, јас најпојќе сум за мерит систем кој заслужил тој да игра, ама системот вака е фалично поставен, како 10 или колку места ќе имаат не знам арапски држави од кои една две играат некој потпросек фудбал другите се далеку удолу ќе имаат место на светско само заради проширувањето и само дека конкуренцијата е уште далеку послаба од нив, инаку во нормални услови нема да се пласираат. Не е заслуга. Нека имаат едно, две места и нека се изборат преку квалификации за тие места ако толку ги бива, другите дај му ги на Европа да има интересен квалитетен фудбал на светското не муџахедини да играат меѓу себе и ифтар да си праат на паузи и полувремиња. Секако не по дифолт тие од Европа туку ќе си се изборат преку квалификации. Или скрати го на стар формат 32 репрезентации, оние кои навистина заслужиле и се избориле и крв проплукале за да играат, сега косово ќе ми игра само заради проширувањето.

2018 Германија беше во група со јаки репрезентации фудбалски, со традиција сам си кажа Мексико, Кореа, Шведска да не се слаби случајно, сега заради алчноста за пари и пушењето на сечени на арапите ќе биди пример со Катар, Конго и Нов Зеланд, сигурно ќе има изненадување и пак ќе се возбудите дека Германија ќе испадни и нема да ги поништи сите овие со 7+ разлика, сигурно интересно ќе ви е.
2018 тие репрезентации имаа потенцијал да ја испаднат Германија уште во групната фаза, исто како Шпанија во 2014 Холандија и другите кои беа, исто и во 2010 Италија Словачка, Нов Зеланд.
Овие сега со младинци комотно да му се спротистават лесно ќе ја поминат групата сигурно Курасао и Самоа ќе изненадат некој како Шпанија и Холандија. Ама битно нека се шири фудбалот, да популаризира, во превод поголем профит и комерцијализација по американски тертип заради ненаситноста на елитите.

Итаљаниве како што се баксузи , ако се пласираат, од 4ти шешир ќе налетаат на Норвешка од трети, Мароко од втори и Аргентина од први и нема да поминат ни група со ниедна победа.

Итаљаниве како што се баксузи , ако се пласираат, од 4ти шешир ќе налетаат на Норвешка од трети, Мароко од втори и Аргентина од први и нема да поминат ни група со ниедна победа.
Најлошо од се е што пак може да има групи од 3 или 4 јаки европски репрезентации, а други - сите леви.

Замисли група:
Канада
Австралија
Панама
Куракао

Најлошо од се е што пак може да има групи од 3 или 4 јаки европски репрезентации, а други - сите леви.

Замисли група:
Канада
Австралија
Панама
Куракао
Не може повеќе од две европски репрезентации во иста група.

Замисли група:
Канада
Австралија
Панама
Куракао
Тоа обавезно на домаќините ќе им лупнат некои од најслабите од втор , трет и четврт шешир.
Русија на пример како носител од прв шешир ги доби Уругвај од втор , Египет од трет и Саудиска од четврт.

Замисли група:
Канада
Австралија
Панама
Куракао
Курасао, Злате. :LOL:

Мада многу ми е глупо што несуверена земја што е под Холандија ќе игра на Светско.

Јас колку што знам државата е overseas teritory на Холандија. Ние си имаме наш правопис и во него има дел за транскрипција и транслитерација на туѓи имиња. Од холандски, буквата C и сите нејзини варијанти се предава со К на македонски. Значи Куракао.

Е сеа не знам од каде е потеклото на зборот. Ако е од француски јазик, би било Курасао навистина. Јас по географија сум ги учел островите како Куракао, затоа така знам.

Мада многу ми е глупо што несуверена земја што е под Холандија ќе игра на Светско.

Ако можат Велс, Англија и Шкотска посебно иако сите се со ист пасош, зашто да не и Курасао.

Ако можат Велс, Англија и Шкотска посебно иако сите се со ист пасош, зашто да не и Курасао.
Па и они, кој кур ко не се самостојна држава.

Јас колку што знам државата е overseas teritory на Холандија. Ние си имаме наш правопис и во него има дел за транскрипција и транслитерација на туѓи имиња. Од холандски, буквата C и сите нејзини варијанти се предава со К на македонски. Значи Куракао.

Е сеа не знам од каде е потеклото на зборот. Ако е од француски јазик, би било Курасао навистина. Јас по географија сум ги учел островите како Куракао, затоа така знам.
Островот може е под холандска власт али името е дојдено од португалски што се транскрибира како с.
A persistent but undocumented story claims the following: in the 16th and 17th centuries—the early years of European exploration—when sailors on long voyages got scurvy from lack of vitamin C, sick Portuguese or Spanish sailors were left on the island now known as Curaçao. When their ship returned, some had recovered, probably after eating vitamin C-rich fruit there. From then on, the Portuguese allegedly referred to the island as Ilha da Curação (Island of Healing) or the Spanish as Isla de la Curación.

Злате Курасао е затоа што зборот е португалски . во португалски го има тоа учкарското ч што се чита С. У холандски нема знак како учкарското ч и затоа ваљда го транскрибираат во К.
Еве детално :
асдасссссссссссссссссссссссссссссссссссссссс.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom