Во архивата на МТВ сигурно. Јас толку го барав, со години, што веќе се откажав од него.Го ставив на Летербоксд, али прашање е дали уште постои филмов.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во архивата на МТВ сигурно. Јас толку го барав, со години, што веќе се откажав од него.Го ставив на Летербоксд, али прашање е дали уште постои филмов.![]()
Од тој ли филм беше онаа репликаВо архивата на МТВ сигурно. Јас толку го барав, со години, што веќе се откажав од него.
"Маме му ебам ја го вадам мојот кур ко риба да фаќа. Некни мочам гаќите утоп, сум го извадил јајцето место курот. Сега ги вадам трите у комплет па нека моча кое сака"
Да, од тој.Од тој ли филм беше онаа реплика
Плус и со Дедо Мразот што крадеше и имаше јака простата. 

Многу забеган филм, многу!Не знам дали се рачуна Gypsy Magic? Пошто нели почетокот е негде во период меѓу Нова Година и Божиќ со снегот. Како си на letterboxd иначе?Правам листа од екс-ју филмови што се случуваат околу Нова година/Божиќ или имаат такви сцени и засега од македонски ми текнува само на Среќна Нова ‘49, Збогум на 20-тиот век и Јон Вардар.
Му текнува на некој друг наш филм што се случува околу овој период?
Пред неколку години го имаше на Јутјуб некој ставено ама сега веќе го нема. Многу пати сум сакал да го гледам пак.Да, од тој.Плус и со Дедо Мразот што крадеше и имаше јака простата.
Многу забеган филм, многу!
Мис Стон има таква сцена, се сеќавам имаше еден кадар со божиќна елка, додека Манданата пее некоја песна со Мис Стон, тааа зборува за припремање мисирка за Божиќ ако добро памтам.Правам листа од екс-ју филмови што се случуваат околу Нова година/Божиќ или имаат такви сцени и засега од македонски ми текнува само на Среќна Нова ‘49, Збогум на 20-тиот век и Јон Вардар.
Му текнува на некој друг наш филм што се случува околу овој период?
Голем дел од архивата на МРТ е уништена ради негрижа и глупи вработени што снимале нови содржини врз ленти на кои веќе имало филмови, песни. Прашање е кои содржини веќе не постојат заради нив.Во архивата на МТВ сигурно. Јас толку го барав, со години, што веќе се откажав од него.
Да, ја имам заборавено таа сцена. Фала. https://letterboxd.com/shawnspencer/Не знам дали се рачуна Gypsy Magic? Пошто нели почетокот е негде во период меѓу Нова Година и Божиќ со снегот. Како си на letterboxd иначе?
Фала.Мис Стон има таква сцена, се сеќавам имаше еден кадар со божиќна елка, додека Манданата пее некоја песна со Мис Стон, тааа зборува за припремање мисирка за Божиќ ако добро памтам.
Негде читав дека архивата на МРТ стои во визби кај што има влага и од тоа се уништува сите тие ленти.Голем дел од архивата на МРТ е уништена ради негрижа и глупи вработени што снимале нови содржини врз ленти на кои веќе имало филмови, песни. Прашање е кои содржини веќе не постојат заради нив.
Да, ја имам заборавено таа сцена. Фала. https://letterboxd.com/shawnspencer/
Фала.
prizma.mk
Штета тоа мора да се чува бидејќи е единствен сведок на минатото. Јас имам плаќано претплата на весникот Večernji list и Slobodna Dalmacija само да пристапам до некои архивски податоци, како земјотресот во Скопје или важни вести од Југославија, а кај нас некој го тоа своеволно уништува.Негде читав дека архивата на МРТ стои во визби кај што има влага и од тоа се уништува сите тие ленти.
Еве вест од 2022 година
![]()
На архивата на МТВ ѝ истекува рокот
Две третини од „видеоисторијата“ на јавниот сервис во опасност да ја снемаprizma.mk
Дел од архивата МРТ ја имаше објавено на нивниот сајт а потоа други ги прикачија и на Јутјуб. Во таа архива е и Викенд на мртовци филмот реставрирана верзија или поточно верзија која го има подобриот квалитет на видео и аудио.Штета тоа мора да се чува бидејќи е единствен сведок на минатото. Јас имам плаќано претплата на весникот Večernji list и Slobodna Dalmacija само да пристапам до некои архивски податоци, како земјотресот во Скопје или важни вести од Југославија, а кај нас некој го тоа своеволно уништува.
Ниеден од овие филмови не е реставриран. Снимката е може за нијанса подобра од она што се наоѓало претходно, али е далеку од реставрирана…Дел од архивата МРТ ја имаше објавено на нивниот сајт а потоа други ги прикачија и на Јутјуб. Во таа архива е и Викенд на мртовци филмот реставрирана верзија или поточно верзија која го има подобриот квалитет на видео и аудио.
Само што Јутјуб малку и намалува квалитет.
Исто и тв филмот Томе од бензинската пумпа.
Нели ти реков
Штета што тие филмови што Кинотека ги реставрира не се достапни барем и за луѓето кој немаат можност да ги видат или да отидат до кино ако воопшто имаат кино прикажување. Пример да и дозволи на МРТ да ги емитува.Ниеден од овие филмови не е реставриран. Снимката е може за нијанса подобра од она што се наоѓало претходно, али е далеку од реставрирана…
Не знам у каква состојбата им се негативите, пошто Кинотека ги реставрира најпрво тие што се у најлоша состојба, али ако судиме по снимките што се вртат од Нели ти реков и Викенд на мртовци би рекол овие 2 филма се следни за реставрација.
И оваа:Од тој ли филм беше онаа реплика
Снаата на свекрвата „ Те молам, немој повеќе да ме викаш срцка... Свекрвата:„Добро, срцка“....Ѕвони ѕвончето на вратата Дедо Мраз, му отвараат, и Дедо Мраз: „Дојде Дедооо Мразз“.....Мрш, ѓубре едно, и му ја трескаат вратата пред нос“