Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Мерак ми е за Кичево и Брвеница ептен, поготово за Брвеница. Јовица е скроз ок лик, така го имам запамтено уште од времето кога беше медицинско лице во Фк Тетекс :D

Реално таму работата ќе беше завршена уште во прв круг СДС да не се искурнази и да не кандидираше свој човек.

Терористиве играа на карта на евтин национализам и им се одби од глава жестоко. Ради тоа уште повеќе ми е мерак.

Последно уредено:
Ti mozes da si go sfatis kako sakas, no niti Apasev e narodot, niti Levica e narodot. Niv im ja ukradija revolucijata, nego kako nivni luder. Toa se negovi zborovi. Zosto od petni zili se obiduvate da go amnestirate od site gadosti sto proizlegoa od taa sarena revolucija. Levica e bukvalen naslednik na sarenite, od lider pa do clenstvo.
Toa sto svesno ili ne ja odrabotile valkanata rabota, bea ljugeto na teren samo gi pravi korisni idioti no vo nikoj slucaj ne gi amnestira.
Јас ти кажувам во која конотација го кажува тоа, дека тој се поистоветува со народот кој тогаш протестирал, па затоа вели "ни ја украдоа револуцијата", во смисла ни ја украдоа револуцијата на нас народот, а не на нас Левица.

Дека има заслуга во тие настани тогаш, има, особено медиумско влијание преку социјални мрежи, но и на терен преку студенстки пленуми, кршење на канцеларијата на Ѓорѓе Иванов итн.

Не пробувам да го амнестирам, туку кажувам како што е, бидејќи јадрото на Шарената Револуција беа сосема други луѓе (кои гравитираа околу СДСМ), кои во тоа време ја напаѓаа и Левица, дека го ситни отпорот.

Ti mozes da si go sfatis kako sakas, no niti Apasev e narodot, niti Levica e narodot. Niv im ja ukradija revolucijata, nego kako nivni luder. Toa se negovi zborovi. Zosto od petni zili se obiduvate da go amnestirate od site gadosti sto proizlegoa od taa sarena revolucija. Levica e bukvalen naslednik na sarenite, od lider pa do clenstvo.
Toa sto svesno ili ne ja odrabotile valkanata rabota, bea ljugeto na teren samo gi pravi korisni idioti no vo nikoj slucaj ne gi amnestira.
Владе корисни идиоти или некорисни левица нема гласано ни за еден закон у собрание на штета на Македонците, сдс-дпмне се тие што те направија северџан, левица никој кр фактор не е за носење на такви одлуки, тоа е реалноста престани да живееш во имагинарен свет.

Туку, се јави ли Мицко да даде оставка, не видов?

Реториката на Днапасиев дека левица гласачите се најпаметни и си немал како да ги шалташ за други кандидати, уз пат дека гласачите на ВМРО се ботови и дека нивната (левичарска) главна интелектуална девиза паѓа во вода кога главниот интилектуален кандидат за Скопје е со средно, а имал цели 10 години да заврши мртви Политички Науки (измислен смер), а притоа е жител на Скопје и единствен трошок го имал СТО ЕВРА по полугодие, односно немал потреба од кирии/домови/превози и трошоци за одвоен живот односно прехрана т.е трошок од 100евра за 6 месеци за кој одговорно гарантирам со глава дека циганите на семафори неколкукратно го надмимуваат, имено е главна причина за секој "бот" со два грама мозок ни во најлош кошмар да не помисли да ги гласа.

Последно уредено:
Јас ти кажувам во која конотација го кажува тоа, дека тој се поистоветува со народот кој тогаш протестирал, па затоа вели "ни ја украдоа револуцијата", во смисла ни ја украдоа револуцијата на нас народот, а не на нас Левица.

Дека има заслуга во тие настани тогаш, има, особено медиумско влијание преку социјални мрежи, но и на терен преку студенстки пленуми, кршење на канцеларијата на Ѓорѓе Иванов итн.

Не пробувам да го амнестирам, туку кажувам како што е, бидејќи јадрото на Шарената Револуција беа сосема други луѓе, луѓе кои гравитираа околу СДСМ, кои во тоа време ја напаѓаа и Левица, дека го ситни отпорот.
A useful idiot or useful fool is a pejorative description of a person, suggesting that the person thinks they are fighting for a cause without fully comprehending the consequences of their actions, and who does not realize they are being manipulated by the cause's leaders or by other political players.

Ete da recime deka e i taka( a ne e, ama aj ke ti udovolam i ke recime deka e taka kako sto velis) togas definicijata od pogore potpolno go/gi opisuva. Zosto pobogu na taa grupa na ljuge bi im dale vlast. Za sto misleja deka se borat i za koj koga na site so dva grama mozok im bese manje vise jasno sto e borbata. Sega ili se mnooogu mnooooooooogu glupi ili tocno znaele sto pravat posto ne veruvam deka na planetata zemja postojat tolki glupi ljuge( forumot sekako e isklucok ) Bilo koe od tie dve scenarija da e tocnoto ne im odi nikako vo prilog.
Ako ima i treto slobodno spodeli.
Автоматски споено мислење:

Владе корисни идиоти или некорисни левица нема гласано ни за еден закон у собрание на штета на Македонците, сдс-дпмне се тие што те направија северџан, левица никој кр фактор не е за носење на такви одлуки, тоа е реалноста престани да живееш во имагинарен свет.
Probav slikovito da ti opisam zosto nema vrska dali glasale ili ne. Poslikovito stvarno ne mozam. Ete pogore imas definicija za korisni idioti. Sakas da ti gi boldiram bitnite delovi, da ti prevedam ili ke se snajdis sam.

Последно уредено:
По ИМ во Куманово, Диро победил во речиси сите урбани: техничко, гимназија, економско, училиште - Кочо Рацин, Крсте Мисирков, Вук Караџиќ, Бајрам Шабани.. ЈП пазариште и чистота, Раб - универзитет...

Се ќе разберам, ама гласањево во Кочани никогаш.

Прегледај го приврзокот 459692

Добро бе луѓе, имате ли души, толку брзо ли заборавивте што се деси? Не знам што са кажам. Селата пресудиле за градот. Жално, жално.
Како пресудите селата ко прво Венко изгуби и во градот, а ко второ за партии требаше да има во градот макс 1000 гласа и да биди резултатот таму 9000 на 1000.

Се ќе разберам, ама гласањево во Кочани никогаш.

Прегледај го приврзокот 459692

Добро бе луѓе, имате ли души, толку брзо ли заборавивте што се деси? Не знам што са кажам. Селата пресудиле за градот. Жално, жално.
Друже, не знам дали е битно да се каже или не ама, кандидатот на ВМРО беше комплетно засегнат од трагејата т.е неговата ќерка беше жртва на трагедијата со тешки изгореници и неколку месечно лекување во Солун.

Можда класичен ПР потег, а можда и прилика да новиот градоначалник првично тргнувајќи од сопствени фамилијарни причини да проба да се пресмета со цела локална фела, што можда резултирало со гласови од ЕМПАТИЧНИ побуди.

Probav slikovito da ti opisam zosto nema vrska dali glasale ili ne. Poslikovito stvarno ne mozam. Ete pogore imas definicija za korisni idioti. Sakas da ti gi boldiram bitnite delovi, da ti prevedam ili ke se snajdis sam.
Воопшто ништо не ми објасни ни сликовито ни буквално, вртиш одоколу и наведуваш цитати од др членови, а многу е едноставно за да се разбере ако се сака.
Меѓународни договори како што е Преспанскиот со кој ти стана северџан се носат у собрание од легално избрани народни пратеници, тие пратеници гласат за или против и така, помеѓу тие пратеници кои гласаа за договорот се пратеници од сдс-дпмне нема ни еден од левица гласано за тој договор.
Левица не те направи северџан твоите те направија, левица не го ставија Џафери министер за одбрана со апсолутно мнозинство у собрание, левица не изгласаа двојазичност..итн да не набројувам работи кои избегна да ми ги одговориш во другата тема..

Што сума сумарим тебе те прави корисен идиот.

Апасиев не е реалист туку лицемер, цело сдс и остала боранија гласаа против ВМРО а не дека го сакаат Амар ... овие гласови што си ги препишува како нивно гласачко тело е небулоза, зашто се виде колку вреди левица во Скопје = 30к гласови, остатокот се гласови на СДС / ДУИ и остала опозиција.
Абе дај престанете више со ова дека Дуи гласале за Левица, беше ок обид пред избори во анти кампањата, ама нема никаква логика истото да се употребува после избори кога транспарентни и јавни се гласовите. Нема гласови од Дуи за Левица (не треба многу да се објаснува зошто е тоа така). Во Сарај каде што се 9:1 Орце према Амар, не заборавај дека имаш голем број Бошњаци во село Љубин и Македонци кои живеат во Шишево, село Матка, како и во населбата Сарај околу паркот. Во Чаир каде што Орце има повеќе од дупло гласови, не заборавај дека имаш Бошњаци, Турци и Торбеши што гласаа во голем дел за Амар, како и 5000+ Македонци кои уште живеат таму. Реалноста е дека Албанците (делот што излегол да гласа) го поддржаа Орце, а не Амар и тоа беше и за очекување. Али ќе мобилизирал луѓе да гласаат за анти Еу и анти Нато опција, во град кај што нема кандидат ниту Албанец во втор круг и каде што се знаат резултатите и тоа кој е победник, приказна за мали деца. Може да се престане со лажниот наратив.

Реално Орце го спасија чисто партиските гласачи на ВМРО . Дел да не излезеа ќе беше циркузи . Додека изненадувачки победија во Карпош , каде што очигледно и левица нема гласано за подржикоњот.

Прва и најважна работа, Левица нема никаква можност да ги насочи гласовите накај некој друг кандидат посебно ако тој кандидат е од СДС/ДПНЕ или некој познат функционер од нивните пајтон партии. Затоа и ми е смешно како СДС, Инфомакс или од кај Стевчо се бунат дека сме ги продале во Аеродром и Карпош. Буквално 90% од гласачите ни се од луѓе кои ги мрзат сите сегашните функционери на системот. И да имаше каква било можност да се насочат тие гласови, а ќе повторам НЕМА. Пак би било политичко самоубиство да се направи истото. Ќе се случи истото што се случило на времето помеѓу Апасиев и Здравко Савевски и оној финансискиот "експерт" што сакале да бидат во коалиција со СДС. Членството и ограноците ќе се поделат и распаднат.

Одреден број гласале против ДПНЕ, али тоа е максимумот.

Za da rastat, treba da priklucat lugje od sdsm kaj niv, a so toa i da stanat kako niv.

Апсолутно не е точно. Тоа што ни треба е да ја имаме позицијата на главна опозиција, за моментот кога луѓето ќе решат да гласаат против. Како што се случува во Македонија последниве 34 години. Така се доаѓа на власт во Македонија, кога луѓето ќе гласаат против. Е сега што ќе направиш со власта после тоа ти одредува што ќе се случи со партијата. Затоа и има повикувања како СДС требала да се реформира и повторно да стане јака партија. Зошто СДС и ДПНЕ си имаат договор помеѓу себе да не се гонат.

А кадри од СДС да прават прешалтување кај нас, тоа нема да се случи па што сака нека биде. Да тргнеме секое друго несогласување на страна на најосновно ниво ниту они имаат што да ни понудат, ниту ние имаме што да им понудиме со апсолутно ретки исклучоци.

Последно уредено:
Иако не се согласувам за се со Левица и имам причина зошто не ги поштувам, сепак риспект за огромниот напредок за кој што го постигнаа и за кој што се втора партија по големина во Македонија, и што комуњариве се конечно веќе небитни.

Очекувам СМРТДСМ да се распадне и расцепи на поединечни партии, и ваљда да никне некоја нова демократска партија. Џабе они кога ни ја продадоа државата, идентитетот, и 600 раководства да сменат ништо нема да ги врати назад... Единствено решение е како партија да се распаднат, да ги снема од картата, и да дојде некоја нова демократска - социјална партија. Барем моите 5 центи.

Него дали до сега имаме некаков графички приказ нешто, освен тоа на ДИК? Нешто вака исцртано на мала? Ништо такво as of now? Имаше некои членови на форумов за претходните избори што беа неколку по ред исцртуваа, ама сега не гледам. Може некој да ме @ кога ќе објави некој такво нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom