Serie A 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    110
  • Гласањето е завршено на .
, Elmas igra samo poradi toa sto imaat mnogu povredeni igraci,
Знам знам,но верувам дека иако има играчи предвидено пред Елмас за прва постава,Елиф пак ќе биде во предвид.Од управата на Наполи,играчите,навивачите е прифатен.Јас да сум Елмас,и да играм од клупа е доволно за клуб од елитата,толку му е капацитетот.Наполи како клуб многу ми се допаѓа.

Пооо брат, во ред уживај. Сам со себе се искара, издискутира, ми кажа шо сум мислел. Која била целта и уште продолжуваш. Најак ми си жими се. Во право си, во ред :pos:
Uredu e joci, smiri se ajde, vo totalna sizofrenija vleze deka sam sum izdiskutiral i iskaral, vidi si gi postovite prvo, nacna diskusija so ogled deka stai video, smeni mislenje vo rok od 5 minuti i uste ne znaes na sto si, pa aj ke mu pisam sam se karal, sam diskutiral, u megjuvreme, prodolzuvas da si del od diskusijata. Teraj ae, cuvaj macki and stuff, ne ti e dobro izgleda denes nesto nicim izazvan.

Нема логика ова да не е црвен или ?
Автоматски споено мислење:

Нема логика ова да не е црвен или ?

Па да не му се пуштеле клизачи можи немаше толку долг фор да си даде, тој кога го виде стартот ми се чини ја турна само силно несвесно каде можда и тука се заеба самиот :toe:

Шо знам многу на средина е некако..

Konte ne rotira, skoro ic, Elmas igra samo poradi toa sto imaat mnogu povredeni igraci, ne veruvam deka mnogu minuti ke dobie kaj Konte elmas zasto Konte e covek sto veruva na edna 11ka vo globala uvek. Lobotka povreden, Gilmur igra tamu, gilmur vcera se povredi, pa tek togas vleze Elmas iako toa i ne e negova pozicija na teren.

E sea so ogled deka De Brujne nema da igra do Fevruari, ima sansa Elmas za poveke minuti, vcera ne bese los, ama Napoli bea mizerni 90 minuti.
Де БрујЊЊЊЊееее ќе биде до друга година.Елмас сега е со пуна капа

Uredu e joci, smiri se ajde, vo totalna sizofrenija vleze deka sam sum izdiskutiral i iskaral, vidi si gi postovite prvo, nacna diskusija so ogled deka stai video, smeni mislenje vo rok od 5 minuti i uste ne znaes na sto si, pa aj ke mu pisam sam se karal, sam diskutiral, u megjuvreme, prodolzuvas da si del od diskusijata. Teraj ae, cuvaj macki and stuff, ne ti e dobro izgleda denes nesto nicim izazvan.
Чувај мачки ми рече бе and stuff. Ах бе Ѕун Васиљ бе

:pos:

Чист црвен ако испаѓаше последен играч, што мислам беше.

Гурање од судиите, да беше Томори или Павлович чист црвен ќе јадеа.

Чист црвен ако испаѓаше последен играч, што мислам беше.

Гурање од судиите, да беше Томори или Павлович чист црвен ќе јадеа.
redno bese bro, posle 2 utakmici kade ne kradat, ednas da sudat na vrvno nivo so site adeti ko sto prilega. :smirce:

Ние телетабиси, а вие едвај дочекавте од дупка да искочите, иронија..

Не испаѓаше, погледни ја пак снимката. Надоле ја шутна, а таму стигаше Бастони.
Се гледа у моментот на стартот, што треба да значи црвен. Да имаше друг играч на Интер позади стартот тогаш чист жолт. Ама немаше.

Cist zolt, pravilna odluka na sudijata doveri koj uste ednas pokaza zasto e najdobar kalco sudija.
Не ја ни анализирам ситуацијата, генерално верувам дека судиите судат како што мислат, а не тенденциозно, ама брат ваков исти старт да имаше контра Интер или не дај боже на Јувентус-Интер, шансите да бидеш вака објективен се рамни на апсолутно 0% :pos:

Се гледа у моментот на стартот, што треба да значи црвен. Да имаше друг играч на Интер позади стартот тогаш чист жолт. Ама немаше.
Не те разбирам. Како тоа се гледа моментот на стартот? Ок се гледа тоа, ама сакаш да кажеш дури и играчот на Верона да подаваше накај сопствениот гол требаше Бисек црвен да јаде пошо е последен играч? Не е стрикно правилото последен играч = црвен картон, се гледа и намера, дали спречува 1 на 1 итн итн. Овде Бисек идеше на топка, ја промаши, направи фаул, ама Орбан ја шутна надоле топката каде имаше играч на Интер. Да продолжеше право ќе јадеше Бисек црвен гарант, вака добро досуди Довери.

Не ја ни анализирам ситуацијата, генерално верувам дека судиите судат како што мислат, а не тенденциозно, ама брат ваков исти старт да имаше контра Интер или не дај боже на Јувентус-Интер, шансите да бидеш вака објективен се рамни на апсолутно 0% :pos:
Ima situcii, sto bi rekol devi, na sredina nekade, tuka ne mozes da baras objektivnost, ke se sporeduvaat so drugi, ke se ide na sudisko ubeduvanje i navivanjeto za odreden tim sekako ke vlijae.

Ama ova se situacii kade postoi strogo propisano pravilo, i strogo propisani uslovi koi treba da se ispolnat, nieden od istite ne e ispolnet.

A i mojata instiktivna reakcija e deka e crven, bas so stek gleavme i rekovme aaajt, i pokraj dadeniot zolt znaev deka so VAR ke smeni, ama posle koga ja dadoa ubavo snimkata, onaa na devi tuka sto ja stail pozadi, ok, tuka veke imase logika zoltiot, a toa i samiot Doveri na teren im go objasnuvase na igracite.

Dali instantno posle juve inter bi vriel, mozno e, ne vikam ne, implusivno na forum sekogas se istresuvaat nervozi, ama od treto i cetvrto gledanje na ista vakva situacija, bukvalno sekoja tocka od praviloto za crven karton, vo vakva situacija, ne e ispolneta, od oddalecenost do golot, do kontrola na posedot na igracot i toa dali drug odbranben moze da reagira ili ne. 4 uslovi ima, site 4 ne se ispolneti, toa so nekoi mislat deka faul na zadnji igrac u odbrana pod difolt uvek e crven, e drug muabet. A posle Napoli i Fiorentina, neam nisto protiv pokloni da ni podelat nekolku vo idnina, gi zasluzuvame totalno.

Не те разбирам. Како тоа се гледа моментот на стартот? Ок се гледа тоа, ама сакаш да кажеш дури и играчот на Верона да подаваше накај сопствениот гол требаше Бисек црвен да јаде пошо е последен играч? Не е стрикно правилото последен играч = црвен картон, се гледа и намера, дали спречува 1 на 1 итн итн. Овде Бисек идеше на топка, ја промаши, направи фаул, ама Орбан ја шутна надоле топката каде имаше играч на Интер. Да продолжеше право ќе јадеше Бисек црвен гарант, вака добро досуди Довери.
За "professional foul" по автоматизам е жолт. Спречува контра, тактикчки фаул е тоа.

Да бидеме реални стартот беше тактички, со намера да спречи контра, не беше дуел игра 50/50 или слично.

Ако е послен човек уместо жолт е црвен, се смета дека би се отворила гол шанса.

Ок овде беше блиску до центар и далеку од гол али спред правила требаше да биде црвен.

За "professional foul" по автоматизам е жолт. Спречува контра, тактикчки фаул е тоа.

Да бидеме реални стартот беше тактички, со намера да спречи контра, не беше дуел игра 50/50 или слично.

Ако е послен човек уместо жолт е црвен, се смета дека би се отворила гол шанса.

Ок овде беше блиску до центар и далеку од гол али спред правила требаше да биде црвен.
E tuka si gresis ti, kade tuka se otvara ocigledna sansa za postignuvanje na gol? Od onie 100 procentni.

Sega vidi go ubavo videoto, vidi kaj dade for igracot, vidi cij igrac ide nakaj topkata, i razmisli dobro dali tuka Verona ke imaa 100% sansa za gol.
Tie raboti se zimaat vo predvid, sto mozese igracot da napravi ako ne bese fauliran i prodolzese akcijata onamu kade sto topkata bese nasocena. Tuka sudijata i onie od VAR sobata odlucija deka ne e sprecena ocigledna sansa za gol, daden predolg for nadesno, i igrac na Inter koj dokolku prodolzese akcijata, ke mozese da intervenira i da brani (Bastoni).

Doveri instantno go vide ova, i toa im pokazuvase na igracite na Verona, od VAR samo mu potvrdija deka ako ne bil faulot, Verona nemase da se najdat u sansa za postignuvanje na pogodok. Taka da me interesira spored koi pravila ti vikas deka ova e crven? Pravilata se staveni strana ponazad, koe od niv e ispolneto?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom