Не ја ни анализирам ситуацијата, генерално верувам дека судиите судат како што мислат, а не тенденциозно, ама брат ваков исти старт да имаше контра Интер или не дај боже на Јувентус-Интер, шансите да бидеш вака објективен се рамни на апсолутно 0%
Ima situcii, sto bi rekol devi, na sredina nekade, tuka ne mozes da baras objektivnost, ke se sporeduvaat so drugi, ke se ide na sudisko ubeduvanje i navivanjeto za odreden tim sekako ke vlijae.
Ama ova se situacii kade postoi strogo propisano pravilo, i strogo propisani uslovi koi treba da se ispolnat, nieden od istite ne e ispolnet.
A i mojata instiktivna reakcija e deka e crven, bas so stek gleavme i rekovme aaajt, i pokraj dadeniot zolt znaev deka so VAR ke smeni, ama posle koga ja dadoa ubavo snimkata, onaa na devi tuka sto ja stail pozadi, ok, tuka veke imase logika zoltiot, a toa i samiot Doveri na teren im go objasnuvase na igracite.
Dali instantno posle juve inter bi vriel, mozno e, ne vikam ne, implusivno na forum sekogas se istresuvaat nervozi, ama od treto i cetvrto gledanje na ista vakva situacija, bukvalno sekoja tocka od praviloto za crven karton, vo vakva situacija, ne e ispolneta, od oddalecenost do golot, do kontrola na posedot na igracot i toa dali drug odbranben moze da reagira ili ne. 4 uslovi ima, site 4 ne se ispolneti, toa so nekoi mislat deka faul na zadnji igrac u odbrana pod difolt uvek e crven, e drug muabet. A posle Napoli i Fiorentina, neam nisto protiv pokloni da ni podelat nekolku vo idnina, gi zasluzuvame totalno.