Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.943
- Поени од реакции
- 50.162
Cist zolt, pravilna odluka na sudijata doveri koj uste ednas pokaza zasto e najdobar kalco sudija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cist zolt, pravilna odluka na sudijata doveri koj uste ednas pokaza zasto e najdobar kalco sudija.
Има, сега ќе ти објаснат телетабисте дека можеби и офсајт беше...Нема логика ова да не е црвен или ?
Автоматски споено мислење:
Нема логика ова да не е црвен или ?
Ne, zasto topkata otide dole desno, posleden igrac ako naprai faul pod difolt ne e crven ako ne e 100% sansa za gol. Sto ako naprai faul pokraj aut ili kaj korner zname, pak e crven? Ubavo si pokaza doveri koga dade zut kaj otide topkata, dole i bastoni idese da pokriva, nikad ova nemase da e 100% sansa za gol.Нема логика ова да не е црвен или ?
Idi pokri se pod jambolija neka te skokotka za nosot vo ova tmurno izborno popladne, i srami si se skrisno. Prosti fudbalski pravila ne znaes pa uste i teletabisi ne vikas, umrenko eden mrsulav.Има, сега ќе ти објаснат телетабисте дека можеби и офсајт беше...
Па да не му се пуштеле клизачи можи немаше толку долг фор да си даде, тој кога го виде стартот ми се чини ја турна само силно несвесно каде можда и тука се заеба самиотNe, zasto topkata otide dole desno, posleden igrac ako naprai faul pod difolt ne e crven ako ne e 100% sansa za gol. Sto ako naprai faul pokraj aut ili kaj korner zname, pak e crven? Ubavo si pokaza doveri koga dade zut kaj otide topkata, dole i bastoni idese da pokriva, nikad ova nemase da e 100% sansa za gol.
Idi pokri se pod jambolija neka te skokotka za nosot vo ova tmurno izborno popladne, i srami si se skrisno. Prosti fudbalski pravila ne znaes pa uste i teletabisi ne vikas, umrenko eden mrsulav.
Нема логика ова да не е црвен или?Нема логика ова да не е црвен или ?
Prvo ja udri pa dojde faulot, tvoeto scenario e izmisleno, ako ne se pustel so klizac ... vo fudbal, kade redovno se pravat takvi startovi sto ne sekogas se i faul. Tuka se gleda faktickata sostojba, ne ako toa ne se slucilo i slicno, a faktickata situacija e sledna, on prvo ja udri pa bese fauliran, dade for desno i startot nemase nikakva vrska so toa on kade imase namera da odi so topkata. A na videoto sto ti go stavi jasno se gleda deka toa e dole desno kade doagase i Bastoni, sto znaci ako pominese, nemase da bide vo 100% sansa za gol i diskutabilno e i dali ke dojdese do topkata zasto si dade dolg for, sto po avtomatizam ova ne go karakterizira so direkten crven karton, spored dadenite propisani pravila. Toa Doveri odma im go posoci koga dojdoa da mu se bunat.Па да не му се пуштеле клизачи можи немаше толку долг фор да си даде, тој кога го виде стартот ми се чини ја турна само силно несвесно каде можда и тука се заеба самиот
Шо знам многу на средина е некако..
Паметно дете си по другите теми не се глупирај вака ко тинејџерка во прв ПМС.Нема логика ова да не е црвен или?
Шо се запали бе одма? Не прочита дека напишав можи и сам си е крив? Чуден тип си жими тебеPrvo ja udri pa dojde faulot, tvoeto scenario e izmisleno, ako ne se pustel so klizac ... vo fudbal, kade redovno se pravat takvi startovi sto ne sekogas se i faul. Tuka se gleda faktickata sostojba, ne ako toa ne se slucilo i slicno, a faktickata situacija e sledna, on prvo ja udri pa bese fauliran, dade for desno i startot nemase nikakva vrska so toa on kade imase namera da odi so topkata. A na videoto sto ti go stavi jasno se gleda deka toa e dole desno kade doagase i Bastoni, sto znaci ako pominese, nemase da bide vo 100% sansa za gol i diskutabilno e i dali ke dojdese do topkata zasto si dade dolg for, sto po avtomatizam ova ne go karakterizira so direkten crven karton, spored dadenite propisani pravila. Toa Doveri odma im go posoci koga dojdoa da mu se bunat.
Pa diskutirame, sea so glupiov obid sto si se zapalil ili bilo sto nisto ne prais nitu pridonesuvas u diskusija. Prvo vlagas u diskusija, pa ti se objasnuva, so ogled deka postavi prasanje dali e crven, i posle ja cuden haha. Ok.Паметно дете си по другите теми не се глупирај вака ко тинејџерка во прв ПМС.
Шо се запали бе одма? Не прочита дека напишав можи и сам си е крив? Чуден тип си жими тебе
Објаснување е на некој да му речиш - твоето измислено сценарио? ДоооброPa diskutirame, sea so glupiov obid sto si se zapalil ili bilo sto nisto ne prais nitu pridonesuvas u diskusija. Prvo vlagas u diskusija, pa ti se objasnuva, so ogled deka postavi prasanje dali e crven, i posle ja cuden haha. Ok.
Eve ti gi detalno pravilata kakvi se zasto ne ti se poznati, ocigledno, se potrudil nekoj na netov da gi prevede
Еве јасно објаснување на четирите критериуми според кои судијата проценува дали постои очигледна прилика за постигнување погодок (DOGSO) — според IFAB Правилата на игра, Правило 12:
1. Оддалеченост од голот
Колку е поблиску до голот, толку е поголема веројатноста дека се работи за очигледна шанса. Фаул околу центарот не е исто што и фаул пред голот.
2. Насока на движење кон голот
Играчот мора да се движи кон противничкиот гол, а не кон аголот или странично.
Ако се движи директно кон голот – тоа е клучен показател за DOGSO.
3. Број и позиција на одбранбените играчи
Судијата проценува дали има уште некој што би можел да интервенира пред играчот да шутира.
Ако напаѓачот е „еден на еден“ со голманот, тоа речиси сигурно е DOGSO.![]()
Ако уште еден дефанзивец може реално да го спречи ударот, можеби не е очигледна шанса.![]()
4. Контрола или можност за контрола на топката
Играчот мора да ја има топката под контрола или реална можност да ја преземе.
DOGSO = Denial of an Obvious Goal-Scoring Opportunity
Taka, spored ova, i videoto koe go stavi, ne se ispolnuvaat uslovi za crven. Faulot e na centar, topkata odi desno ne kon gol, Bastoni moze da intervenira, i nema golemi sansi prv do topkata da stasa igracot na Verona.

Pa izmisleno e, ti odis na AKO muabet, ako ne napravil klizac. Izmisluvas hipoteticko scenario, a se gleda faktickata sostojba tuka. Nego sakase da nacnes nekoja diskusija demek Verona osteteni, pa posle aj na sredina nekako odlukata, pa otkako ti go dadov praviloto celo kako sto si se, sea sam sum vodel diskusija, sam so sebe sum se raspraval. Totalna sizofrenija dobi vo kratok vremenski period so ogled deka ti prv pisa na temava za ova, ne ja, i posle uste 3-4 posta imase kade ti se menuvaa stavovi vo zavisnost od raspolozenie.Објаснување е на некој да му речиш - твоето измислено сценарио? Доообро
Пак не читаш шо ти пишам класично Ѕун. Кој рече дека не е како што велиш? Џабе реферати пишиш. Сам со себе се расправаш и дискусија си водиш. Терај шо да ти речам![]()
Пооо брат, во ред уживај. Сам со себе се искара, издискутира, ми кажа шо сум мислел. Која била целта и уште продолжуваш. Најак ми си жими се. Во право си, во редPa izmisleno e, ti odis na AKO muabet, ako ne napravil klizac. Izmisluvas hipoteticko scenario, a se gleda faktickata sostojba tuka. Nego sakase da nacnes nekoja diskusija demek Verona osteteni, pa posle aj na sredina nekako odlukata, pa otkako ti go dadov praviloto celo kako sto si se, sea sam sum vodel diskusija, sam so sebe sum se raspraval. Totalna sizofrenija dobi vo kratok vremenski period so ogled deka ti prv pisa na temava za ova, ne ja, i posle uste 3-4 posta imase kade ti se menuvaa stavovi vo zavisnost od raspolozenie.

Konte ne rotira, skoro ic, Elmas igra samo poradi toa sto imaat mnogu povredeni igraci, ne veruvam deka mnogu minuti ke dobie kaj Konte elmas zasto Konte e covek sto veruva na edna 11ka vo globala uvek. Lobotka povreden, Gilmur igra tamu, gilmur vcera se povredi, pa tek togas vleze Elmas iako toa i ne e negova pozicija na teren.Елмас вчера топ утакмица изигра,дури Конте го пофали.
Враќањето во Наполи му е полн погодок,само нека го откупат,ако треба нека ја преспие и пола сезона,барем игра утакмици за разлика од Швабите све да им ебам