Прилеп последно време,особено оваа година,можеби живна со реновирање на мн постари знаменитости, но најважното, ноќниот живот е мртов веќе одамна.И ќе ја искористам приликава за ноќниот живот во пп да објаснам малце.
Имаме неколку дискотеки и многу кафитерии, што газдите многу ретко сфаќаат дека атмосверата не се прави само со луксузни маси и столици туку со нешто старо многу векови, наречено МУЗИКА.Сигурно би поминал болје да седам на обично сепаре со добра музика него ли на нови фотелји а во позадина да слушам холидеј радио, радио скопје или антена 5 и пола саат реклами и поздрави и честитки. (Ова иде во склоп со кафитериите)
Е сеа дискотеките.
На прво место би ја ставил дискотеката Студио 54. Ремек Дело!
Една од најпосетуваните и по познатите дискотеки што постоеле некогаш во прилеп.Ентериерот по светски стандарди со добра атмосвера,што на почетокот беше навистина многу добра дискотека и некоаш потешко се влагаше.Ди-џејот одбираше добра музика,разновидна,Техно,Хаус,Денс,Поп,Р`н`Б и Хип Хоп,али по смртта на првиот газда тако звани Кољо,дискотеката си еба мајката и ја држеше валјда брат му што врска немаше како се одвива атмосверата,почнаа да влегуваат премногу малолетници,да се пушта селјачана и турбо фолк шабанерија,и се расипа во секоја смисла освен што остана ентериерот ист.Идеа луѓе од околните села кај 22 часот се преполнуваше дискотеката со непожелни фаци кои штотуку завршиле со чистењето на шталите,комбето, и правец 54-
На журка че ода брату!
Али дискотеката веќе не работи одамна.
Трокадеро/Елемент/и што уште не.
Ноќна детска градинка,исполнета со детска радост,наоколу трчкаат дечиња си играат криенка,фудбал, некои од нив вртат оро на сред кафиќ мислејќи дека ,така и треба да се игра,и секој 3 со желба wanna be Dj,седнуваше на Ди=Џеј стејџот и проучуваше кое копче на миксетата за што служи.
Еднаш дури и концерт одржа Врчак! И сите беа Double Рапери.Особено тие што појдоа да се поздрават со врчак веќе можеа да се сметаат од висока класа.
Во вип од секоаш се собирале едни од потешките крем фаци,дигнати шмизлички,лесни курвичиња,тешки глупаци, паметни луѓе,запечени богаташи,грди богаташи,сиромашни лепотани,и сиромашни грдотии.
Тој кафич никогаш не ми бил по кеиф, благодарен сум на мене што не сум си дозволил да влезам досега.Ни во ентериер е океј, нити во екстериер.
Тhe End. Долгометражна дискотека,која, можеби и долго време држи рејтинг и е за комерцијалната повозрасна маса.
Едно време беше популарно габијано.Од секогаш одеа деца,и служеше 50% боксерски ринг, затоа што секоја вечер имаше тепачки и причина да те тепаат беше Што ме гледаш бе, а причина да си тепал - Не те гледав тебе...
исто така останатите 50 % служеа за кршење шишиња коа ќе ја пуштеа Трула Вишња од цеца,место за турканици,штипење млади момички за гз,оговарање, и набљудубање кој од кај е и зошто е.
После некое време дојде во мода коа носеа секоја вечер кафанска певачица во живо,што за многу мина беше причина да се запознаат себеси и својата сексуалност,задоволувајќи се ракоблудно за 100 денари од песна.
Апореа.
Е за овој можам до утре да зборам и да не се доискажам
Додека влезите во овој кафиќ/дискотека ќе се сопните неколку пати на олд скул амбиенот што го има со камења.
Во овој кафиќ кој опстои многу одамна, на почетокот беше зацртано да се собираат андерграунд луѓе.И тоа и беше,бар пред околу 5-6 години.
Се пушташе рок музика,помалце на грешка и метал,некогаш транс се славеа нови години стари години и други свечености,се правеа шутки,се фаќаа женски и слично.
али газдата,не мислејќи дека луѓето идат за МУЗИКАТА во тој кафиќ,мислејќи дека идат ради Изгледот на кафиќот си остана со 30-40 луѓе од вечер.
Сега скоро цела андерграунд популација одбегава да иде во апореа од една причина,што веќе истите песни пред 5-6 години се вртат на едно це-де што веќе преку глава ќе му дојде на човек исти па исти хитови да слуша.Али сепак се наоѓаат 40-50 луѓе што ќе подвлезат од кремската шема ради што им е досадно во The End или не ги пуштаат во VIP (моментално други нема) па ќе влезат апореа.И од немај каде пак ќе подвлеземе некогаш накај апореа,али тапа е.Репрзиа пичку мајчину.
И тоа е за ноќниот живот во прилеп, недоволно така развиен,да се надеваме дека ќе биде далје.
За прилепчани како луѓе тврдам лично дека можат да ви бидат добри пријатели,уште подобри непријатели,можат да ве зезнат кога било, каде било, со кого било,а воедно уште повеќе можат да ви се најдат во било што.Зависи како се поставувате со НАС. Е сеа не да се делиме како друга нација зашто е многу глупаво сакам да кажам дека менталитетот е тој,што еве на пример скопјанец да дојде, на прилепчани ќе им биде навистина смешен ради така што имаат скопјаните по нежно понашање или ако сакате речете по фино,а овде ќе испадне геј.Во прилеп ич не се преферираат Геј фацки,нежни сурати, Албанци и други срање работи,во прилеп имате добро пиво, добра трева,прилепчанките се стегнати пичку мајчину,иако сум од прилеп ете не сум фан на прилепчанки што има многу многу да учат да го достигнат почетното ниво на модата.
П.С. Една актуелна работа што ми текна да ја ставам, пред некое време беше тоа во прилеп,некоја си момичка што валјда ја изгубила невиноста од тај синиша, сакајќи да и ја врати го направи ова ремек дело,го украси бизнис центарот почнувајќи од скалите па се до крајот на првиот спрат.