Прилеп и Мариово

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Aj da seftosam na topicov za mojo mi roden grad :):):) Gradov kako grad vo globala e ubav (urbanisticki sreden),shirok,dolg,SO SEMAFORI:) !!! Posto vo pola Makedonija za nekoj od "gradojve" to e utopija.Narodo kako narod si e "strmoglav" ama to e radi ponovava istorija od '80te god. pa navamu,so oformuvanjeto na mafijaski grupi i so prodolzuvanje na nivnoto delo od strana na nivnite naslednici.Ne e ubo vaka,ama ce bidam realen......momentalno zapadnat e gradov ama na psihicki plan...Lugevo izleguvaat vcarsija (na korzo :P ),a ne znaat zosto.Po kaficive/klubojve gledam eden kup zdrveni faci so pijackite vrace i ne se pomrdnuvaat od mesto.Se mi se cini deka do pred nekoe vreme ne bese vaka :S.

-Kolku so zabelezav nigde nemase napisano za minatomesecnava akcija so apsenje (priveduvanje) na lokalnite mangupi(reketari,mafijasi alijas "ubaj deca").Edno golemo BRAVOSSSS(inace vo PP bravoS mu se veli na magareto ko ce go premini mosto :)),vejke bese redno rajat da izleguvame vcarsija,a ne so strav i od nas i od domasnite dali ce se vratime doma ili pred da si pojdime ce ni pukni bomba pred faca :S:S:S Ama kolku so gledam i niv nekoj ce gi nasledi (dzedai kolku dasakas) :S .A sega ic ne ocekuvajte nisto od unapreduvanje na gradoj,sela,opstini........Se e vpereno vo 2ri April (day after my birthday:))NATO samit!!!.....Mnoooogu biten den so ce i donesi presvrt na cela Makedonija.Ako ne se sluci to so treba da se sluci,ovde za nas leP che nema :S:S:S

Aj pozdrav,mnogu se raspishav odsabaile ;)

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Нов проект во Прилеп , катна гаража се прави , и паркинг на реклами ... :)
полека но сигурно живнуваме и ние

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Прилеп, град на непокорот и народните херои, градот под марковите кули, градот на Крали Марко, градот на Итар Пејо, итн итн.

Не се согласувам дека е најнепосетуван град (можеби за тебе да). Одам во Прилеп барем еднаш месечно на викенд, и можам да кажам дека поминувам прекрасни моменти таму. Има доста добра ноќна забава (ТхеЕнд, Вип, ...), прекрасни кафулиња за денско време, ресторани со одлични јадења (посебно специјалитетот Ширден). Едноставно градот е добар, голем, широк, има доста богата историја, и има што да се види. Е, сега, ситуацијата му е малце економски тешка, бидејќи од град со огромен број на индустрија и фабрики, е сведен на тоа да еден огромен број се невработени. Меѓутоа, се надевам дека и таму ситуацијата ќе се оправи еден не толку далечен ден, зошто се осеќа и таму прилив на странски капитал, посебно од грција.

Добро е споменато, Прилеп има традиционален пиво фест, ако не се лажам некаде во јули беше (секако дека ќе го посетам), и секако ако се има можност треба да се посети за време на 11Октомвриските празници и за време на Прочка (карневали), тогаш мислам дека е најживо во градот.

Да не должам многу, за посета има многу, старата чаршија, Марковите кули, Варош, не многу далеку е прекрасниот манастир Трескавец, а за оние поупорните би им препорачал да отидат на Црна накај Мариово, едно од најживиписните предели во Република Македонија (прилепчани таму одат за 1 мај).

Доста за сега, ако има заинтересирани, ќе разговараме уште. Барем за градовите и селата во Македонија доста знам, доста имам прошетано, и стално има нешто ново да се научи.

Поздрав од мене, одам да работам малце :lol: :lol:

Другар се слозувам со твојов коментар во врска со Прилеп и мислам дека е најреален за разлика од некои други гои го замразиле Прилеп од необјасниви прицини а мози и не го ни посетиле. Зборуваат дека Прилеп нема кај да се излези и просета а јас мислам дека Прилеп не дека е мој туку има, мози и најубаво централно градско подрацје во Македонија со убави плостади ,а во нив фонтани ,сеталиста и убава стара царсија.Едноставно казано се гледа дека си бил во Прилеп и си просетал за разлика од другите

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
SLusam Nesto Varos ke go Praele ne znam so tamu :) ako prodolzat vaka kako sto se trgnati moz ke ja bide nesto :D Dali deka Predizborie nesto ali ke vidime so tek na vreme :D

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
ехххххххххххххххх.........
што златни времиња имаше во Прилеп но се почна да се запустува...
ко беја Мајмуните мајака македонска навивачка група и најбројна тоа беше нешто...
и сега можи да се врати пак но..треба големи инвестиции..
шалови капи...
знамина тапани...флаери..обновени простории...маици и тренерки..
али че се врати 3дупло но на кој да му текни....

Дај бозе да се повтори ова ама тешко.Не треба само да има поквалитетен фудбал туку треба и да се зафатат способни деца и треба здрава организација во Н.Г.МАЈМУНИ некогас најбројни и најдобри во мМакедонија без разлика дали Победа играсе на домашен или гостински терен

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Влатко ПП напиша:
Не сум тутунар а сум од Прилеп и навистина незнам со и ма тука смесно дефинитивно имас лоса смисла за хумор.А за тоа дека ке бидат задоволни најнормално е да.:baeh:
Loso Brat .. Ne te Biduva za Forumdzija.:nesum:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ај бе пак вие.. доста се карате, ЕБАГО, дај кажете нешто за градо, пофалете го.. :)
Море сеа че видите како че го напрат Прилеп. Бај д веј почнува да живнува и то ептен ме радува. Иначе не да се фалам, али поуба скара од Прилеп во друг град од Македонија, НЕМА! :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Најуба скара си имаме:)

И беше бе некој на свадба кај Сефо да кажи како било?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Има некој фин од вас да ми даде мапа со улиците од вашиот град Прилеп или да се снаоѓам сама?:)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Има некој фин од вас да ми даде мапа со улиците од вашиот град Прилеп или да се снаоѓам сама?:)
Мапа не знам каде има.И тешко да најдеш:)
Инаку улиците лесно се учат или прашај некој по пат ќе ти каже.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Чекај малку ,ова не требаше да биде оглас дека барам водич низ Прилеп:vozbud:.
Добро кој како ме сфати де,ама во секој случај имам невоспитан компјутер,незнаел да праќа пп.:vozbud:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Чекај малку ,ова не требаше да биде оглас дека барам водич низ Прилеп:vozbud:.
Добро кој како ме сфати де,ама во секој случај имам невоспитан компјутер,незнаел да праќа пп.:vozbud:
Каков водич...за село ти треба водич?:pos:

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Каков водич...за село ти треба водич?:pos:
Се кладам дека има милион места од градов да те однесам шо прв пат че ги видиш, иако цел живот си тука. Џабе потроши букви горе.

Kajgana Shop

На врв Bottom