Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Дај не се бламирај! Крмов е роден 1981, само 3 години постар од мене. Кога јас успеав да завршам факултет со двајца родители невработени и со 100 денари неделно за леб и маргарин, сигурно Крмов и Мециновиќ не биле во полоша ситуација. Заради транзицијата не завршиле факултет бе! :pos: Плус што Крмов требало да се запише на факултет во 1999, што не е баш веднаш по расцепот на Југославија.
А факултетот што кажува за некого?
Дека е паметен, добар организатор?
Чија беше она, на Рамбо? " На треба мешати образовање и интелект! Можеш имати докторат, а и даље бити кретен"
Моите деца тој период се запишаа на факултет.
Бидеки работат на Запад, дипломата им служи да ги пушти портирот на разговор за работа, понатаму само знаење и способност.

левичарењето како посебен тип на образование кое се стекнува само во Левица.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
-Што имаш завршено ти дете?
-Левичарење!
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Автоматски споено мислење:

А факултетот што кажува за некого?
Дека е паметен, добар организатор?
Чија беше она, на Рамбо? " На треба мешати образовање и интелект! Можеш имати докторат, а и даље бити кретен"
Моите деца тој период се запишаа на факултет.
Бидеки работат на Запад, дипломата им служи да ги пушти портирот на разговор за работа, понатаму само знаење и способност.
Па кој спомна такво нешто, бе чиче? Типот викаше - заради транзицијата не можеле да завршат факултет. Му кажав дека му е нон сенс муабетот. Крај на дискусијата. Извртување муабети изгледа национална професија ни е.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
-Што имаш завршено ти дете?
-Левичарење!
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Па кој спомна такво нешто, бе чиче? Типот викаше - заради транзицијата не можеле да завршат факултет. Му кажав дека му е нон сенс муабетот. Крај на дискусијата. Извртување муабети изгледа национална професија ни е.
Чичин, убаво си вика човекот, ама кој да слуша!
Транзицијата траела различно кај сите. ете моите деца се помали од него, па нашата бранша сеуште беше во транзиција тие 2000-2006 година. Јас морав да одам во Грчка да работам за да им платам школување. Со плата од тогашни 150-200 дојч марки сигурно нема да исшколуваш двајца студенти на страна (мислам надвор од местото на живеење).

Се фативте за факултетот, ко другиве да не купиле диплома.
И гледам секој по струка работи.
Не е само да завршиме факс, треба нешто и да се научи.

Edit:
Вчера малце фатив од дуелот, од дома сум денес па ги пуштив да зборат.
Овој Иван мора да се научи да збори. Толку години е по телевизии.. страшно.
Татјана и Лупевска се доктори по новинарство за овој. Нема дикција човекот.

Последно уредено:
Не значи дека мора да работиш по струка, луѓето немаат време за чекање гледаат да се вработат и да добијат искуство.

Види, за нешто такво требаат некои мозоци да смислат проект. Мозоците ги избркавме одамна.
Ние не може едни авотубуси асални да набавиме, нема кој да ги вози и се ангажираат 70 годишни пензионери, а не па ваков тип на возови да воведеме.
Бар пари да имавме, ама и тоа го немаме. Индустрија 0, долгови ко Грција.
Не гледам проблем тука, ако немаш ќе си платиш од странство.
Па најпознатите објекти во Скопје се проектирани од странец.

Последно уредено:
Се фативте за факултетот, ко другиве да не купиле диплома.
И гледам секој по струка работи.
Не е само да завршиме факс, треба нешто и да се научи.

Edit:
Вчера малце фатив од дуелот, од дома сум денес па ги пуштив да зборат.
Овој Иван мора да се научи да збори. Толку години е по телевизии.. страшно.
Татјана и Лупевска се доктори по новинарство за овој. Нема дикција човекот.
Е тоа де! Прв адут им беше човекот е со средно, втор татко му имал дивоградба!
Дали еден двајца за програмите прозбореа! Чисто уличарско дефокусирање.
Иван ха, животот ќе си го протера така. Ама и за тоа треба желудник.
Орце ќе има подршка од дпмне, другиов на ентузиазам ако направи нешто.
Ние немаме техничка администрација, се се партиски војници.
Па видете сега.

И не мораш да почниш со 10 траси.
Почни со 3, доста се.
Малку си утнал што е метро ама нема везе. Ни Берн, ни Луксембург имаат метро. Швица само Лозана има метро од 2 линии. Прекомплексно е за нас тоа и ќе се прави 10 години една линија. А нас ни требаат две линии една под партизанска , низ плоштад до лисиче и една од бутел до кисела вода.

Добар почеток е ова што го најавуваат и демек прават градски воз, барем од приградските населени места да можат да стигнат брзо до железничка.

6 месеци морав да возам секое сабајле и попладне да возам овде и ми се одмили животот и искрено сакам Амар да победи за да се распадне овој град. Не го опправа ништо скопјекаурот со неговата светиност паркинг. Во минус е со колективна и општествена свест и да може со кола на 1 метар пред влез на градинка/основно/болница за да не пооди 5 метра.

Овој проект што го има вемерото во програма за подземниот пат кај Лимак е проект стар уште од време на Шилегов (а може и од време на Коце). Лично го имам гледано проектот од времето околу короната, цело видео ми покажуваше колега. Кружни текови требаше да има кај Нова Македонија, па подземен пат под Лимак, кој ќе излегува кај тутунски комбинат на рампа, која што исто така требаше да се преуреди со кружни текови.
На крај стап од цел проект. Тие Лимак изградија облакодери, маме ебаа на централното подрачје, ни подземен тунел видовме ни бутур. Наводно ја имале направено инфраструктурата под нивниот комплекс и се чекало на нашите власто, ама тоа ми е многу неверојатно познавајќи го нашиот капацитет.
Така што овој проект ниту е нов, а годиниве покажале и дека не е некое изводливо решение.
Братот Никола и Коце им го наложија тоа на британците. Ако добро ме служи памтење прво беше дадено на лица од Британија кои беа блиски со власта на Британија(премиерот) и СДС почна да објавува триста работи само за да не успее кои излегоа и таму во Британија и се тргна британецот. Секако е бил близок и со ВМРО и ќе смуват некоја сума само што нели братот Никола имаше дил ориентед дипломатија или како и да викаше бизнисите да ги дава на западњаци и да лапат пари. Идеите Коце и братот Никола ги имаа само што за да се реализираа требаше пониските структури(раководители, директори) да имаат памет и да ги бива за да се изгураат ама тоа беше збирштина на неспособни и после нив дојдоа комуњарите кои се најнеспособното нешто во Македонија. Убаво рече некој третиот ешалон на братот Никола сега владее па види дали нешто ќе бидне.

Дебатата пуштив 7-8 минути кога Орце тераше дека овој нема факултет, татко му криминалец и дивоградба. А претходно нагласи Амар дека живеел со еден родител што требаше да удри во таа глава Орце дека мајката се тргнала од тој пропалитет и беше ептен ниско. Орце од народен човек што објаснуваше Saber ептен на високо некако се однесува и место да прекинеше со овој беден и низок напад тој си продолжи без да размисли зашто најверојатно така му дале насоки и овој толку му фаќа црпката.

Овој проект што го има вемерото во програма за подземниот пат кај Лимак е проект стар уште од време на Шилегов (а може и од време на Коце). Лично го имам гледано проектот од времето околу короната, цело видео ми покажуваше колега. Кружни текови требаше да има кај Нова Македонија, па подземен пат под Лимак, кој ќе излегува кај тутунски комбинат на рампа, која што исто така требаше да се преуреди со кружни текови.
На крај стап од цел проект. Тие Лимак изградија облакодери, маме ебаа на централното подрачје, ни подземен тунел видовме ни бутур. Наводно ја имале направено инфраструктурата под нивниот комплекс и се чекало на нашите власто, ама тоа ми е многу неверојатно познавајќи го нашиот капацитет.
Така што овој проект ниту е нов, а годиниве покажале и дека не е некое изводливо решение.
Не знам зошто сите го сфаќате Орце дека кажува за ова под Лимак како нов проект кога дефакто не кажува така. И кај Ландов нагласи, и вчера исто, дека треба да се ДОРЕАЛИЗИРА т.е. финишира проектот кој ради икс причини не е реализиран, знаеме сите кои. Нигде Орце не спомна дека ова е негов проект, како негов проект рецимо го спомнува мега паркот кај Вардариште на пример. Да не ме сфатиш дека нешто го бранам ама стварно јас не видов човекот да спомна негде дека тоа е негов проект или дека тој ќе ја направи подземната сообраќајница кај Лимак.

Иначе за дуелов, почна премногу лошо, после да кажеме беа до негде океј иако далеку под нивото на една јавна дебата. Амар многу ме разочара, т.е. ми покажа дека уште е доста незрел и дека не може да води град од милион луѓе. Се гледа дека е добар дечко, едно 2903434 пати рече извинете, извинете, извинете, или во ред, во ред, во ред, меѓу тоа не е спремен и не е доволно изделкан. Колку и да го сметаат сите за ваков или онаков Орце е поткован и многу работи знае, во неколку наврати вчера прописно го зашутира Амар и го фати во незнаење, не знае дека не може да се гради пруга кај Сопиште, колку е долгот на јавните претпријатија, колку средни школи има во Скопје, а тоа се работи кои треба да ги пееш ако сакаш да си лидер на главниот град, особено па кога идеш на јавна дебата. За разлика од него Орце овие работи ги знае, и тоа многу добро, се гледа дека има искуство и дека не е лаик во сите можни области. Тоа со мешањето фамилии не им требаше воопшто, ама јас ако добро запазив Амар прв почна така да ако треба некого да напаѓате тогаш тоа е Амар. Веројатно и да не спомнеше Амар ништо во врска со таткото на Орце тогаш овој ќе му го плеснеше секако тоа со дивоградбата, ама сепак прв почна Амар и овој му врати, иако за мене потезите на двајцата беа крајно некултурни и некоректни.

Тоа е, ќе тепа Орце најубедливо во историја и ќе има шанса 4 години да покаже дека работите може да мрднат од мртва точка, ако не со среќа нека ни е на сите и да си го бараме чарето у друга држава.

Е тоа де! Прв адут им беше човекот е со средно, втор татко му имал дивоградба!
Дали еден двајца за програмите прозбореа! Чисто уличарско дефокусирање.
Иван ха, животот ќе си го протера така. Ама и за тоа треба желудник.
Орце ќе има подршка од дпмне, другиов на ентузиазам ако направи нешто.
Ние немаме техничка администрација, се се партиски војници.
Па видете сега.
Искрено боље со средно, него со купена диплома.
Мене бар многу ме боли.
Сум учела по 14 саати.
Ја да не сум идиот што учам? За да сфатам. И многу други луѓе.
А има доста луѓе со средно на кои им фаќа црпката ептен, и се успешни, или имаат занает.
А како дојде, водоводџии и електричари немаме.. дека сите со дипломи

Не знам зошто сите го сфаќате Орце дека кажува за ова под Лимак како нов проект кога дефакто не кажува така. И кај Ландов нагласи, и вчера исто, дека треба да се ДОРЕАЛИЗИРА т.е. финишира проектот кој ради икс причини не е реализиран, знаеме сите кои. Нигде Орце не спомна дека ова е негов проект, како негов проект рецимо го спомнува мега паркот кај Вардариште на пример. Да не ме сфатиш дека нешто го бранам ама стварно јас не видов човекот да спомна негде дека тоа е негов проект или дека тој ќе ја направи подземната сообраќајница кај Лимак.

Иначе за дуелов, почна премногу лошо, после да кажеме беа до негде океј иако далеку под нивото на една јавна дебата. Амар многу ме разочара, т.е. ми покажа дека уште е доста незрел и дека не може да води град од милион луѓе. Се гледа дека е добар дечко, едно 2903434 пати рече извинете, извинете, извинете, или во ред, во ред, во ред, меѓу тоа не е спремен и не е доволно изделкан. Колку и да го сметаат сите за ваков или онаков Орце е поткован и многу работи знае, во неколку наврати вчера прописно го зашутира Амар и го фати во незнаење, не знае дека не може да се гради пруга кај Сопиште, колку е долгот на јавните претпријатија, колку средни школи има во Скопје, а тоа се работи кои треба да ги пееш ако сакаш да си лидер на главниот град, особено па кога идеш на јавна дебата. За разлика од него Орце овие работи ги знае, и тоа многу добро, се гледа дека има искуство и дека не е лаик во сите можни области. Тоа со мешањето фамилии не им требаше воопшто, ама јас ако добро запазив Амар прв почна така да ако треба некого да напаѓате тогаш тоа е Амар. Веројатно и да не спомнеше Амар ништо во врска со таткото на Орце тогаш овој ќе му го плеснеше секако тоа со дивоградбата, ама сепак прв почна Амар и овој му врати, иако за мене потезите на двајцата беа крајно некултурни и некоректни.

Тоа е, ќе тепа Орце најубедливо во историја и ќе има шанса 4 години да покаже дека работите може да мрднат од мртва точка, ако не со среќа нека ни е на сите и да си го бараме чарето у друга држава.
Da da, 35 godini bile vakvi likovi na vlast, i sea Orce, koj e by the book tipicen pretstavnik na dvete vladeacki partii, bilo zadnja sansa da ja mrdne rabotata od mrtva tocka. Lugjeto u Makedonija se kako ribi definitivno, rodeni za veslanje :D

il_1588xN.7046084188_2f64.jpg

Истите овие работи се кажуваа кога дојдоа Шилегов, Данела на власт. Нека седи оваа сликата тука, па за четири години ќе се навратиме на овој коментар. Еве дури е hashtag ќе направам #за4години.

Мирчевски дно беше поголемо дно станал.
Освен дуелот сношти не знам кој гледа негови емисии.
Орце напомена ќе прифатил да гостува со Амар на Телма па да се надеваме дека ќе си стои на ветувањето.

Не е тешко да мрдне работата во Скопје, кога личи на факинг село во Бангладеш или Сиера Леоне, само што имаме асвалтирани улици.

Банална работа да направи Орце ко потшминкување на парковиве, враќање во функција на Кале, одржување на некој поголем фестивал, да изградат некоја сала за концерти и да дојде некој попознат пејач и одма ќе биде убедливо најдобар во историјата.

А дека било кој од нив има капацитет да ги реши покрупните прашања, мало морген.
Дека ќе се спречат дивоградби (напротив Орце ќе си форсира вмровски компаниио да градат, како сдсш ги форсираа шпоновиве), дека ќе се срушат веќе постоечките дивоградби градени без стандарди, дека ќе се среди јавниот сообраќај, хаосот со паркинзите, хигиената на градот итн.

il_1588xN.7046084188_2f64.jpg

Истите овие работи се кажуваа кога дојдоа Шилегов, Данела на власт. Нека седи оваа сликата тука, па за четири години ќе се навратиме на овој коментар. Еве дури е hashtag ќе направам #за4години.
Нема потреба брат, ниту сум политички определен ниту гласав 1 круг ниту ќе гласам 2 круг, јас само ти ја кажувам фактичката состојба. Ако мислиш дека Амар ќе тепа тогаш не знам што да ти кажам, или не следиш политика или живееш во некој паралелен универзум. Те сфаќам што сакаш да кажеш, мала е веројатноста дека нешто драстично ќе се смени али тоа е..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom