Продажба на злато

• Креатор на темата Креатор на темата Adam Sandler
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог златара во Скопје да се купи злато?

Пред некоја година на овие таргети на златото мислев ќе купувам долари. Сега тешко. Што мислите дека е следно за доларот?

Можеш да го објаснош тоа инвестициско злато кое не е физичко тргување и која е разликата меѓу него и лајонес на пример?
Нема приближни точки со лајонес
Инвестицкото злато го добиваш физички ко монета или плочка зависи од грамажата и не треба да очекуваш некои приходи посебно не краткорочно, повеќе е да си го заштитиш капиталот од инфлација
Мислам дека ако денес го купиш а утре го продадеш и не е промената вредноста на берза губиш околу 2% од вредноста

Можеш да го објаснош тоа инвестициско злато кое не е физичко тргување и која е разликата меѓу него и лајонес на пример?
Како може купување облаци да споредуваш со купување на злато.
Златото е долгорочна инвестиција ако купиш треба да си спремен и да чекаш не е тоа од денес за утре тргување денес купувам за месец дена продавам.Не е тоа шема Витанов што ја продаваше на луѓе нема споредба ти објасни еден член над мене.

Пишав јас од 2019 до сега е пораснато за пет пати, па види да си инвестирал тогаш во злато вредност од 5000 евра колкав ќар ќе си имал,зборам за инвестициско злато.

А и монети да си купувал конкретно Франц Јозеф 13.96 грама со чистота 23.7 карати ќе си бил во голем ќар денес.
Во тоа време варираа меѓу 24000 -25000 денари сега стигнаа цена и до 96000-98000 денари куповна цена,а да го продадеш во златара 93000 пак си во голем ќар-три пати повеќе од вложеното.

Како може купување облаци да споредуваш со купување на злато.
Златото е долгорочна инвестиција ако купиш треба да си спремен и да чекаш не е тоа од денес за утре тргување денес купувам за месец дена продавам.Не е тоа шема Витанов што ја продаваше на луѓе нема споредба ти објасни еден член над мене.

Пишав јас од 2019 до сега е пораснато за пет пати, па види да си инвестирал тогаш во злато вредност од 5000 евра колкав ќар ќе си имал,зборам за инвестициско злато.

А и монети да си купувал конкретно Франц Јозеф 13.96 грама со чистота 23.7 карати ќе си бил во голем ќар денес.
Во тоа време варираа меѓу 24000 -25000 денари сега стигнаа цена и до 96000-98000 денари куповна цена,а да го продадеш во златара 93000 пак си во голем ќар-три пати повеќе од вложеното.
франц Јозеф го има во уни банка? пушти линк ако го има

Ќе биде јако ко ќе рокне златото. Ќе се рокнат и добра количина на "инвеститори" :P

Blagodaram, pravam paralela megu monetite i plockite, za monetite nemaat pisano cena za otkup
Јас со ова сум влезен на пазарот и се покажа многу добро.
За УНИ и за монети незнам ,би сакал со нивни човек што го работи тоа да седнам да направам муабет да видам што како нудат, колку провизија земаат и други работи.На почеток кога почнаа со злато влегов кај нив во една експозитура незнаеше никој ништо како од марс беа паднати и раководител и обични вработени.

Јас со ова сум влезен на пазарот и се покажа многу добро.
За УНИ и за монети незнам ,би сакал со нивни човек што го работи тоа да седнам да направам муабет да видам што како нудат, колку провизија земаат и други работи.На почеток кога почнаа со злато влегов кај нив во една експозитура незнаеше никој ништо како од марс беа паднати и раководител и обични вработени.
jas mislev da pocnam so PAMP Bars, gledam deka najstabilna cena imaat i za prodazba i za kupuvanje, za informacii se konsultirav so vraboten na brojot sto go ostavile na sajtot, i izgleda spremen bese, duri znaese da objasni naredniov period kako ocekuva da se dvizi cenata, i kako sto sledam gledam deka pogodi, pretpostavuvam deka i on trguva, nema kako da bese tolku spremen.

1966 бевме со овтобус од Пула во Трст на шопинг и седевме 2 вечери...се сеќавам дека 1 грам 24 каратно злато за заби беше 500 италијански лири, таткоми купу парче златен плех за забни коронки, од 18 грама, башка прстени и ланче од 18карати.
Тогаш фиат 600 беше 600.000 лири, значи 1200 грама злато од 24 карати, сега околу 170000$...
А лимот беше голем, некаде пред 20 години преговарав со форма што праеше копии од златни маски од Требениште од бакар и ги фарбаа со златна боја, на истиот калап да ми изработи од моето 24 каратно злато копија на златна маска, ама во мое присаство, да не ми украдат злато (како што крадеа кога ти праеа златнакоронка)...не прифатиа, ѓоа златото потешко се штанца од бакарот, мислам дека немаат поим....

Последно уредено:
Дали некој знае дали можам со авион кога патувам да пренесувам пример по 1 златна плочка од 10грама?

Ќе биде јако ко ќе рокне златото. Ќе се рокнат и добра количина на "инвеститори" :P
За меме сток збораш или за злато? Да не ја утна темата. Корекција не само што ќе има туку е повеќе и од потребна за овој раст. Но ова е секуларен долгорочен раст на златото.

Дали некој знае дали можам со авион кога патувам да пренесувам пример по 1 златна плочка од 10грама?

ako ti ja najdat ke ima zaebancii, ako mozes da dokazes legalno si ja steknal ok ako ne ke ti ja zemat...

jas obicno u novcanik nosam zlatnici sto si kupivam i do sega sum pominuval segde...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom