Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Смејте се. Ама во ЕУ веќе трибунал спремаат. 10 милиони ќе ги лапне некоја џукела.

Добро е талибану, ги оправда бранителите на православието.
Путин се ракува со терорист и воен криминалец ама некако САД е кривицата а Путин е се уште светец.

Милице Милицеееее
А кој рекол дека Путлер е светец, или бранител на православието?

Аман како деца сте, не знам кој ве пушти на темава. :LOL:

Ти стварно не правиш разлика кој ги создаде, обучи, наоружа, поддржуваше главосечачите мусли? САД буквално признаа дека Ал Каеда и ИСИС се нивни. Каква одговорност има Русија за срањата што ги правеа и ќе ги прават кољачиве? И сега ќе ми го отекуваш зошто Путин во таа затекната ситуација гледа да извлече најдобро за Русија во незавиднава ситуација каде САД и НАТО водат војна против нив во Украина и во Русија?

Споредуваш баби и жаби ама што да ти правам кога толку си кадарен.

Шала на страна. Јас сум сигурен дека Томахавките не се блеф на Трамп, како што напишав и претходно дека се спремни да ги достават. Неможе политички тоа да го говорат и во истиот момент да презентираат платформа за истите и тоа пази не прототип туку готова, говори дека ова планирано доста порано.
Разговоров е на иницијатива на Русија, ќе има сериозен обид за примирје. За долготраен мир не сум сигурен.

Се плашам дека откажувањето на Индија да купува руска нафта и томахавкиве, ќе ја натераат Русија да склучи примирје и тоа на сегашниве граници на разграничување, макс ако го добијат цел Донбас, а ќе се откажат од териториите во Суми, Харков и Днипро.
А штом се склучи примирје пиши пропало, супер тешко ќе биде да се рестартираат воените операции.

Сума сумарум, секој дил што не вклучува анектирање од Русија на т.н Новорусија е тежок неуспех

1000037778.png

Последно уредено:
Шала на страна. Јас сум сигурен дека Томахавките не се блеф на Трамп, како што напишав и претходно дека се спремни да ги достават. Неможе политички тоа да го говорат и во истиот момент да презентираат платформа за истите и тоа пази не прототип туку готова, говори дека ова планирано доста порано.
Разговоров е на иницијатива на Русија, ќе има сериозен обид за примирје. За долготраен мир не сум сигурен.
Обид ќе има, колку сериозен ќе е ќе видиме!
А дека е поради томахавките тешко.
Ќе се игра тврдо до крај. Кој ќе биде резултатот ќе се знае многу покасно.

Кога Путин се состанува со терористи, тогаш пробува да направи најдобро за неговата држава.

Кога рандом западен политичар, се состанува со истиот, тогаш го поддржува тероризмот, убијци, илуминати, масони, слободни ѕидари.....

Ихааааа....Бате Ване да го немаше требаше да го измислат...

Западните веќе му дадоа легитимитет на тој терорист, во моментов на Путин не му останува друга опција освен да се состане со него. Уствари има опција ама таа значи дека ќе мора да остане без воените бази во Сирија и намалено влијание во тој дел

Паметно одиграно од Путин, денес он утре кој знае кој друг од некое племе преку ноќ таму се менуваат работите

Се плашам дека откажувањето на Индија да купува руска нафта и томахавкиве, ќе ја натераат Русија да склучи примирје и тоа на сегашниве граници на разграничување, макс ако го добијат цел Донбас, а ќе се откажат од териториите во Суми, Харков и Днипро.
А штом се склучи примирје пиши пропало, супер тешко ќе биде да се рестартираат воените операции.

Сума сумарум, секој дил што не вклучува анектирање од Русија на т.н Новорусија е тежок неуспех

Прегледај го приврзокот 458253

Фејк њус шо би кажал Трамп

India casts doubt on Trump’s claims that it has agreed to stop buying Russian oil​

The US president claimed Modi had assured him of deal, but Indian officials insist no such conversation took place
https://www.theguardian.com/world/2...that-it-has-agreed-to-stop-buying-russian-oil
President Donald Trump said Prime Minister Narendra Modi had promised that India would stop buying Russian oil. However, India said it was “not aware” Trump and Modi had spoken at all.
Насекаде пишува дека таков разговор не се случил, да не испадне дека оние русите му се имаат јавено и го заебавале :pos:

...не му го руши Снешко!

@The xx, во секој случај во наредните неколку седмици/месеци ќе има драматични пресврти.
Со сите сили се обидуваат да ги разбијат БРИКС+ со што би ја отсекле Русија од остатокот на Светот.

Индија демантираше дека ќе се откаже од Руската нафта. По незнам кој пат.

...не му го руши Снешко!

@The xx, во секој случај во наредните неколку седмици/месеци ќе има драматични пресврти.
Со сите сили се обидуваат да ги разбијат БРИКС+ со што би ја отсекле Русија од остатокот на Светот.

Таргетот е Кина преку Русија. На Сад им е потребна Русија ако не како сојузник бар како неутрална земја во судирот со Кинезите.

Се договориле Путин и Трамп да прават самит во Будимпешта, Унгарија.

G3ZgQCuWcAAFtlc

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom