Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Смејте се. Ама во ЕУ веќе трибунал спремаат. 10 милиони ќе ги лапне некоја џукела.

Трамп спомна Томахавки и наеднаш телефонски разговори, средби, преговори. :D

Добро е талибану, ги оправда бранителите на православието.
Путин се ракува со терорист и воен криминалец ама некако САД е кривицата а Путин е се уште светец.

Милице Милицеееее
А кој рекол дека Путлер е светец, или бранител на православието?

Аман како деца сте, не знам кој ве пушти на темава. :LOL:

Ти стварно не правиш разлика кој ги создаде, обучи, наоружа, поддржуваше главосечачите мусли? САД буквално признаа дека Ал Каеда и ИСИС се нивни. Каква одговорност има Русија за срањата што ги правеа и ќе ги прават кољачиве? И сега ќе ми го отекуваш зошто Путин во таа затекната ситуација гледа да извлече најдобро за Русија во незавиднава ситуација каде САД и НАТО водат војна против нив во Украина и во Русија?

Споредуваш баби и жаби ама што да ти правам кога толку си кадарен.

Шала на страна. Јас сум сигурен дека Томахавките не се блеф на Трамп, како што напишав и претходно дека се спремни да ги достават. Неможе политички тоа да го говорат и во истиот момент да презентираат платформа за истите и тоа пази не прототип туку готова, говори дека ова планирано доста порано.
Разговоров е на иницијатива на Русија, ќе има сериозен обид за примирје. За долготраен мир не сум сигурен.

Се плашам дека откажувањето на Индија да купува руска нафта и томахавкиве, ќе ја натераат Русија да склучи примирје и тоа на сегашниве граници на разграничување, макс ако го добијат цел Донбас, а ќе се откажат од териториите во Суми, Харков и Днипро.
А штом се склучи примирје пиши пропало, супер тешко ќе биде да се рестартираат воените операции.

Сума сумарум, секој дил што не вклучува анектирање од Русија на т.н Новорусија е тежок неуспех

1000037778.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom