Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Епа супер.
Ќе го земат Донбас.
За тоа ја почнаа војната. Победата е блиску.
војната нема да запре додека украина не се откаже од членство на нато или сосема не се распадне.......последно финска влезе во нато,русија никогаш нема да дозволи и украина да го направи истото

Ете ја модернизирале нуклеарната тријада.
Цената не беше многу голема. Само една Сирија и Европа (Иран колатерална штета), дуплирање на границата со НАТО, рестарт на Европската воена индустрија и сега до заби вооружена Украина.

Ама во Јужен Дарфур ги избркаа Французите.
Стратешка победа.

војната нема да запре додека украина не се откаже од членство на нато или сосема не се распадне.......последно финска влезе во нато,русија никогаш нема да дозволи и украина да го направи истото

И јас тоа го велам.
Ама ете на Русите им биле важни тие 300км2. И Донбас.

Сам си ги споменува тие 300км2 сам си ги коментира :D Сам си го спомнува Донбас сам си го коментира.

Јас мислев Руте е глупак. Ама имало и поголеми морони. Ај ете сега со рскршена Русија. Со Финска во Нато. Со Иран пацифизиран и со Европа до заби навооружена и Украина ќе се тргне на Москва.

Ќе ве чекам јас на МКАД. Кога ќе бидете во близина јавете. Немам намера човек што се преправа да спие да го будиме. Нека продолжи нека спие.

Јужна Кореја беше една од најсиромашните земји во Азија со едвај 50% писмено население кон средината на 60ти. Денес е една од најбогатите и најразвиените земји во светот. Истото ќе се случи и со Украина. После војната САД ќе испука пари и ќе направат економски гигант во Украина како против теза на Русија.
Можеби тоа го посакува УСА да направи силна украинска армија за РФ да си има долги години сериозен противник. Но една работа заборави, а тоа е само доколку Украина го преживее овој конфликт. Сите знаеме па дури и чудовиштето од Лок Нес дека Украина нема шанса постојано е во дефанзива и народот е веќе преморен да спие по метро станици.

Сам си ги споменува тие 300км2 сам си ги коментира :D Сам си го спомнува Донбас сам си го коментира.

Јас мислев Руте е глупак. Ама имало и поголеми морони. Ај ете сега со рскршена Русија. Со Финска во Нато. Со Иран пацифизиран и со Европа до заби навооружена и Украина ќе се тргне на Москва.

Ќе ве чекам јас на МКАД. Кога ќе бидете во близина јавете. Немам намера човек што се преправа да спие да го будиме. Нека продолжи нека спие.
Jaс затоа престанав да комуницирам. Се сведе на навредување секое посочување колку е одлепен од реалноста, нема поената таква комуникација. :-/

Ова е муабетот што го слушам од повеќе такви прозападни ликови. Некои заклучоци направени на глупи/неточни појдовни/влезни аргументи: Русија освоиле малку територија. Прескапа била цената а ништо не добиле. Пола морнарица ја изгубиле. Пола војска им погинала. Економски ќе крахирале (кај и да е)... Итн, итн, така се до спектрумот глава-боли глупости како овие од Руте дека нафо биле „најјаки“ и „Русите биле слаби, имале лошо оружје, немале добри пилоти“ па затоа ќе ги оставеле да летаат во нивни воздушен простор без да ги рушат (читај меѓународен воздушен простор отворен за сообраќај)“. Итн итн. Ништо пообјективни ставови од оние за Путлер дека умирал од рак (20+ години веќе умира), или дека уствари веќе бил умрен ама двојници имал.

Тоа е нивото. :-/
Автоматски споено мислење:

Реалноста е дека ова може да се проценува само низ временска дистанца, или кога ќе се види исходот од војната. Не е исто ако војната престане сега (како што притискаат тие што ја губат војната), или ако војната заврши со целосна капитулација на Украина, пардон - целосна капитулација на САД/НАТО.

Последно уредено:
Сега Џонсон нека си го викнат да им договори мировни преговори!
Него не сум прочитал некој од западниве фаци да го посети Киев во последно време.
Знае некој оти?

Donald Trump is working on establishing a Ukraine victory fund which will be bankrolled by fresh tariffs on China.

The US president instructed Scott Bessent, his treasury secretary, to float the plan to European counterparts ahead of Volodymyr Zelensky’s visit to Washington DC on Friday.

Mr Trump, who previously claimed Mr Zelensky did not “hold the cards” for a military victory, is increasingly losing patience with Vladimir Putin, and his proposal for a Ukraine war shift marks a significant change in his position.

His language was mimicked by Pete Hegseth, the US secretary of defence, who told a meeting of Nato counterparts that the US was prepared to support Kyiv “in ways that only the United States can do” should Russia continue to shun peace talks.

Discussions in Brussels focused on the potential delivery of long-range Tomahawk missiles and funding Ukraine’s armed resistance into a fifth year.

“President Trump has instructed the ambassador and myself to tell our European allies that we would be in favour of whether you would call it a ‘Russian oil tariff’ on China or a ‘Ukrainian victory tariff’ on China,” Mr Bessent told reporters in Washington on Wednesday.

“But our Ukrainian or European allies have to be willing to follow. We will respond if our European partners will join us.” :D

The strategy would introduce a 500 per cent levy on imports from China, with the money generated being used on weapons for Ukraine’s military.

The plan is designed to put maximum economic pressure on Putin, whose war machine is reliant on Chinese support, to come to the negotiating tables with Mr Trump and Mr Zelensky.

Викам ти ќерко, сети се снао.
Овој го дрви за ЕУ!

Трамп кур го боли искрено за украина и за тоа што гинеле војници таму. Нему му е само целта да ги притисне државите да играат он како свири. Да не беше така немаше само да ескалира трговски војни и слично. А овие држави што се таргетирани, треба будали да се да потпаднат под ефтините притисоци што им ги прави.

Нивото на дискусија е одамна сведено на ехо-комори и плукање на се што е поразлично од наративот Русија победува.
Буквално може да одам на рандом страна и ќе најдам најмалку една реченица каде што се спомнуваат термини како телетабиси, плебси, падобранци, нафо и слично.

Секој што пробал да пиши (дури и падобранец) нешто против наративот тука веднаш е напаѓан и исмеван.
И тие неколку членови што пишуваа не пишуваат повеќе, бидејќи постојано се врти истото.
А тоа се постојано истите твитер акаунти, дека Европските лидери се надвор од реалноста (можеби и се, ама досадно е веќе), дека собираат луѓе од улиците на Киев и ги праќаат на фронт, дека Русите направиле нова иновација (го врзале дронот со жица), колку ниви освоиле и колку тела на загинати војници си разменале.

Кога некој ќе пиши дека горат Руски бомбардери, тој е плебс, телетабис, не ја гледа големата слика (во Август освоени 30 хектари ниви).
Кога горат Руски рафинерии на 800 км од фронтот, битно било дека Украинците ќе ја поминат зимата на свеќа (веќе четврт пат).
Кога ја пратија четвртина црноморска морнарица на дното, битно било дека Украина немало да биди држава за 20 години.

А тоа што Путин воопшто не ја сметаше ни за релевантна владата во Украина пред и по почетокот на војната (и во преговори и во се) е комплетно небитно.

Големата слика. Изгледа тоа се нивите во Донбас.

Од една страна Украина била братска, ќе се вратела под Русија кога ќе заврши војната.
Од друга страна навиваме за човек да не остани таму.

Нивото на дискусија е одамна сведено на ехо-комори и плукање на се што е поразлично од наративот Русија победува.
....

А тоа се постојано истите твитер акаунти, дека Европските лидери се надвор од реалноста (можеби и се, ама досадно е веќе), ...
Победува ли Русија или губи? Како ти личи тебе?

Ја викам да смениме, за да биде различно и да почнеме да викаме дека Украина победува, а не Русија. Впрочем, УЧК више и го праи тоа, читај му ги постовите. Он цело време вика дека Украина победува. А у реалноста не може и двете да победуваат. Нам ни личи дека Русија победува, а на вас ви личи дека Украина победува и скроз е океј секој да пишува тоа што мисли. Исто е океј ако, на пример, некој пишува дека сонцето изгрева од Запад, ја да пишам што мислам за тоа.

Па и за Европа, ај за да не биде досадно ќе пишуваме дека се тоа прогресивни лидери со визија, а не усрани бирократи откачени од рациото и реалноста.

Да резимирам - у постовите на нејкед ај, го имаш све тоа што го бараш од нас да го пишуваме. Веќе го пишува некој тоа што сакаш да го пишуваме ние.

Сега Џонсон нека си го викнат да им договори мировни преговори!
Него не сум прочитал некој од западниве фаци да го посети Киев во последно време.
Знае некој оти?
Moжеби пошто полна им е чинијата со срањата што ги почнаа со Кина?

И пошто Украина е малтене пуштена низ вода, се прави само due diligence (да се одолговлекува и да им се даде шанса на Русите да се заeбат сами, со други зборови да се деси чудо за САД да не ја изгубат војната во Украина). Европа ја водат нивни марионети, па во склоп на сето ова се довршува и уништувањето на Европа како потеценцијален соперник кој би можел да стане независен фактор и утре да влезе во сојуз со РФ/Кина.
Вака Европјаните ќе бидат уништени скроз, без индустрија, со никаква економија, и со пун кypац цигани и црнци за додатен раздор (и раздели и владеј), плус вкоренет веќе воук култизам (љбгтп и остали срања).

Само треба ЕУ да продолжат да војуваат против РФ.
Да не беше тој (сега штетниот за САД) член 5 од НАТО, досега веќе ЕУ ги имаа бутнато во жешка војна со РФ.

Но и вака ЕУ се сјeбaни. Индустријата им е отидена, забрзно иде кон непостоечка. Неписмена имиграција им е влезена до балчак, без никаква намера да работат само цицаат и паразитираат на социјални бенефити додека еуропските им носат закони за идење во пензија на 75+ години. А јасно е дека за некоја година и таа граница ќе мора да се помести, како што ќе нема кој да работи и да го полни фондот за пензија. Ех луѓе ќе имаат, црнци и цигани, ама они не сакаат да работат. Прашајте го Ахемед со 3 жени и 20+ деца, и бесплатна нова куќа, кој не работи ништо пошто „сака да е со жените и децата“ - прашајте го дали децата ги учи на работење или на паразитирање врз глупите ретардирани домаќини кои се преработуваат буквално до смрт за он да ужива.

Се занесов малку, ама кој ќе го брише преправа ова... Нека стои. :)
Америте дигнаа раце од Украина во смисла дека нешто ќе се претргнуваат за оваа загубена војна. Сега играта е некако Русите сами да се заебaт. Европјаните да се заебaт до балчак (тука сме и ние вклучени). И да се направи што поголема штета на Русија.

Но најпосле што знам јас, со пратење на независни медиуми и „твитер профилчиња“. Ете ти ги нафовци, пардон да не бидам некултурен - еве ти ги Атлантистиве на форумов. Они ваљда подобро/најдобро можат да ти кажат сошто Америте толку слабо (или ич) не идат веќе во Украина?

(пст: не го задржувај здивот дека ќе ти објаснат) :)
Автоматски споено мислење:

Па и за Европа, ај за да не биде досадно ќе пишуваме дека се тоа прогресивни лидери со визија, а не усрани бирократи откачени од рациото и реалноста.

Да резимирам - у постовите на нејкед ај, го имаш све тоа што го бараш од нас да го пишуваме. Веќе го пишува некој тоа што сакаш да го пишуваме ние.

Досадна е таа реалноста со ФАКТИТЕ дека Европа е водена од марионети на елитата на САД. Или ФАКТИТЕ дека со години кутрите Украинци буквално од дома и од улица ги киднапираат и ги бутаат во мелница за мес. Веројатно досадни им се и ФАКТИТЕ дека ни ние овде не сме многу далеку од таква судбина.

Ај пишувајте повеќе за тоа дека Русија само освојува ниви во Донбас. Прајте се глупи дека ова не е војна на истрошување, војна во која териториите наеднаш сите ќе бидат освоени во моментот кога противнокот повеќе нема да може војува.

Победува ли Русија или губи? Како ти личи тебе?

Ја викам да смениме, за да биде различно и да почнеме да викаме дека Украина победува, а не Русија. Впрочем, УЧК више и го праи тоа, читај му ги постовите. Он цело време вика дека Украина победува. А у реалноста не може и двете да победуваат. Нам ни личи дека Русија победува, а на вас ви личи дека Украина победува и скроз е океј секој да пишува тоа што мисли. Исто е океј ако, на пример, некој пишува дека сонцето изгрева од Запад, ја да пишам што мислам за тоа.

Не знам јас дали победува или губи.
Дел од муабетот беше дека нема објективна дискусија.
Такви членови како тој учк не треба да се земаат предвид, бидејќи го имаш спротивното што го прават овие твитер ботчињата. Зборувам за двете страни, иако овде оди само едната страна најчесто.
И дури и да се споделуваат само пропаганди, пак нема никаков простор да се развие дискусија, (нели телетабиси и сл.)

Ете пример некоја страна поназад. Пишано дека Украина користи дронови и почна да произведува крстосувачки ракети, кој е одговорот? Телетабис. Прекрасно ниво на дискусија.
Замисли да има уште 2-3ца како НејкедАј.

Настрана тоа, ти следиш повеќе, можеби имаш идеја како Русија планира да ги оствари своите цели, она заради кое ја почна војната. Ако тоа е освојување во целост на областите што ги прогласи за Руски, тогаш ок, веројатно се во вистинската насока.

Малку чудно што цел Запад тргна да ја вооружува Украина, ако целта на Русија беше само тоа.
Уште почудно што Путин не ни сака да преговара со Украинската страна.

Уште почудно што Путин не ни сака да преговара со Украинската страна.
не измислувај

Путин пред да ја започне војната повеќе пати нагласи дека бара гаранции, што наиде на игнорирање од Западот.
Кога почна војната, не само што сакаше да преговара, него преговараше и успеа да дојде до договор со Украинците за прекин на војната.
Ако Путин не сака да преговара, што бараше со Трамп на Аљаска?

Причините за почеток на војната се познати одамна. Не се смениле. Многу јасно се истакнуваат од руска страна цело време.

Единствена страна која не сака мир е Европа. Зеленски повеќе сака мир од Европа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom