Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jaс затоа престанав да комуницирам. Се сведе на навредување секое посочување колку е одлепен од реалноста, нема поената таква комуникација. :-/Сам си ги споменува тие 300км2 сам си ги коментираСам си го спомнува Донбас сам си го коментира.
Јас мислев Руте е глупак. Ама имало и поголеми морони. Ај ете сега со рскршена Русија. Со Финска во Нато. Со Иран пацифизиран и со Европа до заби навооружена и Украина ќе се тргне на Москва.
Ќе ве чекам јас на МКАД. Кога ќе бидете во близина јавете. Немам намера човек што се преправа да спие да го будиме. Нека продолжи нека спие.
Победува ли Русија или губи? Како ти личи тебе?Нивото на дискусија е одамна сведено на ехо-комори и плукање на се што е поразлично од наративот Русија победува.
....
А тоа се постојано истите твитер акаунти, дека Европските лидери се надвор од реалноста (можеби и се, ама досадно е веќе), ...
Moжеби пошто полна им е чинијата со срањата што ги почнаа со Кина?Сега Џонсон нека си го викнат да им договори мировни преговори!
Него не сум прочитал некој од западниве фаци да го посети Киев во последно време.
Знае некој оти?

Па и за Европа, ај за да не биде досадно ќе пишуваме дека се тоа прогресивни лидери со визија, а не усрани бирократи откачени од рациото и реалноста.
Да резимирам - у постовите на нејкед ај, го имаш све тоа што го бараш од нас да го пишуваме. Веќе го пишува некој тоа што сакаш да го пишуваме ние.
Не знам јас дали победува или губи.Победува ли Русија или губи? Како ти личи тебе?
Ја викам да смениме, за да биде различно и да почнеме да викаме дека Украина победува, а не Русија. Впрочем, УЧК више и го праи тоа, читај му ги постовите. Он цело време вика дека Украина победува. А у реалноста не може и двете да победуваат. Нам ни личи дека Русија победува, а на вас ви личи дека Украина победува и скроз е океј секој да пишува тоа што мисли. Исто е океј ако, на пример, некој пишува дека сонцето изгрева од Запад, ја да пишам што мислам за тоа.
Па и за Европа, ај за да не биде досадно ќе пишуваме дека се тоа прогресивни лидери со визија, а не усрани бирократи откачени од рациото и реалноста.
Да резимирам - у постовите на нејкед ај, го имаш све тоа што го бараш од нас да го пишуваме. Веќе го пишува некој тоа што сакаш да го пишуваме ние.
не измислувајУште почудно што Путин не ни сака да преговара со Украинската страна.
Што да преговара? Со кој да преговара?Ако Путин не сака да преговара, што бараше со Трамп на Аљаска?
Да се повторам (баш за тоа ме цитираше):не измислувај
Путин пред да ја започне војната повеќе пати нагласи дека бара гаранции, што наиде на игнорирање од Западот.
Кога почна војната, не само што сакаше да преговара, него преговараше и успеа да дојде до договор со Украинците за прекин на војната.
Ако Путин не сака да преговара, што бараше со Трамп на Аљаска?
Причините за почеток на војната се познати одамна. Не се смениле. Многу јасно се истакнуваат од руска страна цело време.
Единствена страна која не сака мир е Европа. Зеленски повеќе сака мир од Европа.
Уште почудно што Путин не ни сака да преговара со Украинската страна.
Не знам дали со сила се правиш ваков, се ми се чини дека да!Да се повторам (баш за тоа ме цитираше):
Путин сака да преговара, ама со Западот, или САД во суштина, НЕ со Украина. Не со власта во Украина поточно. Русија не ја смета власта во Украина за легитимна.
Ако Зеленски (или Украина) сакаше мир, ќе седнеше веднаш и ќе се согласеше со се што сака Русија.
Да, Европа/САД можеби не сака/ат мир, ама Путин преговара со нив, не со Украина. Алјаска нели?
Впрочем, тоа е и суштината на војната. Не почна Путин војна со Украина за да го земи Донбас.
И оттука не можам да ги сфатам тврдењата како освојувањето на Донбас ќе биде победа за Русија.
Еве да замислиме дека за брзо ќе падни и Покровск, и цел Донбас и сите региони што се прогласени за Руски ќе бидат освоени од Русите. Ќе ги остварат со тоа целите заради кои ја почнаа војната?
Не нужно, може и ел. дејства (или ометање на сигналот ми се чини и денес во некои прилики го користат).Тоа „гасење на сателити“ е некој еуфемизам за рушење сателити?
А како “толкуваш“ ракетирање со проектили кои се и носачи на нуклеарни глави, особено ако се знае дека тоа би го правеле посади од УСА или УК?Буткање сателити апсолутно ќе се толкува како увертира во прв напад (нуклеарен).
Да бе не си знаел, еве оваја Трамполина си сите сили се обидува да воспостави мир во Украина и затоа штанца оружје и го праќа во Украина заради мирот е тоаБританците престанале да гаѓаат со стормшадоу од што се хуманисти. Ама сакале мир да постигнат. Хаха, буквално не можеш ова да го измислиш!
Уф, доцниш денес таа одлука ја носи Лудиот Коњ пардон Трамп, а тој веќе објави дека донел таква одлука (малку го дупеше Мечката ама толку беше), значи прашање е кога,колку и каде ќе биде испорачано и употребено.Доколку воениот врв на Нато процени дека им се потребни Томахавките.
Делумно точно, војници исто така се прават, само мора да се прават во чизми иначе може да не излезе војник!Ракети и бродови се произевдуваат, војници и земја не се произведуваат ...

ме насмеа да си ибиш векот, некој нешто ја прашува Украина па и за членство во ОТАН ... како што не прашаа нас, имаше референдум со одговор НЕ и повторно насилно не внесоа во ОТАН.војната нема да запре додека украина не се откаже од членство на нато
Би било добро да се занимава само со трговски војни ама не ќе да е така.Да не беше така немаше само да ескалира трговски војни и слично.
Е зошто така, а каде се САД и г-џа “фацк еу“, зошто ги амнестираш?Единствена страна која не сака мир е Европа.