Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Chitaj podobro naredniot pat!
Потребен е лек да се донесе што го има само таму
Toa znachi nekoj shto ce si idi da pojdi do Apteka i da go kupi i da mu go donesi !
Ako trebashe nekoj samo da mu go donesi ce pisheshe nekoj od Pariz ili Lion ili sl da ne si idi.....
Убаво прочитав, немаше никаде напишано дека треба да се купи. Пишано е за да се донесе.

Кога треба да носам медицина од САД, повеќе пати ми ја даваат мене директно него јас да ја купам од аптека.

Убаво прочитав, немаше никаде напишано дека треба да се купи. Пишано е за да се донесе.

Кога треба да носам медицина од САД, повеќе пати ми ја даваат мене директно него јас да ја купам од аптека.
Shto da ti pisham povejche od napishanovo.
Celiot post mu e misterija zatoa shto nekoj im rekol taka i nikako inaku.
Tipichen makedonski sindrom.
A i da saka covek da mu pomogni ne mu dava prilika.Imalo samo vo francija.drn drn jarina
Pa kaj che go najdi toj nekoj od francija koga preku 1200KM e od eden do drug kraj?
Zatoa e i logichno da saka nekoj da go kupi i odnesi.

ti kazhav tri pati, zhiva glupost e toa! Nemalo nikade na drugo mesto.

prikazni za mali deca.
Има многу лекови што се прекинати или не се произведуваат воопшто никаде, освен во некоја држава...пишав дега Белергаминот (атропа беладона + некој додатоци), кој во СФРЈ го произведуваше Лек Љувљана, го прекинаа со смешен аргумент, наркомани обивале аптеки да го земат....го имаше Новартис од Швајцарија но и они го прекинаа и ме упатија на Софарма Софија, земав од таму до 2015, кога француските педери ги купија и прво што укинаа е тоа, ако сеуште на интернет има блгарска веб страна...сега слично има САМО Канада и Тајланд ама само ЈАКА доза, кој се добива само со лекарски рецепт и се пие под лекарска контрола....Да потсетам на добар лек за сите видови Ринитиси од пред 60 години, германски АРБИД, сега не го наогаш ни како генерички поим, има слично само во Русија, Арбидол...
Најпроста работа, антихистамински спреј кортико фрее, Крка го имаше до 2008, Ливостин, проф Цветанов праеше трудови, наеднаш Крка го укина а НЕ ГО НИ УВЕЗУВА...пишав и во Крка, ама ние сме во ЕУ и си купуваат луѓето онлајн од Чешка, ти купувај од Грција....
Ај лек да увезеш треба да го регистрираш, ама се прават МАНГУПИ и за други работи...еве спреј за нос со солена вода, не е лек, докторот ќе ти каже мора АкваМарис Хрватски оти тие го крмат по кафани, а алергичен ако зема од тие малечки спрејчиња поефтино ќе му биде 2 месеци да летува во Албанија...еве ЗЕГИН почна да носи големи туби од бренд Океан, ама и тие летоска кога беше 40 и многу алергени ги трошев за 7 дена, а 350мкд е....Во Грција во селска аптека најдов спреј од 210мл, 11 евра, ама тре по 40 дена, се обидувам да стапам во контакт со комерцијала од Зегин да предложам да носат, боже сачувај, Не може да стапиш во контакт.
Доктор од Зегин ми даде мобилен од застапници на Јонсон и Јонсон, кој можат да донесат Ливостин, кога и се јавив како да брцам во очо, а носат Алергодил кој е малку поефтин но разликата е како бог и шеширџија...
Работата е не само за лекови, туку и за се друго, ние сме на ДНОТО, кај нас се носи как можат само чурук кој не го сакат други и императив е само дебела Заработка...Во селска аптека на Тасос најдов Рипафи од 30 таблети, испаѓа многу поефтино од тој кај нас од 10, ама Увозникот за кај нас воопшто не ми ни одговори на меил, аби ако одам лично у канцеларија ќе микаже купувај од Грција
Обемен пост, ама сакам да кажам дека фармацијата и докторите се мафија, посебно кај нас.... И не само фармацевтска, воопшто гро од увозниците се мафија, најдов застапник на Мараска Задар, му барам Влаховача на Мараска(кога беше стомачниот вирус), не знае што е тоа, ама ми нуди италијанска мента 1400мкд и не е со многу билки, па ми текна употребив Јегер меистер од 56 билки, 650 мкд имаше во Тинекс.....абе со години има кажувам ама не можело да се донесе Зајечарско Пиво, ко ќе одиш во Прешево или Врање од таму купи...ебати увозници и комерцијалисти се по ред...

Сакам да знам зошто овие кретените имаат право да блокираат раскрсници, со што истовремено се крши моето право за слободно движење?

И...цела женска фамилија да им ја ебам, 50 луѓе прават проблеми на 1000-ници други....
Од Автокоманда до Аеродром, досега 70 минути во кола. На пола пат не сум...
Кога можеа за политички работи да се прават вакви срања, што па да не и за валидни цели... Иако да не беше пред избори ситуацијава се прашувам дали ќе се дешаваа протсти. Ќе видиме следната година, пошто надлежните секако немаат работа да го решат загадувањето. Они пар дузини цигани не можат да ги решат да не нѐ трујат со палење ѓубре и правење срања.

Сакам да ти кажам како да завртиш секако сме сjeбaни. Вака може и ќе постигнат нешто да се дешава поповод загадувањето. Детство ни eбaa секоја есн зима па и пролет, Сега и летно време го јадевме... Мора нешто да се направи, па макар имало и политичка заднина (а овде тоа секогаш и во сѐ го има).

Кога можеа за политички работи да се прават вакви срања, што па да не и за валидни цели... Иако да не беше пред избори ситуацијава се прашувам дали ќе се дешаваа протсти. Ќе видиме следната година, пошто надлежните секако немаат работа да го решат загадувањето. Они пар дузини цигани не можат да ги решат да не нѐ трујат со палење ѓубре и правење срања.

Сакам да ти кажам како да завртиш секако сме сjeбaни. Вака може и ќе постигнат нешто да се дешава поповод загадувањето. Детство ни eбaa секоја есн зима па и пролет, Сега и летно време го јадевме... Мора нешто да се направи, па макар имало и политичка заднина (а овде тоа секогаш и во сѐ го има).
Ок е блокада, ама не само тука, ја им предложив кога беше пожарот во Т4убарево да се организира пред зградата на ЕУ, карши Нова Македонија, СО ТРАНСПАРЕНТИ ЗАБРАНА НА УВОЗ НА ОПАСЕН ОТПАД ОД ЕУ !!!
Ама МУКЛА, страв им е, или на нивнитеводачи од политичките по артии....а и да го решат Вардаришт3, горење на опасен отпад кај УВОЗНИЦИТЕ Е многу поопасно....Ако било лесно, нема шлепери од ЕУ да се редат пред Циментара, башка увозници како тој од Трубарево....Ќе го видиме господ у пиџами кога ќе не затрупаат со отпадни литиумски батерии за коли !!!!!

За дел од коментарот си во право, ама ставот ми беше општо за блокирање улици/раскрсници. И тоа треба да се забрани. Ако воопшто е и законски дозволено.

Според Уставот, граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест....

Сепак, во Членот 1-а од Законот за јавните собири се вели дека правото на мирно собирање може да се оствари на начин со кој мирно ќе се протестира и притоа нема да се ограничува правото на граѓаните кои не учествуваат во јавниот собир на слободно движење и на другите права од Уставот.

Професор Мирјана Најчевска од Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања, вели дека Уставот го гарантира правото на протест, но посочува дека во Уставот не е гарантирано правото на блокирање улици.

„Протестот се прави на начин кој не ги загрозува правата на другите.....Во ваква ситуација веќе не станува збор за остварување на правото на протест, туку станува збор за узурпирање или злоупотреба на правото на протест на начин којшто ги ограничува правата на другите“, вели Најчевска.

За дел од коментарот си во право, ама ставот ми беше општо за блокирање улици/раскрсници. И тоа треба да се забрани. Ако воопшто е и законски дозволено.

Според Уставот, граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест....

Сепак, во Членот 1-а од Законот за јавните собири се вели дека правото на мирно собирање може да се оствари на начин со кој мирно ќе се протестира и притоа нема да се ограничува правото на граѓаните кои не учествуваат во јавниот собир на слободно движење и на другите права од Уставот.

Професор Мирјана Најчевска од Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања, вели дека Уставот го гарантира правото на протест, но посочува дека во Уставот не е гарантирано правото на блокирање улици.

„Протестот се прави на начин кој не ги загрозува правата на другите.....Во ваква ситуација веќе не станува збор за остварување на правото на протест, туку станува збор за узурпирање или злоупотреба на правото на протест на начин којшто ги ограничува правата на другите“, вели Најчевска.
Така е. Фул ретад е тоа блокирањето улици за сѐ и сешто... Одамна требаше да ја прекинат таа пракса ама ова сега е еден од исклучоците кога и јас давам подршка на блокирањето. Пошто ова со загадувањето не е нормално што се дешава претежно заради работи кои можат да се спречат (само ако малку си ја работат работата надлежните).

Ова си бара малку увод (објаснување на срањава). Праксата со вакви срања со блокирање чинам почна со државниот удар, пардон со шарената револуција. Тогаш веднаш требаше да го исчистат платеничкото ѓубре со водени топови и солзавец. Ама неспособните ги толерираа и сега тоа стана пракса затоа што овде сѐ функционира по линија на помал отпор.

Повторувам - линија на помал отпор.

Разбираш?
Сега ти што трпиш да те малтретираат - ти сега го правиш помалиот отпор.

Назад на проблемот (исто иде по линија на помал отпор): Неколку десетици цигани на Вардариште прават повеќе отпор од „граѓаните“ на цело Скопје.
И што се дешава? Тошковски и друштвото надлежни (за решавање на проблемот), наместо смрдените цигани на клоци да ги соберат - они нам - пази НАМ ни кажуваат приказни дека на циганиве тебало прво да им се обезбедле „пристојни услови за живеење“, разбираш? Да им се направеле станови/куќи на циганите... Со наши пари. Собрани од нас што чесно работиме и плаќаме и здравство и секакви социјални давачки и за тие цигани (и за другите паразити во државава, помеѓу кои и политичарите).

Разбираш? Линија на помал отпор.
Нема отпор од нас. Има отпор од циганите.

Од нас што има? Да, има јадење бурек за гужви и пцуење, ама нема отпор. Има и имаше одамна јадење бурек за загадувањето, ама тек сега има отпор... Разбираш што ти кажувам?

Сега е време за отпор. Ама не отпор кон протестантите, туку отпор кон естабилшементот кој главната цел им е што повеќе да се збогатат без многу „таласање“ кај рајата. И да се разбереме, не е проблемот сегашнава власт/влада. Овде со сите влади од создавање на држава до сега се дешаваат истите срања:
- УЧК го прави поголемиот отпор? Удоволи им на УЧК, кој ги eбе мнозиноство... Пошто трпат.
- циганите го прават поголемиот отпор? Удоволи им на циганите и кој ги eбе мнозиноство... Пошто мнозиноството трпи.

Разбираш сега што ти кажувам? :-/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom