Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Па проблемите со Вардариште се со години и само се провлекуваат под тепих пошто од денес за утре е. Сега конечно некој излезе и сите сега знаат зашто протестираат и не се заборава одма Вардариште. Значи мора вака за да се освести народот.
Друга работа, треба да ти смета народот што не знае да вози кога ќе заврне малце, пошто цела есен и цела зима ќе бидеш заглавен у гужви.
Само глуп може да мисли дека главниот проблем вчера беше дожд и лоши шофери.
Не, фраер...главниот проблем беа 20-тина малоумни педери што блокираат мост во најголем сообраќаен шпиц. Па илјадници луѓе беа приморани да кружат, со што се направи застој/хаос на другите сообраќајници.

Она што е битно: Ништо не се постигнува со ова. Освен сообраќаен хаос, изнервирани обични луѓе, дополнителен трошок за нив, дополнително загадување на воздухот....
Ваљда некој малоумен не очекува дека со ова ќе се допре до одговорните? Што очекувате, дека срам ќе ги фати? Совест ќе им проработи?

Обичните луѓе, каде што единствено има ефект ова моронско блокирање, за жал немаат никакви можности да го решат проблемот.

Зашто педериве не блокираат кај вистинските одговорни? Имаш Влада, имаш Министер за животна средина, имаш Инспекторат, имаш Градоначалник...
Зашто бе педери не ги блокираат нив, нивни канцеларии, нивни куќи...?

Во право е, вчера ама баш ништо не се постигна освен да се угушиме од издуви на коли. Тие што треба да ги засега не им игра никаква улога дали има гужва или не, само ние обичниот народ губиме време.
Барем на вакво време нека сменат тактика, зошто и тие што идеме пешки, точак мора да одиме со кола и уште толку гужва правиме.

Вчера заглавив уште кај Бисер, си викам леле кај е железничка и Ист Гејт, ќе ми треба цел саат. Полукруг и пробав преку Горно Лисиче и Јурумлери, заглавив уште толку таму. 2 сата ми требаше до дома.

Како се пишува на Македонски, Ѓоковиќ или Џоковиќ, со Ѓ или Џ?
Знам дека од Српска Кирилица Ђ во наша е Ѓ ама тој кога си го изговара презимето мене многу ми звучи на Џ.

Како се пишува на Македонски, Ѓоковиќ или Џоковиќ, со Ѓ или Џ?
Знам дека од Српска Кирилица Ђ во наша е Ѓ ама тој кога си го изговара презимето мене многу ми звучи на Џ.

Се пишува со „Ѓ„.

Дали е правно регулирано користењето аматерски дронови во „нашата земјата„? Кој е надлежен по тоа прашање?...

Пчеларниците треба да бидат подалеку од населени места за да не доаѓаат во населено место Стршлени и Мечки

Некој да доаѓа од Франција према МКД во следниот период? Потребен е лек да се донесе што го има само таму

Некој да доаѓа од Франција према МКД во следниот период? Потребен е лек да се донесе што го има само таму
Nema lek shto go ima vo Eu a da ne e mozhno da se nabavi vo Germanija!
Podobro beshe da napishish kol lek go barash!

Nema lek shto go ima vo Eu a da ne e mozhno da se nabavi vo Germanija!
Podobro beshe da napishish kol lek go barash!
Искрено немам конкретни информации за лекот, знам дека се работи за некаква маст меѓутоа немам име на маста. Не е за мене и само пробувам да помогнам и на мое прашање дали може маста да се најде Германија (бидејќи имам дузина роднини и пријатели таму), ми беше кажано дека не може и дека маста ја има само во Франција.
Може барателот не е доволно информиран, но за сега инструкциите за помош ми се само ако успеам да им најдам човек од Франција.

Искрено немам конкретни информации за лекот, знам дека се работи за некаква маст меѓутоа немам име на маста. Не е за мене и само пробувам да помогнам и на мое прашање дали може маста да се најде Германија (бидејќи имам дузина роднини и пријатели таму), ми беше кажано дека не може и дека маста ја има само во Франција.
Може барателот не е доволно информиран, но за сега инструкциите за помош ми се само ако успеам да им најдам човек од Франција.
Abe prijatele a shto che mu rechin na toj nekoj od Francija?
Baram mast za machkanje! Pojma nemam kako se vika ama znam ja imalo niz Francija!

Ili pak che mu dajsh ime, jachina kolku mg lek i sl.

Последно уредено:
Искрено немам конкретни информации за лекот
Убаво е што сакаш да помогнеш, ама изглеа луѓево што ти го бараат лекот не сакаат да им биде помогнато. Не можам да си замислам никое сценарио во кое ИМ ОДГОВАРА да не ти кажат кој е лекот. Само прават непотребни дополнителни информации да се префрлаат од еден на друг лик и си одолговлекуваат.

Откако ќе го најдеш ти човекот што доаѓа од Франција, треба да им дадеш контакт од него, или тек тогаш ќе можат конечно да ти ја кажат таа доверлива информација околу неговото име...?

Осеќам дека се некои надмени луѓе кои чим не го кажуваат името на лекот, ако ги „притиснеш“ да го кажат ќе ти речат нешто во стилот „ти ако сакаш да ми помогнеш најди човек до Франција, во спротивно ич не се труди...“

Многу мразам кога некои луѓе се убедени во нешто и не менуваат мислење и си тераат своеглаво со некои нивни теории...

Последно уредено:
Abe prijatele a shto che mu rechin na toj nekoj od Francija?
Baram mast za machkanje! Pojma nemam kako se vika ama znam ja imalo niz Francija!

Ili pak che mu dajsh ime, jachina kolku mg lek i sl.
Дечкиот рече само дека му треба човек што ќе си иди од Франција за Мк. Ваљда некој познаник има што ќе го испрати по него.

А за останатото се согласувам, гарант го има во други држави, можеби со различно брендирано име, ама ќе ја имаат истата активната состојка.
Автоматски споено мислење:

Убаво е што сакаш да помогнеш, ама изглеа луѓево што ти го бараат лекот не сакаат да им биде помогнато. Не можам да си замислам никое сценарио во кое ИМ ОДГОВАРА да не ти кажат кој е лекот. Само прават непотребни дополнителни информации да се префрлаат од еден на друг лик и си одолговлекуваат.

Откако ќе го најдеш ти човекот што доаѓа од Франција, треба да им дадеш контакт од него, или тек тогаш ќе можат конечно да ти ја кажат таа доверлива информација околу неговото име...?

Осеќам дека се некои надмени луѓе кои чим не го кажуваат името на лекот, ако ги „притиснеш“ да го кажат ќе ти речат нешто во стилот „ти ако сакаш да ми помогнеш најди човек до Франција, во спротивно ич не се труди...“

Многу мразам кога некои луѓе се убедени во нешто и не менуваат мислење и си тераат своеглаво со некои нивни теории...
Мислат ако кажат ќе им го урочат. :)

Дечкиот рече само дека му треба човек што ќе си иди од Франција за Мк. Ваљда некој познаник има што ќе го испрати по него.

А за останатото се согласувам, гарант го има во други држави, можеби со различно брендирано име, ама ќе ја имаат истата активната состојка.
Chitaj podobro naredniot pat!
Потребен е лек да се донесе што го има само таму
Toa znachi nekoj shto ce si idi da pojdi do Apteka i da go kupi i da mu go donesi !
Ako trebashe nekoj samo da mu go donesi ce pisheshe nekoj od Pariz ili Lion ili sl da ne si idi.....

Mislam deka ne saka voopshto da pishi od nemu poznati prichini i sega zaglavi so mislata shto da ni kazhi.

I kako shto kazhav vo Germanija nema lek shto e dozvolen za upotreba vo EU da ne mozhat da ti go nabavat.
Mozhat samo nekoi bliski da te izlazhat pogotovo ako lekot e skap a ti toj shto narachuva e slab so pari pa si vikaat kako ce mi go plati!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom