Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
скролам на телефон и гледам апликација Нетфликс имало, одма uninstall на сатанистите.

скролам на телефон и гледам апликација Нетфликс имало, одма uninstall на сатанистите.
Доста битна информација за нас обичните смртници во ова неделно попладне.

Ништо посебно новиот Conjuring, на исти финти играт.

Среќна фамилија во нова куќа, почнуват паранормалните ствари, проќелавена баба скока 2-3 пати од таван и доаѓаат Ед и Лореин да и прават егзорцизам. Ништо посебно.

Јас дури сега дознавам за ова.
Има шанси да се гледа некако?
@џимеј :kruna:

Пред некој ден имав случка со книгата, имавме некоја другарка на посета и се пожали дека не зела занимација за во авион назад на што жена ми одма понуди кратки книги да и подари од рафтови, и прва за која се фати беше баш таа. Не реков ништо, но се молев да не ја земе баш таа, како посесивен тодлер. И уште ме јаде грижа за чувството иако не протестирав, шеринг ис керинг, ми е неубаво оти требаше да се вклучам во притисокот за ре-вдомување и друг да се подружи со Џимеј.

Викендов си реков да покријам нешто од суперхеројските. Сега кога не ги следам, си реков можеби ќе бидам изненаден од некои работи и ќе ми понудат повеќе забава од обично.

Супермен - 2/5
Можеше подобро да се изведе плотот, но општо филмот ме остави разочаран, не ми се допаѓаше изборот на актери, не ми се допаѓаше тонот, немаше нешто памтливо што ќе го направи вреден за одново да гледаме Супермен филм.

Fantastic Four - 2,5/5
Малку подобар, повеќе душа и повеќе уникатен во како одлучиле да изгледа. Акцијата потфрли, другото ми беше ок.

Што гледа темава? Последен впечаток?

го гледав трејлеров за новиов филм за Мајкл Џексон. Добар каст за главна улога направиле.

Дајте некој предлог за сајнс фикшн филм или серија, ама нешто стварно шо ќе ми го зима вниманието.

Пробав со Halo ама јок, серијата Alien исто.

Дајте некој предлог за сајнс фикшн филм или серија, ама нешто стварно шо ќе ми го зима вниманието.

Од поновите, први на кои ми текна: 3 Body Problem, Foundation, Star Trek: Strange New Worlds, Andor. Тоа ми текнува.

Foundation, Apple TV.
Три сезони, топ за бинџање.

Последно од ваков тип што бараш месецов го гледав Nope, држи внимание и некоја тензија но онака. И овој новиот на Del Toro, Frankenstein, гледам топ екипа се собрале, ама не можам да останам буден веќе неколку пати од што стилот ми е веќе многу генерик. Или можеби е нетфликс филтерот.

3 body да, исто можеш.
Pluribus изгледав две епизоди и ќе и дадам уште шанса, може да стане нешто добро но може да биде и само една лошо екранизирана Рик и Морти епизода. Навистина ја репризирав Auto Erotic Assimilation да се уверам дека не трипам.

DARK, серија.
Не да ти го земе вниманието, ќе те збрка.

Хејло е досадна, изгледав некоја епизода, али не фала.
Препорака за Silo на Епл, дистописки сај-фај. Многу добра серија, а слабо зборена овде.

Какви сајнс фикшн филмови сакаш? Премногу лејери има во овај жанр, па затоа ќе ти дадам поопширен спектар на предлози, courtesy од мојот профил на летер кои може да ти се најдат и за другпат.

Ако сакаш високобуџетни спектакли со долга содржина тогаш ги имаш стандарните:
-2001: A Space Odyssey;
-Interstellar;
-Matrix;
-Inception;
-Blade Runner;
-Starship Troopers;
-Blade Runner 2049;
-Mad Max: Fury Road;
-Mad Max: Furiosa;
-Dune;
-Terminator;
-Cloud Atlas;

Ако сакаш интересни, поедноствни, пократки и со понизок буџек тогаш ги имаш:
-Dead Zone, Videodrome, eXistenZ на Дејвид Кроненберг;
-после Gattaca (ова е многу добар филм);
-They Live и Escape From New York на Џон Карпентер;
-Dark City;
-Strange Days од жена му на Џејмс Камерун кој е мнооогу добар филм;
-Logan's Run;
-Coherence;
-Ex Machina;

По филозофски и егзистенцијалистички:
-Melancholia;
-Another Earth;
-Man From Earth;
-Never Let Me Go;
-Mr. Nobody;
-Vanilla Sky;
-K-Pax;
-Contact;
-Solaris;
-Stalker;
-Her;

Time travel:
-Back To The Future;
-12 Monkeys (ова е ремек-дело);
-Tenet;
-Predestination;
-Looper;
-Time Crimes;
-In Time;
-The Butterfly Effect;
-Primer

Horror Sci-fi:
-The Fly од Кроненберг (ова посебно помага ако сакаш да ослабнеш, нема да ти се јаде);
-Invisible Man од 1933 (многу јак филм);
-Invasion of The Body Snatchers;
-The Thing од Џон Карпентер;
-Eraserhead од Линч;
-28 Days Later;
-Delicatessen;
-A Quiet Place;
-Annihilation;
-Under The Skin;

Comedy Sci-fi:
-Palm Springs;
-Idiocracy;
-Demolition Man (овој со Сталоне, Сандра Булок и Весли Снајпс, лудило од филм);
-Repo Man;
-Bill and Ted's Excellent Adventure;

Dystopian:
-Equilibrium;
-Children of Men;
-V for Vendetta;
-Brazil;
-1984;
-Minority Report;

Ова набрзина од мојава листа, имам многу филмови гледано од овој жанр, дури и имам уште доста предлози, ама сега засега мислам дека имам доста филмови напишано. :D

Какви сајнс фикшн филмови сакаш? Премногу лејери има во овај жанр, па затоа ќе ти дадам поопширен спектар на предлози, courtesy од мојот профил на летер кои може да ти се најдат и за другпат.

Ако сакаш високобуџетни спектакли со долга содржина тогаш ги имаш стандарните:
-2001: A Space Odyssey;
-Interstellar;
-Matrix;
-Inception;
-Blade Runner;
-Starship Troopers;
-Blade Runner 2049;
-Mad Max: Fury Road;
-Mad Max: Furiosa;
-Dune;
-Terminator;
-Cloud Atlas;

Ако сакаш интересни, поедноствни, пократки и со понизок буџек тогаш ги имаш:
-Dead Zone, Videodrome, eXistenZ на Дејвид Кроненберг;
-после Gattaca (ова е многу добар филм);
-They Live и Escape From New York на Џон Карпентер;
-Dark City;
-Strange Days од жена му на Џејмс Камерун кој е мнооогу добар филм;
-Logan's Run;
-Coherence;
-Ex Machina;

По филозофски и егзистенцијалистички:
-Melancholia;
-Another Earth;
-Man From Earth;
-Never Let Me Go;
-Mr. Nobody;
-Vanilla Sky;
-K-Pax;
-Contact;
-Solaris;
-Stalker;
-Her;

Time travel:
-Back To The Future;
-12 Monkeys (ова е ремек-дело);
-Tenet;
-Predestination;
-Looper;
-Time Crimes;
-In Time;
-The Butterfly Effect;
-Primer

Horror Sci-fi:
-The Fly од Кроненберг (ова посебно помага ако сакаш да ослабнеш, нема да ти се јаде);
-Invisible Man од 1933 (многу јак филм);
-Invasion of The Body Snatchers;
-The Thing од Џон Карпентер;
-Eraserhead од Линч;
-28 Days Later;
-Delicatessen;
-A Quiet Place;
-Annihilation;
-Under The Skin;

Comedy Sci-fi:
-Palm Springs;
-Idiocracy;
-Demolition Man (овој со Сталоне, Сандра Булок и Весли Снајпс, лудило од филм);
-Repo Man;
-Bill and Ted's Excellent Adventure;

Dystopian:
-Equilibrium;
-Children of Men;
-V for Vendetta;
-Brazil;
-1984;
-Minority Report;

Ова набрзина од мојава листа, имам многу филмови гледано од овој жанр, дури и имам уште доста предлози, ама сега засега мислам дека имам доста филмови напишано. :D

Дефинитивно од првата категорија, иако скоро сите ми се гледани. Интерстелар е убедливо најдобриот sci-fi филм во 21 век.

Почнав сега со Star Wars, никојпат не ми се гледани хронолошки нонстоп само шо фатам на тв. Феноменална франшиза, не е ни чудо шо се развила во индустрија со милиони фанови. (y)

Foundation, изгледав две епизоди и прекинав. Политичка драма некоја, не е мој тип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom