- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 18.220
- Поени од реакции
- 21.323
Убавина ти е оти си со свои, носталгија те фаќа оти тоа ти е родно место, и мене ми е секогаш убаво кога ќе се вратам дома ама една недела ми трае убајната после реалити чек шо вика Кадаиф, ми иди од а да избегам, кога гледам од страна шо се дешава, кога го гледам градот во хаос, ѓубре, гнасотија, некултура, ми иди да се телепортирам назад.Штета што не се праи муабет на вакви теми и само се префрла топката
Да се плука по своите
Јас кога ќе отидам доле ми е убавина, душата ми е исполнета, убави луѓе гледам за промена.
Парите имаат вредност кога ги немаш
Кога ги имаш, друго бара душата
Да ми го кажеше ова некој пред 7 год , ќе му речев ти си ваков, таков
Сега..
Автоматски споено мислење:
Чекај ти муџите и транџите да земат уште појше замав и ќе си ебе се мајката
Сегде се котат
И кои пријатели жити се, јас сум ептен социјална личност, порано имав еден куп пријатели, секој ден бевме во кафана, дешавки еден куп, последниве години кој преселен, кој во брак, кој во врска, кој со обврски на работа, од толку пријатели стигнав да нема кафе со кој да се напијам шо се вика.
Домот ти е кај што ти е фамилијата, без разлика дали е Германија илиТумбузија
Ако вас ви е побитен социјалниот живот од сите други работи кои ни фалат во државата тогаш не знам стварно.
Не знам во кој дел во Европа живеете ама и надвор има живот ако се има финансии.
Пробајте патувајте, направете си да ви е комфортно и таму, не само работа дома.
Има толку работи што да се прават во овој живот, јас стварно не знам како ве опфаќа толку депресија и носталгија за дома.
Пак ќе речам не знам во кој регион живеете и какви ви се финансиите ама да кукате цело време за назад нема да ви поможи, ако толку се мачите ич да не чекате, правец со првиот авион, јас од секогаш тоа го викам, секој си знае најубо за себе, мене ако ме опфати таква криза ич не чекам, животот е прекраток за да се живее тмурно.