Јас за договорните бракови, всушност само еден пример наведов како екстрем. Не референца!
Материјалната состојба е можеби најважниот елемент.
Е важен, ама сега дали е „можеби најважниот“, тоа баш и не сум сигурен,зависи на кои какви им се приоритетите, има такви што не им е важна материјалната состојба и статусот.
Две раце, две нозе, секој е способен
Оти во фазата на загреаност да се спопика пачето и да се кренат ноџињата, можеби и не е најбитен фактор.
Макар што реално ако идеш со пунто у град, нема да фатиш женска која дошла со Ауди.
Тури им пепел на тие што излегле да си ги покажат колите и имотната состојба и ги гледаат таквите работи
Јас не викам сега по крпи да искачаме, ама тие што даваат големо значење на тоа, обично се материјалисти по природа.
Од моја гледна точка тоа е просек, да фатиш дечко што добро се носи и што има добра кола, исто стан во Охрид по можност и не е на одмет.
Важно он тоа го има, е сега дали се задолжил во банка за да го плаќа тоа десетици години,дали е поклон од неговите итн.. нд е многу битно
Ќе си купиш кога ќе можеш, а не кога „мора“
Или друг пример , дали го купил со пари печалени од дрога, лихва,коцка и секаков криминал.
И тоа е многу битно
Пушти се што кажав, тоа е за пред.
После свадбата чекмеџето добива на значење.
Пример побајте да купите стан и нормално двете семејства ќе сакаат да помогнат. Едното со 5к евра, другото со 50к. Сиба мајката хармонијата, посебно ако второто е на неестата!
Проблем е што нема кој да им каже дека помошта не значи да се праи некој паметем
Луѓето не се искрени и преќутуваат кога не треба
Тоа има врска со поставеноста и комуникацијата
Треба да се преќути некогаш за мир во куќа, ама само кога стварно е неопходно.
Чекај сега јас да ти кажам нешто и како јас се преебав
Земавме стан, дојде на испомош дедото за да се намести се што треба
Праевме што праевме, се мешаше непотребно, јас си ќутам и си ја чекам шансата да изреагирам.
Стига на крај машината за перење алишта, за која јас си платив да ми ја приклучат до кујна.
Машината беше во шпајз и требаше да се буши, тесно беше, да не објаснувам
Доаѓаат пацинетите, не земале се што треба за тоа да се направи
Ми викаа "Ќе го земеме ова од машината за перење садови, ќе го префрлиме ваму, дрн-дрн јариња и цигански приказни“
Јас му викам „Пријател, н-е-м-о-ж-е, нека иде еден од вас и нека земе тоа што треба и нека се врати, јас кога нарачував објаснив што треба да се донесе и да се направи и дека е малце посложено, ваш проблем е што вие имате утнато.Јас имам за тоа платено и не планирам понатаму да се објаснувам“
Они ми викаат „Нема шанси, разни изговори итн..“
И ете го инжињерот за одвод и довод се јави и ми вика „Абе остави човек, нека ја стават само, мене ми изгледа дека може тоа да се изведе, јас ќе ја наместам“
Почна сафра да ме јаде
Му викам „Дај не се пазари со мене, , слушај ме мене и батали ги твоите идеи, нека си ја земат и нека си ебат мајката, јас ќе отидам до кај нив и ќе се вратат како попчиња со се што треба и ќе го напраат за безпари, бидејќи се толку паметни“
Ете го пак „Абе во право си, ама сам викаш дека најбитно е да се заврши работа, мене ми изгледа дека може, јас ќе го наместам, ќе биде , уживај“
Му кажав „Ај прајте што ќе прајте, јас морам да одам, ако нешто не е ко што треба ќе биде весело, да знаете..“ и си излегов
Они наместиле едната машина, арно ама на другата виделе дека не иде и го стегнале на сила приклучокот
Они си отишле,он земал да оправа,местел он што местел, изместил таму се што треба и не треба и си ебало се мајката.
Ги пуштил двете машини и оптеретил сифонот, лелелеле незнаеш какви идеи ми дојдоа на памет
Доаѓам дома, поплава , он црвен како патлиџан ,ццка како посран , ми напраил штета и сега се извинува.
Добро викам - уживај, седни си таму и напрај си нескафе и немој да се замараш
Јас излегов и отидов директ кај нив и им ебав мајката.
Си дојдоа нови екипи, си санираа штетата и се среди работата.
Тогаш ја седнав мојата, и кажав што и кажав, искочи со него на шетање, се вратија и никогаш не му текна да се меша и да кажува повеќе.
Сакам да ти кажам дека такви работи секогаш ќе има, но и тие треба да се надминат и да се покаже како треба.
Ќе добиеш путка само за оплодување, ресто време ќе ја боли глава!
Понатаму во се' ќе биде мајка ти , татко ти!
Во подигање на бебето тештата ќе ти биде 90% од времето дома, мајка ти ќе дојде на крштевката!
Не мора да е договорен брак, само гледај дејчето да е од иста каста т.е. слично имотно положение.
Пак ќе кажам, битно е и кој колку и како дозволува.
И пак ќе повторам, не се либете да истражите каква таква здравствена историја. Ќе се избавите од многу перипетии покасно.
После од кај се тие болести, како сега вака,онака .. нели?