НЕ ПОСТОИ ДОБАР РАЗВОД

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување

Дали разведен/разведена е титула или пораз?

• Титула

Гласови: 2 5,4%
  • Пораз

Гласови: 23 62,2%
  • Зависи ( објасни )

Гласови: 13 35,1%

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .
...да дадам пример да по Х години мислевме мажот влегол прерано во андропауза, па избегавал сексуална обврска кон сопругата при едно заедничко дете, а тој се разоткрил дека имал слабост кон некој пријател :( уште не ми се верува како е можно.
Што е тоа е, од судбината не се бега.

Тоа е изрека!
Не значи дека се однесува само за село, може и маало во град и сл.
А значи дека во брак се влегува со човек на кого му го знаеш семејството од памтивек.
Дали имало сериозни болести, какви работни и животни навики имаат, умни, глупи, ајдуци, мрзливи....плус нема она ќе си одам кај мама застрашување. Оти мама е на мах километар, па желбата може и ќе и се исполни, разбираш!
Плус, се гледало да се од иста имотна состојба. На ерген од моето место му договориле жена 6 години постара. Само затоа што потекнувала од фамилија со иста структура на имот.
Е затоа што се посветувало такво внимание, немало и разводи!
Сега се сретнале на нечиј роденден, се опнале петпати и ајт брак! Кочи малку! Имам впечаток дека машките повнимателно избираат кола, отколку жена!
Со сета должна почит чичко фенел, ама ова со договорени бракови е малце презастарено, живееме во други времиња, тоа договарање вроди одбивност кон дел од луѓето со тек на времето, што е и нормално.
Нема што мене од дома да ми избираат,јас сум свој човек за сам да си одлучам и така и сум направил.

Треба децата да се учат на вредности а не да се пуштаат како партали на улица.
Се утнува во втората половина на основно школо и цело средно.
Тука најчесто се губи контролата
Треба внимание и посветеност.
„Ај бе пушти го, дете е“
Дете пушти го да праи денес што сака и купи си апчиња за смирување.

Договарање бракови е историја и таму треба и да остане.

Сега детето ако ми е богато и сака некоја сиромава, не бива?
Има вистина во тоа дека треба да се запазат некои работи, ама сега дали е тоа имотна состојба.. незнам баш

Па разбирам, еве на пример мислам давам вистински случај, јас и маж ми 8 години сме во брак, немаме односи веќе од јуни 2024, тоа се 15 месеци, немаме здравствени проблеми, тој тера некој инат или сака да ме казнува на негов уникатен начин, ок се тоа, јас не би се развела заради детето и не ми е сексот на прво место, детето ми е и сакам да расте со татко, каков совет би ми дал.
Секако не би ти рекол да се разврдеш. Решавај го проблемот, види каде запнала работата и работи нешто, не оставај на времето и инатот. Почни од некаде, пример пробај една недела да не му зборуваш за никаков проблем, биди насмеана и биди средена, дотерана и секси за него, гушкај го без да бараш секс, секое утро и вечер дај му орален секс без да го оптеретуваш со себе, живни го, внеси добра енергија во бракот, направи му го денот.... оти работите во кои не се вложува енергија застануваат ...

Со сета должна почит чичко фенел, ама ова со договорени бракови е малце презастарено, живееме во други времиња, тоа договарање вроди одбивност кон дел од луѓето со тек на времето, што е и нормално.
Нема што мене од дома да ми избираат,јас сум свој човек за сам да си одлучам и така и сум направил.

Треба децата да се учат на вредности а не да се пуштаат како партали на улица.
Се утнува во втората половина на основно школо и цело средно.
Тука најчесто се губи контролата
Треба внимание и посветеност.
„Ај бе пушти го, дете е“
Дете пушти го да праи денес што сака и купи си апчиња за смирување.

Договарање бракови е историја и таму треба и да остане.

Сега детето ако ми е богато и сака некоја сиромава, не бива?
Има вистина во тоа дека треба да се запазат некои работи, ама сега дали е тоа имотна состојба.. незнам баш
Јас за договорните бракови, всушност само еден пример наведов како екстрем. Не референца!
Материјалната состојба е можеби најважниот елемент. Оти во фазата на загреаност да се спопика пачето и да се кренат ноџињата, можеби и не е најбитен фактор.
Макар што реално ако идеш со пунто у град, нема да фатиш женска која дошла со Ауди.
Пушти се што кажав, тоа е за пред.
После свадбата чекмеџето добива на значење.
Пример побајте да купите стан и нормално двете семејства ќе сакаат да помогнат. Едното со 5к евра, другото со 50к. Сиба мајката хармонијата, посебно ако второто е на неестата!
Ќе добиеш путка само за оплодување, ресто време ќе ја боли глава!
Понатаму во се' ќе биде мајка ти , татко ти!
Во подигање на бебето тештата ќе ти биде 90% од времето дома, мајка ти ќе дојде на крштевката!
Не мора да е договорен брак, само гледај дејчето да е од иста каста т.е. слично имотно положение.
И пак ќе повторам, не се либете да истражите каква таква здравствена историја. Ќе се избавите од многу перипетии покасно.
Автоматски споено мислење:

На кого му е гајле за тоа, абе глеј ти си живеачката, заработката а не малограѓанштина сеа разведени неразведени, ноубади керсс
Син ми го фативме со цигари на 18. Го удавив од разговори и поуки. Знам да бидам дозлабога упорен. На крај батали тој спорт.
Ти се фрлаше од земја сите ти беа криви, насмеа нашала, трескавме глупости, разговаравме, ама си ја отвори душичката на крај.
И оп се појавија луѓе кои би кажале добар збор и совет. Значи не е ноубади керс. Нели?
Да идевме по теркот ноубади керс, јас на твојот пост би коментирал: штета ќе ти зарасне така. Ама не, и јас штрајкував со незаинтетесираност за секс. Иако сум тип што змија у око би ебел :)
Глупа освета за моралниот притисок низ годините.
Спуштете топката, без притисок, да не се повторувам после Лазар. Вам може и ви има спас.

Последно уредено:
Јас за договорните бракови, всушност само еден пример наведов како екстрем. Не референца!
Материјалната состојба е можеби најважниот елемент.
Е важен, ама сега дали е „можеби најважниот“, тоа баш и не сум сигурен,зависи на кои какви им се приоритетите, има такви што не им е важна материјалната состојба и статусот.
Две раце, две нозе, секој е способен

Оти во фазата на загреаност да се спопика пачето и да се кренат ноџињата, можеби и не е најбитен фактор.
Макар што реално ако идеш со пунто у град, нема да фатиш женска која дошла со Ауди.
Тури им пепел на тие што излегле да си ги покажат колите и имотната состојба и ги гледаат таквите работи

Јас не викам сега по крпи да искачаме, ама тие што даваат големо значење на тоа, обично се материјалисти по природа.
Од моја гледна точка тоа е просек, да фатиш дечко што добро се носи и што има добра кола, исто стан во Охрид по можност и не е на одмет.

Важно он тоа го има, е сега дали се задолжил во банка за да го плаќа тоа десетици години,дали е поклон од неговите итн.. нд е многу битно
Ќе си купиш кога ќе можеш, а не кога „мора“
Или друг пример , дали го купил со пари печалени од дрога, лихва,коцка и секаков криминал.
И тоа е многу битно

Пушти се што кажав, тоа е за пред.
После свадбата чекмеџето добива на значење.
Пример побајте да купите стан и нормално двете семејства ќе сакаат да помогнат. Едното со 5к евра, другото со 50к. Сиба мајката хармонијата, посебно ако второто е на неестата!
Проблем е што нема кој да им каже дека помошта не значи да се праи некој паметем
Луѓето не се искрени и преќутуваат кога не треба
Тоа има врска со поставеноста и комуникацијата
Треба да се преќути некогаш за мир во куќа, ама само кога стварно е неопходно.

Чекај сега јас да ти кажам нешто и како јас се преебав
Земавме стан, дојде на испомош дедото за да се намести се што треба
Праевме што праевме, се мешаше непотребно, јас си ќутам и си ја чекам шансата да изреагирам.

Стига на крај машината за перење алишта, за која јас си платив да ми ја приклучат до кујна.
Машината беше во шпајз и требаше да се буши, тесно беше, да не објаснувам

Доаѓаат пацинетите, не земале се што треба за тоа да се направи
Ми викаа "Ќе го земеме ова од машината за перење садови, ќе го префрлиме ваму, дрн-дрн јариња и цигански приказни“
Јас му викам „Пријател, н-е-м-о-ж-е, нека иде еден од вас и нека земе тоа што треба и нека се врати, јас кога нарачував објаснив што треба да се донесе и да се направи и дека е малце посложено, ваш проблем е што вие имате утнато.Јас имам за тоа платено и не планирам понатаму да се објаснувам“
Они ми викаат „Нема шанси, разни изговори итн..“
И ете го инжињерот за одвод и довод се јави и ми вика „Абе остави човек, нека ја стават само, мене ми изгледа дека може тоа да се изведе, јас ќе ја наместам“

Почна сафра да ме јаде
Му викам „Дај не се пазари со мене, , слушај ме мене и батали ги твоите идеи, нека си ја земат и нека си ебат мајката, јас ќе отидам до кај нив и ќе се вратат како попчиња со се што треба и ќе го напраат за безпари, бидејќи се толку паметни“

Ете го пак „Абе во право си, ама сам викаш дека најбитно е да се заврши работа, мене ми изгледа дека може, јас ќе го наместам, ќе биде , уживај“

Му кажав „Ај прајте што ќе прајте, јас морам да одам, ако нешто не е ко што треба ќе биде весело, да знаете..“ и си излегов
Они наместиле едната машина, арно ама на другата виделе дека не иде и го стегнале на сила приклучокот
Они си отишле,он земал да оправа,местел он што местел, изместил таму се што треба и не треба и си ебало се мајката.
Ги пуштил двете машини и оптеретил сифонот, лелелеле незнаеш какви идеи ми дојдоа на памет
Доаѓам дома, поплава , он црвен како патлиџан ,ццка како посран , ми напраил штета и сега се извинува.

Добро викам - уживај, седни си таму и напрај си нескафе и немој да се замараш
Јас излегов и отидов директ кај нив и им ебав мајката.
Си дојдоа нови екипи, си санираа штетата и се среди работата.

Тогаш ја седнав мојата, и кажав што и кажав, искочи со него на шетање, се вратија и никогаш не му текна да се меша и да кажува повеќе.

Сакам да ти кажам дека такви работи секогаш ќе има, но и тие треба да се надминат и да се покаже како треба.

Ќе добиеш путка само за оплодување, ресто време ќе ја боли глава!
Понатаму во се' ќе биде мајка ти , татко ти!
Во подигање на бебето тештата ќе ти биде 90% од времето дома, мајка ти ќе дојде на крштевката!
Не мора да е договорен брак, само гледај дејчето да е од иста каста т.е. слично имотно положение.
Пак ќе кажам, битно е и кој колку и како дозволува.

И пак ќе повторам, не се либете да истражите каква таква здравствена историја. Ќе се избавите од многу перипетии покасно.
После од кај се тие болести, како сега вака,онака .. нели?

Имам осет дека истиот муабет го правиме, само со други примери на ум. Ама не е лошо и така, отколку преќутување.
Со наследните болести исто. Разговарајте, на денешно време има триста начини за превенција, ама треба да знаеш од што конкретно да се пазиш. Оти тука децата се наследници и жртви! А од тоа поскапо здравје!

Не бе нема друга знам зашто нон стоп сме заедно нигде не оди сам, не се жртвувам, во тотална хармонија сум со своето тело и ум.
Значи дека веќе љубовта згаснала,нема страст нема ништо,ама тоа не значи дека треба развод брака да има.
Зошто би терал инат и казнувал?!
жена си му,не секс играчка.
И да нема друга едноставно ќе почна да си бара. Не е сексот на прво место ДА,ама е потреба.

Значи дека веќе љубовта згаснала,нема страст нема ништо,ама тоа не значи дека треба развод брака да има.
Зошто би терал инат и казнувал?!
жена си му,не секс играчка.
И да нема друга едноставно ќе почна да си бара. Не е сексот на прво место ДА,ама е потреба.
Дека ќе има најверојатно ќе има, јас ќе потегнам, само да порасне детето.

Дека ќе има најверојатно ќе има, јас ќе потегнам, само да порасне детето.
А да превземеш нешто да ја оправиш работата? Место да живеете со години во агонија, да внесеш малку добра воља и позитивна енергија?

А да превземеш нешто да ја оправиш работата? Место да живеете со години во агонија, да внесеш малку добра воља и позитивна енергија?
Да земе со кран да му го дигне....не бива, му прегореле жиците на човекот. Прва работа што страда у брак у кој нешто не е како треба е тестостеронот, 50% може да го бутне константни расправии. Ако не се поставил како глава у семејството толку е.
Не е крива @Ocajna btw.

Имам осет дека истиот муабет го правиме, само со други примери на ум. Ама не е лошо и така, отколку преќутување.
Со наследните болести исто. Разговарајте, на денешно време има триста начини за превенција, ама треба да знаеш од што конкретно да се пазиш. Оти тука децата се наследници и жртви! А од тоа поскапо здравје!
Тоа е муабетот, дека може да се надмине и тоа ако се реши на време.

Може и да се надминат класните делби, тоа се очекува од тие што се тазе родители..

Да не биде како што било

Да земе со кран да му го дигне....не бива, му прегореле жиците на човекот. Прва работа што страда у брак у кој нешто не е како треба е тестостеронот, 50% може да го бутне константни расправии. Ако не се поставил како глава у семејството толку е.
Не е крива @Ocajna btw.
Не велам да е крива, велам треба да се потруди да го оправи човекот, да внесе енергија, па ако е дигањето проблем ќе се набават апови... се е подобро од ќутење и водење инает и гледање како животот си минува во агонија, ке остарат и после ке им текне дека можело и поинаку ама тогаш ке биде џабе работата, тогаш и разводот ќе нема смисла.

Последно уредено:
Не велам да е крива, велам треба да се потруди да го оправи човекот, да внесе енергија, па ако е дигањето проблем ќе се набават апови... се е подобро од ќутење и водење инает и гледање како животот си минува во агонија, ке остарат и после ке им текне дека можело и поинаку ама тогаш ке биде џабе работата, тогаш и разводот ќе нема смисла.
Де бре, агонија е тежок збор, искрено не се замарам, приоритет ми е работата и детето, за понатаму ќе видиме.

Де бре, агонија е тежок збор, искрено не се замарам, приоритет ми е работата и детето, за понатаму ќе видиме.
И добро, не ти доаѓа желба да те издруска некој од време на време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom