Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
„Ромовите„ се прилично „адаптоидни„, кога е во прашање личната корист, така да можат да се изјаснаст за било каква национална припадност, ако добијат „нешто„ за возврат...
Ќе добијат од трите подолгото, ромите од косово сеуште се тука.

Шипурките од МК што имаат нешто пари на страна си изнакупуваа куќи/станови низ албанско приморје и ќе си го прчат куpот.. овие испраниве муслимчиња што останаа низ МК ќе си веат албански знамиња,ќе си се клањаат и ќе сањаат големи албании и ќе бидат бедни.

Веќе со новата шипурска тик-ток генерација нема многу да се замараат со големи албании или отцепување на дел од Македонија.

Целата замаранција им е да се клањаат во џамија и се цело време нервозни поради нивните старци,старите кога ќе им умрат ќе станеме косово во разголеност и разврат.

На скопските шипурки им течат лиги да искочат низ Дебар маало да гледаат македонски пичиња,ама и албанките им се коваат више,а они останаа дркаџии.

Мирсад ПУШКА?
Напуштам

:pos::pos:

Што прави мајмун во зоолошката во Скопје?
- гледа неандерталци.

Последно уредено:
Што прави мајмун во зоолошката во Скопје?
- гледа неандерталци.

Не гледа неандерталци. Гледа полуеволуирано племе од Кавказ што научило да збори и оди на две нозе.

Државата од кај произлегува? Од мечките од планина? Власта од кај произлегува? Од рибите во морето?

Од народот бе брм. Премиерите не ни се увезени од Камбоџа, од тука се, комшии, наши, бивши пријатели и познаници. И кој е крив?!

Зошто да сакам да се тепаме? Напротив, јас секогаш велам дека се почнува од самиот себе, што правам јас за подобро општество и подобро место за живеење. И тоа треба да си го запрашаме сите и Македонци, и Албанци и Турци итн. Е тек после, кога ќе си го промениме сите кодот, ќе видиме дека и Македонци и Албанци и Бошњаци имаме исти проблеми, исти маки, живееме во нефункционално општество, итн. Дали мислиш дека ако Горан од Битола и Илир од Тетово земаат по 2.000+ евра плата, ќе имаат време да се расправаат дали Илир зборнал Албански или Македонски, дали Горан правел нешто друго и слично?
Очигледно е дека ти не ги разбираш проблемите , парите си доаѓаат со работа на институциите , бате , разбери го тоа еднаш,те замолувам :(

Живееме во општество кое на нас ни е наметнато присилно и со уцени.
Живееме во општество за кое тие на Калето одлучуваат.Очигледно е , НО НИКОЈ НЕМА НИШТО ДА НАПРАВИ ОКОЛУ ТОА ,вклучувајки ме и мене и тебе.
Треба народ да искочи и да им ги запали амбасадите и да ги избрка на клоци , и долгови ќе се исплатат и доларите ќе се иселат и разбегаат , и криминалците ќе се стрпаат по затвори.
Ќе стане Македонија како што беше пред конфликтот на Косово со смена на надворешна и внатрешна политика.
(Ова секако,во однос на етничка состојба)

Живејте си вие со терористи и луѓе кои сакаат да напраат федерална држава и само продолжете со вакво размислување ;)

Патриот во моментов според мене не е оној кој ќе пее заветна, ќе крева три прсти, цела да е, ќе лета орли и големи Албании, а ќе се тепа син му со завршено средно образование да го акни на царина за да го обезбеди за цел живот, оти цел живот е за партијата, тоа го смета како од Бога пишано право.
Ти кажав бате, пари се праат кога имаш слоодна држава и отворен пазар , со овие што не врзале ни пари ќе видиш , ни држава ќе имаме.

Очите кон Истокот , не кон Западот.

Патриот според мене е оној кој ќе направи функционална држава, држава каде што нема секојдневно да ни се селат другарите во странство, нема да размислуваме и ние примарно како да заминиме од тука, и кај што нема да ни горат 60 и кусур деца и никој да не одговара..
Запалете ги амбасадите и избркајте ги на клоци , не нашите да ги мавате по грб за се и сешто , кога се знае дека ни е под кирија државата.
Раздели па владеј.
Очигледно е дека не разбираш ти кој разделува во нашиов случај.

Знаеш дека има и такви кои читаат за амбасадите тука , така?

Претците твои и мои им ги сечеле главите на оние нивни борци, кои борејќи се со Османлиите, некој ќе посегнел по невин Муслиман...Претците мои на кои се гордеам до бескрај биле ЛУЃИШТА со големо срце а не закоравени фејк патриоти што мислат дека колку повеќе ги мразат другите толку повеќе се Македонци..
Вие живеете во минатото , не гледате напред.Јас ги познавам старите скопјани, турци и албанци.
Тие ги нема денеска, дел испоумреа, дел паднаа под влијание на косоварите ,дел се отселија и повлекоа на мирни места.
Исто и Бошњаците
Се на се , во мал број се.
Тоа што било во МИНАТОТО го нема веќе , аман више , зошто вака размислувате?

Не правиме муабет за народи , нас државите околу ни СЕ ДУШМАНИ и само не искористуваат, така се понашаат , зошто ние да бидеме луѓе со нелуѓе? По тоа се води и мнозинството на народот..
Класична либерално западно-европска пропаганда!

Очигледно е дека на сите нас ни е преку кур да не гледаат од горе со носовите кренати , ама ти тука си еден од неколкумината што тврдите дека вака арно е и дека само парите се проблем и нашите се криви.
Парите се најмал проблем во држава во која има слобода.

Нема ништо повредно од слободата

Генерализацијата ти/ви е многу лоша работа. И Заев е Македонец. Дали тоа значи дека и ти си предавник по душа? Имаше некни еден си ја убил мајкаму без око да му трепни, македонец. Дали значи дека и ти би ја убил мајка си без око да ти трепни само заради тоа што си Македонец?
Сега јасно ти е до кај стадиум го доведоа нашето општество?
Освести се бате со коментарите , ти мислам добро.

Проблемот во нашата држава е,и ќе биде странското влијание.
Сите наши да ги испоуапсат и затворат , они ќе најдат нови , КАКО ДО СЕГА НЕ ТИ Е ЈАСНО ТОА , КАЖИ МИ!!!???
И да нема , ќе ги создадат.

Само наши паѓаат(независно на кој начин) и не расцепкуваат.

Иначе оноа во Аеродром што им смрди, не е никакво прашање на екологија, туку е прашање на цигани што палат ѓубре чисто онака .
Погрешно адресирање на проблемот и избегавање на правата дијагноза, е тоа што ќе направи цело Скопје да е труено од маљоцине до недоглед. Дали од ГеГе, дали од Карпош, дали од Аеродром. Нека си бира каурот од кај сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom