Клуб Пушачи Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата StoleD
  • Време на започнување Време на започнување

StoleD

66.6% and the Lord is AFK!
Член од
6 ноември 2024
Мислења
1.145
Поени од реакции
2.186
Пред да го споделите вашето мислење за најдобра цигара на македонскиот пазар, да ве предупредам дека темава е отворена во подфорум Здравје. Морав со кликбејт да ве намам.

Според последните анализи на институтот за јавно здравје, 45,4% од македонското население пуши. Според анализите на СЗО таа бројка се движи околу 46%. Како да се избориме тој процент драстично да се намали во следниве години имајќи во предвид дека секој пушач почнува во тинејџерски години (ретко се наоѓа некој што пропушил на 30 или 40 години)?

На темава се добредојдени долгогодишни пушачи кои сакаат да го баталат тутунот, тие кои не сакаат, краткорочни пушачи (не постојат) и пасивни пушачи. Медицински лица и обични граѓани кои имаат мислење кое вреди да се прочита со цел да им се помогне на пушачите (тие што сакаат) што поскоро да го остават тутунот во заборав. И тролови се добредојдени ако имаат смисла за хумор. Ако не сте смешни ќе испиете 20 дислајка за 1 саат.

Секако добредојдени се и гостите што ја читаат темава. Регистрирајте се, @Acid не бара пари за регистрација, хуман дечко е (ќе го јадам некад а? :pos:) и споделете го вашето мислење на тема која е прилично загрижувачка во поглед на јавното и личното здравје и секојдневното функционирање на поединецот-пушач во општеството.

p.s. pun intended е наслвот. Long Live :gjavol:

Последно уредено:
Ja procituvas ovaa kniga i svakas deka kako pusac go koristis cigareto kako moment na pauza od momentumot na avtopilot mode.....koga ke ja procitas dobivas novi patokazi kaj sto sfakas deka cigarata e nisto i ne vredi da se pusi.....vl kratki crti od pusac treba da si go isperes mozokot deka cigareto e gomno, toa go dobivas so ovaa kniga i zapiras Cold turkey od denes za utre..... ne ti treba volji disciplini i drugi cuda..... najmnogu luge prestanale so ovaa kniga. Pozdrav

Attachments

• Screenshot_20250805_193735_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250805_193735_Samsung Internet.jpg
    138,4 KB · Прегледи: 1
Шузнам, Маќедонецот без зорт не се откажува од ништо.
Јас скоро па 30 години како баталив тутунот, а бев на 2 пакли дневно. Партнер, Лорд ....
Двапати во 10 дена се налокавме со комшиите со ракија и сме исчуриле којзнај колку цигари.
Првиот пат се вратив у нормала после 1 ден, вториот пат добив такво никотинско и аклохолно труење, што вода не можев да пијам следниот ден. Дури вечерта изедов неколку лажици супа.
Од тогаш си реков дека јас сум му сајбија на телото, не тоа на мене. Толку. Ракија повторно почнав да пијам после година- годона и пол, цигари никогаш веќе.

Шузнам, Маќедонецот без зорт не се откажува од ништо.
Јас скоро па 30 години како баталив тутунот, а бев на 2 пакли дневно. Партнер, Лорд ....
Двапати во 10 дена се налокавме со комшиите со ракија и сме исчуриле којзнај колку цигари.
Првиот пат се вратив у нормала после 1 ден, вториот пат добив такво никотинско и аклохолно труење, што вода не можев да пијам следниот ден. Дури вечерта изедов неколку лажици супа.
Од тогаш си реков дека јас сум му сајбија на телото, не тоа на мене. Толку. Ракија повторно почнав да пијам после година- годона и пол, цигари никогаш веќе.
Дали кога смркаш ракија во друштво те тера да запалиш цигара после 30 години апстиненција од тутун?

Дали кога смркаш ракија во друштво те тера да запалиш цигара после 30 години апстиненција од тутун?
Па и ракијата ја редуцирав.
Инаку одговор на твоето прашање е не!
Не ми доаѓа ни на памет, не дека се дисциплинирам.
Проблем во оставањето цигари се првите недела две, после со секој ден станува полесно, за на крај да го изгубиш интересот сосема.
Види мојот случај е карактеристичен, не може секој да испие пола кило ракија за да добие нсгон за оставање на цигари.
Плус, добив време за размислување. Децата ми беа мали и си викав, абе ти секој ден на своите деца им ускратуваш по едно чоколадо. Покрај труењето и приказна си направив, да не попуштам пак.
Јас и после година не помислував на тутун, а не сега после 30.
И не сум некој фрик, на Задушница јас палам цигари за душа на родителите и ми горчи усѕста од два дима.

Па и ракијата ја редуцирав.
Инаку одговор на твоето прашање е не!
Не ми доаѓа ни на памет, не дека се дисциплинирам.
Проблем во оставањето цигари се првите недела две, после со секој ден станува полесно, за на крај да го изгубиш интересот сосема.
Види мојот случај е карактеристичен, не може секој да испие пола кило ракија за да добие нсгон за оставање на цигари.
Плус, добив време за размислување. Децата ми беа мали и си викав, абе ти секој ден на своите деца им ускратуваш по едно чоколадо. Покрај труењето и приказна си направив, да не попуштам пак.
Јас и после година не помислував на тутун, а не сега после 30.
И не сум некој фрик, на Задушница јас палам цигари за душа на родителите и ми горчи усѕста од два дима.
Благодарам за твоето искрено мислење. И јас сум палел цигара на гроб, на другиот свет ако им се присака дим ќе го почувствуваат и без да се трошиме ние овде.

Не знам зошто, ама мислев дека Костич ја отворил темава за фан клуб Јунајтед.. :pos:
Костиќ неизбежно случајно ќе влета, но повели ти со твое мислење на темава. Секако си во близина на некој пушач.

Ja procituvas ovaa kniga i svakas deka kako pusac go koristis cigareto kako moment na pauza od momentumot na avtopilot mode.....koga ke ja procitas dobivas novi patokazi kaj sto sfakas deka cigarata e nisto i ne vredi da se pusi.....vl kratki crti od pusac treba da si go isperes mozokot deka cigareto e gomno, toa go dobivas so ovaa kniga i zapiras Cold turkey od denes za utre..... ne ti treba volji disciplini i drugi cuda..... najmnogu luge prestanale so ovaa kniga. Pozdrav
Јас ги откажав првиот пат со книгава.
Вториот откако ми кажаа дека ќе мора 4 бајпаси на 38 години.
Пушев релативно многу, кутија и пол.
Еве после 6 месеци, тек тук пак ми се пали една.

Костиќ неизбежно случајно ќе влета, но повели ти со твое мислење на темава. Секако си во близина на некој пушач.
Искрено, воопшто не сум фан на цигари. Дури би рекол неможам да ги поднесам. Се повеќе избегнувам да излезам на пијачка/кафе преку зима, бидејќи во кафичите има само фиктивно поделени пушачки и непушачки дел, па едноставно се враќаш дома целиот усмрден на цигари од глава до пети, и надворешно и внатрешно. Мислам дека ми доаѓа да влезам цел во пералната, да ме освежи малку. :D

Прв демант.
Јас сум некој тип на неконстантен пушач. Така што постојат такви. Палам само на искачање а тоа се дешава најчесто 2-3 пати неделно. Некад и со месеци немам запалено.

Втор демант.
Првпат запалив асално на 30+ . Предходно буквално може да имав само еднаш- два пати дим повлечено и секако ако се рачуна лапање со девојки што пушеа.

Прв демант.
Јас сум некој тип на неконстантен пушач. Така што постојат такви. Палам само на искачање а тоа се дешава најчесто 2-3 пати неделно. Некад и со месеци немам запалено.

Втор демант.
Првпат запалив асално на 30+ . Предходно буквално може да имав само еднаш- два пати дим повлечено и секако ако се рачуна лапање со девојки што пушеа.
Татко ми беше таков, сега син ми. Може да запали една две, па следната недела или следниот месец. А понекогаш и после две години.
Не знам што луѓе се, јас кога чурев, чурев за сите пари.

ако се рачуна лапање со девојки што пушеа.
Опасен преседан. Ако тоа се рачуна и нешто друго се рачуна, затоа јас гласам да не ти го рачунаме.

Прв демант.

Втор демант.
Ти си пушач. Прав непушач одбива цигара понудена и од најјаката пичка.

Бидете реални со муабетиве, сепак темава е првично наменета за тие што сакаат да се откажат од цигарите.

Опасен преседан. Ако тоа се рачуна и нешто друго се рачуна, затоа јас гласам да не ти го рачунаме.
Не знам ти на што мислиш, но ние овде за цигари пушење збориме.
Автоматски споено мислење:

Ти си пушач. Прав непушач одбива цигара понудена и од најјаката пичка.

Бидете реални со муабетиве, сепак темава е првично наменета за тие што сакаат да се откажат од цигарите.
Па ја никад немам ни прифатено цигара од пичка иако сум ја лапал додека пушела.
На цигари мислам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom