Labubu лудило!

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Грдо изгледаат затоа што се демони.
Дали ти би купил кукла за своето дете направена по ова суштество на сликава ?
drekavac.jpg

Иначе ова на сликава е Дрекавац, демонско суштество од словенската митологија. Пандан на сите овие 3 спомнати погоре.
Секако дека не би купил и да е точно ова (а не е :P ) и да не е. Ужасно грди се!

Секако дека не би купил и да е точно ова (а не е :P ) и да не е. Ужасно грди се!
Што не е точно ? Дека куклите се приказ на демон ?

И ова е исто така невина детска играчка :

poppyplaytime.jpg

Ги памтите овие ?
Овие беа лабубу од нашето детство.
Прегледај го приврзокот 452400

Овие беа некој пацифички или карибски демони.

Зумериве кога беа деца исто имаа еден кинески или корејски демон со јазик исплазен надвор и со уста колку пола фаца.

Сублимираната порака е јасна дека од 80тите, 90тите години па наваму, новите генерации се спремаат и им се нормализираат изродите и демоните преку ваква слатка пропаганда.

И заостанати. Во 2025 дознале за нешто што било хит во 2020.:tapp:

1754327266472.png

zanimljivo za lugje koi shto sledat trendovi i koi shto egoto im zavisi od kupuvanje na raboti se so cel dobivanje na eksterna validacija.

ne kapiram koj vozrasen, produktiven chovek so ambicii i realni problemi bi obratil paznja i bi posakuval da si kupi plishana igrachka zatoa shto nekoi random influenseri ja imaat.

decata ne gi interesira igrachkata kolku shto posakuvaat da imaat neshto shto nivnite omileni kontent kreatori imaat, pa ja sum siguren deka ni eden cel den ne igraat so nea, pogotovo vo vreme na telefoni i ostanati dopaminsko targetirani aplikacii i igri.

ili u prevod, ova e noviot fidget spinner.

Абе кај си бе легендо, се загрижив што те нема, мило ми е што пиша пак.

Инаку секогаш имало и ќе има, еве ти нешто ретро. Малиот мочко...

Мачи се, учи, работи, надоградувај се, бутај се, лактај се, шири познанства, пишувај статуси на Линкдин, јакиот ти...дојде китаецот со трол играчка од пазар и напраи пари ко што ти нема да видиш у 10 животи.

Ја ги памтам овие коа беа доста актуелни. Некои рани и средни 90ти мислам. troll_dolls_a_l.webp

Само уште едно средство за разгалување на децата и побудалување на возрасните.
А, џабе ќе трошат пари кога во Европа уште некое време нема да има оригинали. Ќе се зафркнат со Лафуфу. :icon_lol:

800 денари за ништо, народот немал пари, блалааа, абе леб да нема ти ебам народот, човеков нудел 40 пара чорапи, пешкири, не знам што, никој не му се опулил, а друга страна кајгана на секоја тема пука од депресија како народот немал за јадење, сиромаси биле, а бе ова све за во логор е.

Koja navalica ke bide sega vo petok i sabota vo dolno Nerezi na praznikot za da se dojde do vakva igracka,cena od 800 do 1000 denari. A tamu ima desetina golemi tezgi i se ke se prodade,ke navalat babuskite da kupat i ke cekat red i za toa kutice i za tanjir crkoven grav. A za tie pari ke moze da si kupat bar 20 parcinja gaki,i onaka veke tie sto gi imat se rasspadnati i nikad u zivod nemale na raspolaganje 20 novi pamucni gaki,ama vo sabota ke se falat sto kupile za 1000 denari. Ima li babuska sto kupila kniga so prikazni od Cepenkov za vnuceto se dumam.
Koj saka da se uveri neka pojde tamu vlezot e sloboden vo manastirot Sv. Pantelemon.
( tezgata so peskiri,corapi i GAKI ke bide levo od golemata porta)

Dedo Anco kakvi ti se tie 40 para gaki za 1000 denari, noseni li se sto gi davas tolku eftino?
Автоматски споено мислење:

800 денари за ништо, народот немал пари, блалааа, абе леб да нема ти ебам народот, човеков нудел 40 пара чорапи, пешкири, не знам што, никој не му се опулил, а друга страна кајгана на секоја тема пука од депресија како народот немал за јадење, сиромаси биле, а бе ова све за во логор е.
I kolku mislis ti deka vredat tie 800 denari, demek nedela dena ke jades ke pies za tie pari pa izleguva igrackata epten skapa. Narodot e daleku od nemanje leb, ama za gomna jadenje i zalenje e vo prvi redovi sekogas, a i ne znam zosto prokolnuvas nekogo sto dal pari negovi, svasta.

A zasto koga gledas deka ne ti odat peskiri I corapi ednostavno e smeni nesto Sto se prodava… ne vodi inaet ides I sedis cel den na toplo ti posakuvam toa babite iskompleksirani I po 2000 da im najdes nekoj proizvod da im prodades Sto ne vredi ni 30 denari … neka ne ti e gajle imal nemal narod pari si otisol po biznis sto se vika… pozdrav I pisi da citneme Sto si napravil medjuvreme

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom