Хип хоп културата во Македонија

Најјак МК рап албум е овој. Појјак е и од САФИЗАМ.
Нема проблем дека е подобар. Само на САФ на концерт имаат отидено металци, панкери и и останати што не слушаат рап и хип - хоп.
Е толку се добри.

Па и ја не реков дека рече дека Сафизам е срање. Реков дека Саф и Сафизам се далеку најдобри артисти и албум за едни македонски изведувачи.
Тие се на ниво Еминем што го има у свет.
Прво се они па многу празни места па све останато у Мкд.
Не се љути одма. Си прајме муабет. :icon_mrgr:
Страјк ги има надминато одамна.

Пс: Не сум бил на македонски рап настан, а да нема металци и рокери.

Страјк ги има надминато одамна.

Пс: Не сум бил на македонски рап настан, а да нема металци и рокери.
Ја од металци, рокери и панкери сум слушнал дека биле само на САФ и дека само за нив имаат почит.
Ова дека на секаков рап идат е ваљда од некој сеуште неодлучни во која група на музички фанови да се пронајдат.

Ја од металци, рокери и панкери сум слушнал дека биле само на САФ и дека само за нив имаат почит.
Ова дека на секаков рап идат е ваљда од некој сеуште неодлучни во која група на музички фанови да се пронајдат.
Идат бе, со мартинки и коса во црно што може да биде. Стварно на САФ најголем број имало (од постара екипа обично), ама не е дека ги нема на другиве

Мене прв купен рап албум ми е Тони Зен - Слушај, каде што има некои комерцијални ствари, но и од кој што имам неколку драги песни до ден денес, една од нив е и песната “21.07.1983“, ултра потценета негова песна. Ова беше мислам 2007 година. Тогаш немав интернет и појма немав кога некој албум излегува и каде може да се набави, па воопшто да се слушне за некој андерграунд артист од кај нас беше мисловна именка. Тоа што ќе ми пратеше некој по телефон mp3 или ќе пуштеа со спот на K15 Music тв каналот, тоа беше единствениот мак рап достапен за мене.

Иначе и на моите топХ Сафизам ми е под Кутија, не категоризирам по влијание (за муабетот кој повеќе привлекува луѓе на настап), туку лично од кој повеќе песни ме дирнале, од Сафизам се 3 на број (Скопска ситуација, Сафра и Фатаморгана), секако има други легендарни ствари таму, ама ова за моја душа кажувам. Вака ми е редоследот:

1. Стр2 - Не заборавај
2. Страјк - Кутија
3. Саф - Сафизам

Патем сите 3 феноменални албуми.

И кога сме веќе кај албуми, огромна почит за Лд и браво за трудот, ама некако третиов последен албум ми е просечен, далеку под нивото на неговиот прв албум После местот и двата албуми издадени во склоп на Грин Аут. Вториот 'Далеку' беше нијанса подобар, ама и тој ми беше далеку од нивото на споменатите. Ова е мое лично мислење, секако ќе се слуша, немаме и така многу мак рап, должност ни е да си го цениме и почитуваме нашето.

Последно уредено:
Нов албум на Tonyo San

Нов албум на Tonyo San
Меѓу малкуте сум на кој што им се супер сите нови песни и албуми издадени од Рнс, не знам ни каде наоѓа инспирација во ваква неиспиративна монотона земја. 25+ години активен на рап сцената, мене ми е за секоја чест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom