Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ми е јако коа некој ќе улета со идеја дека причата у модерните блокбастери у ствари не е придвижена од идеолошка агенда. Демек све тоа природно си е така. Супермен е имигрант, ерго, прродно е да биде на страна на илегалните имигранти и против политиките на Трамп.

Rofl

Го изгледав Фул Метал Џекет на Кјубрик. Брутален филм, војната е пекол. Не те учи на морални лекции.

Кјубрик е доктор иначе. Одлична кинематографија, и Eyes Wide Shut го гледав, секоја сцена е меморабилна. Ќе му ги разгледам и другите филмови периодов.

Последно уредено:
Platoon на Oliver Stone глеј го.

Мене најбољи три филмови за војната у Виетнам ми се:

Platoon
Hamburger Hill
Full Metal Jacket
и
honorable mention
Apocalypse Now

(у кино све ми се глеани)

Кјубрик е доктор иначе. Одлична кинематографија, и Eyes Wide Shut го гледав, секоја сцена е меморабилна. Ќе му ги разгледам и другите филмови периодов.
Не го заборавај и A.I. Artificial Intelligence на крај. Иако тоа е филм на Спилберг, сепак зад него комплетно стоел Кјубрик. Не успеал да го сними само зашто починал прерано. А Спилберг како негов долгогодишен пријател снимил уште едно ремек дело на Кјубрик.

Platoon на Oliver Stone глеј го.

Мене најбољи три филмови за војната у Виетнам ми се:

Platoon
Hamburger Hill
Full Metal Jacket
и
honorable mention
Apocalypse Now

(у кино све ми се глеани)

Го изледав Platoon денеска. Многу помрачен филм од Full Metal Jacket. Кај овој на Стоун многу ми се бендиса автентичноста на сетингот, се гледа дека сето свое искуство од две тури во Виетнам го вложил во филмов. А и приказната е многу мрачна, gritty што би рекле. Дефинитивно многу добро нешто. Наредно ми е апокалипсата со Марлон Брандо деновиве ќе го ѕирнам.

Периодов го вложувам у легендарни филмови кои ете не сум ги гледал. Од иднината знам дека нема да се повтори нешто вакво, али барем прошлоста да ја ѕирнеме од време на време.
Автоматски споено мислење:

Не го заборавај и A.I. Artificial Intelligence на крај. Иако тоа е филм на Спилберг, сепак зад него комплетно стоел Кјубрик. Не успеал да го сними само зашто починал прерано. А Спилберг како негов долгогодишен пријател снимил уште едно ремек дело на Кјубрик.

ќе го ставам и тој на листа за гледање

Периодов го вложувам у легендарни филмови кои ете не сум ги гледал.
Сериозно, како е можно да ги немаш гледано ФМЏ, Платун, и Апокалипса сега? Се обидувам да разберам. Дури и на телевизија (додека се гледаше телевизија) се вртени барем илјадници пати во меѓувреме. :)

Сериозно, како е можно да ги немаш гледано ФМЏ, Платун, и Апокалипса сега? Се обидувам да разберам. Дури и на телевизија (додека се гледаше телевизија) се вртени барем илјадници пати во меѓувреме. :)

многу ретко гледам тв, тоа беше пред интернет кога гледав тв редовно. И немав канали за филмови. Што ќе сум начекал на нашиве телевизии. Ни па сум имал услови за рентање. Кога почнав да гледам филмови на компјутер, претежно од 90ти рани 2000ти. А има илјадници филмови, и да сакаш не можеш сите да ги изгледаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom