За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Другари да препорачате саглам брич за бричење на глава, најчесто и контра би се бричел да свети.
Кажете искуство што користите а и да напоменам имам по некоја бемка/младеж на глава па ако имате решение ве молам да споделите

Da spodelam svoe iskustvo, da ne lutate, i da ne ve lazat so marketing finti

Прегледај го приврзокот 379062

Masinki
Famozniot One Blade najlevo zelen
Do nego Philips masinka koja ja koristam za vlakna po telo, epten e jaka, ima dve glavi, negde 70-80e mislam e.
Do nea plavata, sum ja zemal so nekoja promocija od gillette pred 5-10 godini negde, brka rabota za retcenje brada.
Ako pocnat da vi pagjaat kjeramidite, si zemate remington kruznata, i motorceto do nea, i raat, frizura ala Zizu.

Cetki
Najeftina opcija vo DM taa najlevo 100-300 den. Brka rabota, ama epten mutava e, nikakvo cuvstvo.
Wilkinson i Proraso do nea, nekoi sinteticki, nekoa sredina, cena 10-20 evra. Slicno na prvata.
Gents i Omega cetki posle toa, i dvete epten pravat merak i so sapun i so krema, cena 50-60 evra.
Do niv edna pomala za patuvanja.

Bricevi
Za pocetnici, Merkur 34C ili taka nesto, toj e najpreporacliv. Cena 30-50 e, i generalno lesen e za koristenje (dvodelen).
Do nego Gillette King, ne go biva.
Do nego Muhle R41 mislam - eden od najagresivnite so otvoren noz. Cena 40-60 e, treba dosta iskustvo za koristenje.
Najdesno crveno-crniot, ako vi zdosadil zivotot, probajte go, inaku ne :pos:
Другари да препорачате саглам брич за бричење на глава, најчесто и контра би се бричел да свети.
Кажете искуство што користите а и да напоменам имам по некоја бемка/младеж на глава па ако имате решение ве молам да споделите
Vidi go prethodniot post sho go citirav.

Remington head shaver e odlichen start (ne e kako zilet ama zadovoluvachko).

Za zileti, mozhesh istite kako za lice - cartridge patroni na gilette i slichni ili safety razors, zavisi kolku iskustvo imash so niv i dali sakash da se zamarash.

Malku poskapa varijanta e toa "motorcheto" so zilet, dobro se prisposobuva na "konturata na glavata". Jas se bricham nekoi 3-4 godini, pishi vo poraka ako ti trebaat povekje detalji.

Дали е добарa оaa машинката за бручење Philips One Blade? Гледам може и на суво да се бричиш. Дали добро бричи?

Јас се бричам еднаш неделно или на две ама искрен да бидам овие Gillete Fusion 5 брзо некако ми се троши тоа на патронот плавото.

Сакам да имам брада не долга туку онаква од три четири дена неизбричена.

Последно уредено:
Дали е добарa оaa машинката за бручење Philips One Blade? Гледам може и на суво да се бричиш. Дали добро бричи?

Јас се бричам еднаш неделно или на две ама искрен да бидам овие Gillete Fusion 5 брзо некако ми се троши тоа на патронот плавото.

Тогаш земи OneBlade. Само и сечивата не се евтини, мислам дека излегува околу 1.000 мкд сечиво.

бикче од кам околу 200 денари се едно 5, мислам најисплатливи се. Овие "премиум" жилети не вредат за парите. Влагаш у бубањот на Gillette да им купуваш нон стоп сечила за огромни суми.

Тогаш земи OneBlade. Само и сечивата не се евтини, мислам дека излегува околу 1.000 мкд сечиво.
Ништо веќе не е евтино. Ова Gillete особено Fusion 5 птроните се стварно скапи.

Гледам има патрони копии на Temu евтини ама па не ми се ризикува од таму да купам тоа да не има иритирање кожа и такви некој работи.

Јас го користам One Blade, презадоволен!

Немам прашано сечивата колку се, го користам 3 месеци ќе треба за брзо сега да сменувам.

Јас го користам One Blade, презадоволен!

Немам прашано сечивата колку се, го користам 3 месеци ќе треба за брзо сега да сменувам.
1000 нешто до 2000 и нешто пакување две сечива во Зегин гледам на нивниот сајт.

И ова е скапо ама веројатно претпоставхвам тераат повеќе време сечивата од на Gillete.

Ми се свиѓа што One blade можеш и на суво бричење кога те мрзи да ставаш гелови/пеи и кога брзаш негде.

Ми се свиѓа што One blade можеш и на суво бричење кога те мрзи да ставаш гелови/пеи и кога брзаш негде.
Magic Shavette Half Blade Razor Various Colors – VanityStock.com
Ова, пола жилет и контра, ама никако на суво. Не постои гиллетее милете онеблејдови што ќе те измазнат. Со ова ко мермер ќе бидеш. Внимавај, и нека раката ти биде лесна, инаку ќе завршиш на трансфузиологија.

Ништо веќе не е евтино. Ова Gillete особено Fusion 5 птроните се стварно скапи.

Гледам има патрони копии на Temu евтини ама па не ми се ризикува од таму да купам тоа да не има иритирање кожа и такви некој работи.
Јас зедов 100 обични жилети 5Х20 од Тему и се вратив на стариот брич како најефтина и добра опција.

Magic Shavette Half Blade Razor Various Colors – VanityStock.com
Ова, пола жилет и контра, ама никако на суво. Не постои гиллетее милете онеблејдови што ќе те измазнат. Со ова ко мермер ќе бидеш. Внимавај, и нека раката ти биде лесна, инаку ќе завршиш на трансфузиологија.
Jaс со Gillete некогаш ќе се раскрварам а не па ова да имам.

Не сум за до толку да бидам мазен како детско газе затоа што без брада изгледам младо доста на мој 34 години како да сум петто оделенец плус мал раст и сите мислат не сум уште полнолетен. Се бричам најчесто еднаш неделно за утредента малку и порасне брадиче и бркови.

Некогаш и маладиот лик помага во некој ситуации ама некогаш и е безвезе кога ќе кажеш колку години имаш се чудат луѓе.

Последно уредено:

Jas koristam one blade pro(modelot so malo ekrance sho pokazuva baterija) veke 3 godini i zadovolen sum. Dojde so dve seciva i gi nemam smeneto a se bricam obicno na 2 nedeli.

S187c6ead0bdb4499a13902ae2f7c5cd0M.jpg

Во ова инвестирав за главата. Ебавање е во однос на време и дека треба на два-три дена да се проаѓам, ама затоа - Џони Синс. :cool:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom