Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• 04. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 1. Max Verstappen - Red Bull Honda

• 30. Liam Lawson - Red Bull Honda

• 63. George Russell - Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Mercedes

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Mercedes

• 10. Pierre Gasly - Alpine Renault

• 7. Jack Doohan - Alpine Renault

• 31. Esteban Ocon - Haas Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas Ferrari

• 22. Yuki Tsunoda - Racing Bulls Honda

• 6. Isack Hadjar - Racing Bulls Honda

• 23. Alexander Albon - Williams Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Williams Mercedes

• 27. Nico Hülkenberg - Kick Sauber Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Kick Sauber Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.603
Поени од реакции
2.954
Мислам дека е во прашање веќе личен психолошки проблем - изгоре во желбата да покаже дека е подобар од Оскар. Многу остро влезе во тој свиок веројатно во обид да скрати некоја стотинка и затоа отскокна болидот. Не го видов баш најубаво моментот, сепак, може сум грешка.
Сите го прават тоа, сите ја имаат таа желба и треба да ја имаат. Ама затоа сите одат 2 круга во К3, прво побезбеден возат колку да не бидеш 10ти ако се рокнеш па во вториот обид идеш алл ин. Епа овој алл оут отиде.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
Почна да го фаќа здрава нервоза Ландо.
Може и Мекларен е крив, требаше партнер за втор возач да му најдат, овие со Оскар го ставија под поголема пресија, ем од надвор ем од внатре конкуренти.
Утре ќе биде интересно, ако Макс излезе на чело, само тактиката со мењање на гуми може да го пројде.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.983
На Мекларен Оскар им е једини спас за титула.. Ландо нема психа за шампион, тоа се гледа и по сезонава ланска од Нетфликс, на пола снимки е уплакан и укакан, сезонава исто не знам кој му тера ПР, ама пробува очајно да се ослободи од притисок дека имаат најбрз болид и се очекува да достави. Ако не е кадарен да се носи со притисок, нека отстапи, нека иде да вози у Заубер и да му тече пензиско.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.506
Поени од реакции
5.614
Може и Мекларен е крив, требаше партнер за втор возач да му најдат, овие со Оскар го ставија под поголема пресија, ем од надвор ем од внатре конкуренти.
Утре ќе биде интересно, ако Макс излезе на чело, само тактиката со мењање на гуми може да го пројде.
Сигурен си дека и тогаш Ландо ќе освоеше? Требаше само овие први 4-5 трки да направи разлика врз Пиастри и ќе се знаеше дека тој е прв возач. Сега најверојатно после 5 трки Оскар ќе е пре него и ќе гледам калакурница до крај шо за нас е супер.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
Држи муабетот, ама беше планиран за прв возач.
Млад, британец, белец... сите услови да го направат ѕвезда.
Ама Пјастри му е преголем залак и не е чудо стварно да заврши во друга екипа Норис. Не баш Заубер, ама таа класа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.034
Поени од реакции
36.892
Vakva situacija najvekje mu odgovara na Max dodeka ocajno grebat za da gi pogodat slednite upgrades i da imaat konkurenten bolid i presvrt vo sezonata.

Ne deka Max sigurno ke pobedi utre ama opasna igra igraat so toa shto ne pravat nikakva osetna razlika vo odnos na nego, ke dojdat pak najbitnite trki i ako ima barem priblizno konkurenten bolid, nema sofer sto moze da mu parira vo bilo koi (vremenski) uslovi.

Celiot Meklaren so prikaznive vo mediumive deka nemaat najbrz bolid seriozno nervira i epten ke im se udri od glava, mn mrznja ke nasoberat radi takvi gluposti.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.944
Поени од реакции
43.931
Џеда е деф најдобрата трка на календаров. Камо да имаше повеќе вакви стази.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
Сигурен си дека и тогаш Ландо ќе освоеше? Требаше само овие први 4-5 трки да направи разлика врз Пиастри и ќе се знаеше дека тој е прв возач. Сега најверојатно после 5 трки Оскар ќе е пре него и ќе гледам калакурница до крај шо за нас е супер.
Некако се склопуваа коцките на негова страна, Ред бул имаа проблем со болодот, Мерцедес константно за некоја десетинка поспор, а Ферари како Ферари. Така да и тој би имал почист пат до пол позиции и победи. Вака ќе си праат муабет со Лосон!

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.983
Celiot Meklaren so prikaznive vo mediumive deka nemaat najbrz bolid seriozno nervira i epten ke im se udri od glava, mn mrznja ke nasoberat radi takvi gluposti.
Па Оскар изјави дека имаат моментално најбрз болид, директно или индиректно. Макс им го рече, дај ми ја мене колата да ја возам и ќе видите кај ќе завршам :pos: Ако не освои Макс, дефинитивно не би сакал Ландо да го видам шампион, би бил еден од послабите у поновава историја.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
Џеда е деф најдобрата трка на календаров. Камо да имаше повеќе вакви стази.
А Спа со дожд?
Автоматски споено мислење:

Па Оскар изјави дека имаат моментално најбрз болид, директно или индиректно. Макс им го рече, дај ми ја мене колата да ја возам и ќе видите кај ќе завршам :pos: Ако не освои Макс, дефинитивно не би сакал Ландо да го видам шампион, би бил еден од послабите у поновава историја.
И го рече кога победи
Од типот, победив тесно, ама да го имав нивниот болид немаше да ме видат

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.876
Поени од реакции
12.120
Кога да му најдат? За сезонава ли?
Лани никој не очекуваше дека во втората половина ке извадат најбрз болид и дека ке бидат конкурентни, за околу 10место сигурно не даваат толку на значење на прв и втор шофер, ваљда и проценија лани колку е нестабилен па глупост ке беше да го пуштеа Пијастри за Норис шампион да го прават

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
Кога да му најдат? За сезонава ли?
Лани никој не очекуваше дека во втората половина ке извадат најбрз болид и дека ке бидат конкурентни, за околу 10место сигурно не даваат толку на значење на прв и втор шофер, ваљда и проценија лани колку е нестабилен па глупост ке беше да го пуштеа Пијастри за Норис шампион да го прават
Муабетот беше за лани и со едно ако, ако мислеа дека е капацитет за шампион. Оти најверојатно они имале подобра слика и за него и за болидот. Сега се покажа дека е паничар, што автоматски го елиминира од планот да биде прв возач и шампион. Лани кога го бркаше Макс, на неколку трки Пјастри не го шишаше да му пушти место, што во други тимови баш и не е така. Бар во тие што се борат за титула. Иако, титулата ја изгуби во директна тепачка со Ферстапен, каде се виде дека му фали малку ѕверство за да биде на врвот.
Се распишав за Норис, како да е Фанџо:facepalm:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.876
Поени од реакции
12.120
Муабетот беше за лани и со едно ако, ако мислеа дека е капацитет за шампион. Оти најверојатно они имале подобра слика и за него и за болидот. Сега се покажа дека е паничар, што автоматски го елиминира од планот да биде прв возач и шампион. Лани кога го бркаше Макс, на неколку трки Пјастри не го шишаше да му пушти место, што во други тимови баш и не е така. Бар во тие што се борат за титула. Иако, титулата ја изгуби во директна тепачка со Ферстапен, каде се виде дека му фали малку ѕверство за да биде на врвот.
Се распишав за Норис, како да е Фанџо:facepalm:
И лани направи глупост на едно три трки така да сам си е крив мислам Пијастри не го шишаше кога апла немаше шанси за титула ама ок
Иначе за да те поштува колега и да слуша наредба треба да биде издоминиран и да му се даде до знаење дека не може да се носи со него што не е случај кај двајцава кои тек треба да се докажуваат па како иде работата Норис ке му биде кучка на Пјастри
И дали тоа коментаторот на арена форсира ВерШтапен побогу?

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.212
И дали тоа коментаторот на арена форсира ВерШтапен побогу?
Хрватите некако понормални и попотковани коментатори беа.
Овие двајцава ми личат на грчка емисија во живо, сите свое зборат, никој никого не слуша!

Kajgana Shop

На врв Bottom