Живо месо се јади и тоа јаделе нашите претци....
Во јапанонија има многу традиционални јадења со живо месо
пример:
1) Basashi
2) Rebasashi
3) Nama Gyuu
4) Chicken Sashimi
6) Sushi
7) Gyuuniku no Tataki
8) Sashimi
Кои сеуште се јадат
Па и живо млеко се продава во продавниците.
Ако си гледал некогаш 24 kitchen им сервираат на маса живи октоподи и моркса храна што едноставно е полу жива и мрда во процијата.
Кој умрел од ова живо месо никој.
Ако имаш висока хигиена и добри стандарди се јаде живо месо и не е отровно.
Ни е го преработуваме за да ги уништиме екстерните бактерии и инфекции , а не дека месото е штетно и отровно.
А која нација конзумира жива леќа,компир,овес,грав,грашок?
Колку е животен век во јапан 85+
Индија сите вегани користат најпотентни зачини животен век 65-7 зошто?
Ако поминеш покрај сакара или ресторан каде се спрема месо или намирисаш месо одма телото лачи плунка дека знае дека тоа му е храна и се спрема за јадење....од која салата или овес така протекуваат лиги?
Инаку да човекот е омнивор, но од поново време јади повеќе житарици,овошје зеленчук..порано јаделе повеќе месо,сало,млечни продукти.
А а животниот век било пократок бидејќи умирале од банални работи...а не дека јаделе месо.Пример имаш погоре со Индијците...
Избарај природно како изгледа домат,банана,краставица па ке видиш дека порано човекот не ни јадел тоа и да јадел тоа било во екстремно мали количини.
Иста количина на
Калории,јаглехидрати,протеини и масти од растително и животинско потекло немаат ист заситувачки ефект
Другар, муабетиве ти се гола вода, пред 10 години се замарав по форуми со вакви „дебати“, одамна помина тоа време.
Јади живо месо ако сакаш, никој не ти брани. Ако сакаш да се храниш како во среден век што се хранеле, слободно. Aма немој од газот да си вадиш анегдотални примери и непотрврдени теории плис. Животниот век во Јапан е долг поради 20 илјади други причини, спојлер алерт: јадење живо месо не е една од нив.
Да не спомнувам Медитеранска исхрана, итн...
Инаку чувство на ситост предизвикуваат главно 2 работи: растителни влакна и протеин. Така да ни тоа тврдење дека немаат ист заситувачки ефект не ти е точно. И за тоа има студии, ако сакаш провери си... Или додади дека немаат ист заситувачки ефект кај тебе лично, а не општо.
Другар, муабетиве ти се гола вода, пред 10 години се замарав по форуми со вакви „дебати“, одамна помина тоа време.
Јади живо месо ако сакаш, никој не ти брани. Ако сакаш да се храниш како во среден век што се хранеле, слободно. Aма немој од газот да си вадиш анегдотални примери и непотрврдени теории плис. Животниот век во Јапан е долг поради 20 илјади други причини, спојлер алерт: јадење живо месо не е една од нив. Прегледај го приврзокот 447214
Да не спомнувам Медитеранска исхрана, итн...
Инаку чувство на ситост предизвикуваат главно 2 работи: растителни влакна и протеин. Така да ни тоа тврдење дека немаат ист заситувачки ефект не ти е точно. И за тоа има студии, ако сакаш провери си... Или додади дека немаат ист заситувачки ефект кај тебе лично, а не општо.
Во индија има најмногу вегани што кадат леќа,грав,тофу ,соја итд,јадат зачини зошто животен век е помал него тука во мкд ? А во мкд најмногу се јади јеб,пецива, па би рекол и преработена храна,како и месо,млеко.
Со здрсвството можеби сме и полоши?
Како би објаснал тука.
Хонг Конг животен век 83 се јаде прилично доста месо...но луѓето живееле во природни и не урбани средини.
Автоматски споено мислење:
Од растителна храна повеќе се оди во вц затоа што телото неможе да ја дигестира и апсорбира.И затоа помалку заситува и најадува.Тоа што го јадеш го исфрлаш неискористено.
Има целулоза,анти нутриенти,фитична киселина,влакна и слични компоненти кои превентираат од целосно апсорбирање и искорисрување.
Друго составот на амино киселини е многу помал, витамините и минералите не се во активни форми.И општо помалце се искористувааат
Додека продуктите од животинско потекло речиси потполно се дигестираат и искористуваат во телото.
Затоа не е исто.
Друго за да внесиш 2000 калории од растителна храна треба да изедеш преголема количина храна....и затоа "цревата повеќе работаат".
Тоа што го има во 100г сардина,џигер,телешко,риба со 300 калории
Го има во 200г растителна храна која секако би била 600 калории.
а за нутриенти да не збориме.
Џигерот најадува и заситува најмногу баш поради превисоката концентрација на нутриенти.
Исто месото подолго се дигестира и хормоните за глад не бараат храна.
Додека храната од растително потекло одма се вари или се исфрла не баш дигестирана.
А што мислиш дека е толку лошо во
Јајце,стек,сардина,туна,кисело,млеко,павлака,јогурт???
Немој и да да бидеш како Dr Gil Carvalho кој во едно видео кажува дека маслото било здраво и не било проблем туку проблем било процесирана и ултра процесирана храна...а тоа се прави најчесто со додавање на масло или пржење....
Инаку има добри видеа.
Пример во врска со разговоров
Секој организам е различен и на секого му одговара различна храна. Нема потреба од убедување, некој функционира подобро на масти, некој на хидрати.
Факт е дека премногу се комплицира и премалце се тренира.
Секој организам е различен и на секого му одговара различна храна. Нема потреба од убедување, некој функционира подобро на масти, некој на хидрати.
Факт е дека премногу се комплицира и премалце се тренира.
Се е тоа супер само тука зборуваме за градење атлетско тело како што гласи темата. Не е само да нафрламе трендови. Јас сум човек што е фан на кето и имам позитивно искуство со него и сум изградил атлетско тело со солидни перформанси. Мислам дека секој што проповеда некаква исхрана треба да покаже преку себе што направил со нејзе.
Ај прво објасни ти што знаеш за холестерол освен дека просечни вредности се направени по просечена американска свиња.
Баш ова го спомнав погоре дека може да се убедуваме до утре за многу работи, сите имаме различни ставови.
Ако ти кажам дека целам на висок ЛДЛ без внес на шеќер би ме направил луд нели иако некако слабо успевам во мојата намера
При тоа комотно истрчав рекреативно полумаратон и тренирам скоро секој ден за човек што се бави рекреативно со ова доста тешко. Кај мене функционира, не значи и кај тебе дека ќе биде така. Придобивки од овој режим на храна за мене има огромни.
Znaci nejkes da vidime holesterol vo krvta I kalcifikacija na arterii. Ok. Deka slednovo ti go Pisa: Мислам дека секој што проповеда некаква исхрана треба да покаже преку себе што направил со нејзе.
Znaes, jabolko odnadvor moze ubo da izgleda ama vnatre crvi da ima I mrtvo da e.
Ај прво објасни ти што знаеш за холестерол освен дека просечни вредности се направени по просечена американска свиња.
Баш ова го спомнав погоре дека може да се убедуваме до утре за многу работи, сите имаме различни ставови. Ако ти кажам дека целам на висок ЛДЛ без внес на шеќер би ме направил луд нели иако некако слабо успевам во мојата намера
При тоа комотно истрчав рекреативно полумаратон и тренирам скоро секој ден за човек што се бави рекреативно со ова доста тешко. Кај мене функционира, не значи и кај тебе дека ќе биде така. Придобивки од овој режим на храна за мене има огромни.
Znaci nejkes da vidime holesterol vo krvta I kalcifikacija na arterii. Ok. Deka slednovo ti go Pisa: Мислам дека секој што проповеда некаква исхрана треба да покаже преку себе што направил со нејзе.
Znaes, jabolko odnadvor moze ubo da izgleda ama vnatre crvi da ima I mrtvo da e.
Друже последните тестирања ми се пред една година ако најдам ќе ти пратам. Јас кажав дека мене ми одговара и имам направено АТЛЕТСКО ТЕЛО со таа исхрана.Ова не е подфорум медицина, така да очекувај да има батиња со многу поразлични крвни вредности од твоите тревопасни.
Па види јас гледам перформанс каде што срцето работи на 170 пулс 2 саати. Ако тоа не ти е добар показател за здраво тело ја не знам што ти е.
Сеа деновиве ќе правам анализи нови и ќе ти пратам да си мирен, ама ако ветиш дека и ти ќе пратиш од хормонален статус.
И одговори што знаеш ти за холестерол и колку треба да бидат вредностите за човек што е у тренинг 5 пати неделно минимум? Дали мислиш дека има поврзаност на вредностите на триглицериди и ЛДЛ? Дали има врска дали внесуваш дополнително хидрати?
Друже последните тестирања ми се пред една година ако најдам ќе ти пратам. Јас кажав дека мене ми одговара и имам направено АТЛЕТСКО ТЕЛО со таа исхрана.Ова не е подфорум медицина, така да очекувај да има батиња со многу поразлични крвни вредности од твоите тревопасни.
Па види јас гледам перформанс каде што срцето работи на 170 пулс 2 саати. Ако тоа не ти е добар показател за здраво тело ја не знам што ти е.
Сеа деновиве ќе правам анализи нови и ќе ти пратам да си мирен, ама ако ветиш дека и ти ќе пратиш од хормонален статус.
И одговори што знаеш ти за холестерол и колку треба да бидат вредностите за човек што е у тренинг 5 пати неделно минимум? Дали мислиш дека има поврзаност на вредностите на триглицериди и ЛДЛ? Дали има врска дали внесуваш дополнително хидрати?
Месо, јајца, путер, авокадо, чат пат сланина, гауда, чедар...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.