Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Ti pa ti pa, na x rekle, garant ironicno ili ti bagnal translejtot, taka ide toa Verona ja tepal i nekoj pri zdrav razum so pep go sporedil, otkako pred nedela i nesto PSV im izigraa ko prime barselona so pep i posle sledniot vikend u domasno go jadat od go ahead .... eagels.

Iako trendot na mesanje na navivacite u italija za koi e dokazano deka se direktno povrzani so mafijata, e sve samo ne dobro za klubovite, istiot problem go ima i milan, ko i juve, ne veruvam deka na igracite im e prijatno da igraat vo takvi uslovi, istiot problem ke go ima i inter ako se najdat vo slicna losa situacija. Sto mislam deka e pricina plus zasto i milan i juve imaat problemi na teren i igracite igraat na momenti ko da imaat mozocen udar.
При здрав разум и зборам за навивачи не за новинари. Навивачи кои излегоа од под камен денес а на наредниот пораз ќе се скријат.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Дали да барам постови кој од вас фрлаа со дрва и камења и пцости по Марота првата сезона кога дојде во Јувентус од Сампдорија? Колку од вас го нарекуваа Андреа Ањели дете со скапа играчка?

Не знам за вас, но јас се радувам на победа на Јуве, макар била и по 20 порази, бидејќи нормално убаво ми е кога победуваат. :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.259
Поени од реакции
18.472
Леле леле леле.

Ќе се убијам.
Бриши ја сликава срамота е.

Го даваат периодот со најлоша форма под Конте, со периодот со најдобра форма под Мота :vrtioci:

Споредуваат тренер кој беше распнат оти испадна од најдобриот Баерн Минхен во последните 40 години, наспроти тренер кој беше демолиран од бедните ПСВ што примија 5 гола на домашен терен од Арсенал за 50 минути :pos:

На крајот ставаат на иста слика некој кој крв има плукано за дресот на Јувентус, наспроти она гомното што врв на кариерата му е Интер.

Бриши сериозно, навреда за сите овде што цел живот го пратиме Јувентус.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.476
Поени од реакции
7.811
Леле леле леле.

Ќе се убијам.

Го даваат периодот со најлоша форма под Конте, со периодот со најдобра форма под Мота :vrtioci:

Споредуваат тренер кој беше распнат оти испадна од најдобриот Баерн Минхен во последните 40 години, наспроти тренер кој беше демолиран од бедните ПСВ што примија 5 гола на домашен терен од Арсенал за 50 минути :pos:

На крајот ставаат на иста слика некој кој крв има плукано за дресот на Јувентус, наспроти она гомното што врв на кариерата му е Интер.

Една мала корекција, врв на кариерата му е Триплете со Гранде Интер...

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Леле леле леле.

Ќе се убијам.

Ај растриј ги очите малку, не е периодот на најлоша форма на Конте, туку е првата сезона на Конте со првата на Тиаго Мота е споредбава. 2011/2012 година е првата сезона на Конте во Јуве.

И не убивај се аман :) Кочи малку :)
Автоматски споено мислење:

Кај ќе одиш бе брат ??

Јас само ја најдов сликава со Конте и Мота, и решив да ја поставам, ама ве гледам сите желби за кавги нешто ово оно, (алооо на иста страна сме) немојте брат, ниту го бранам Мота ниту ништо, едноставно само постирам бројки како стојат, ми излезе на фб сликата. Едниот ќе се убива, другиот ќе ја напушта кајгана :)

Член од
30 декември 2014
Мислења
210
Поени од реакции
328
Conte togas imase mnogu poslab tim vo sporedba so ovoj sega. Pred da dojde Conte, dve sezoni po red Juventus zavrsuvase na sedmo mesto. Motta sega ima mnogu polesna zadaca vo sporedba so Conte

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
Conte togas imase mnogu poslab tim vo sporedba so ovoj sega. Pred da dojde Conte, dve sezoni po red Juventus zavrsuvase na sedmo mesto. Motta sega ima mnogu polesna zadaca vo sporedba so Conte
Неспоредливи се работите, сезоните, околностите, лигата, играчкиот капацитет на конкурентите, и се остало. Сликата ја споделив чисто онака :) Ама овде можеш да погиниш :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.259
Поени од реакции
18.472
@Vartolu напамет ги знам резултатите и формите на Јувентус во последните 20+ години, многу убаво знам за кој период станува збор.

Знам дека беше првата сезона на Конте, овој скор 13-14-0 го имавме некаде во март 2012, после мечот со Милан запнавме со нерешени против Киево 1-1 (ни пукнаа гол на крајот), против Болоња израмни Вучиниќ на 1-1 некаде кон крајот и Бонучи доби црвен картон. Имавме и пред Милан две мизерно 0-0 против Парма и Сиена, чисти пенали не ни свираа на тие утакмици.

Малерот се скрши со Фиорентина, ги распаднавме 0-5 на Франки, после тоа беше Интер 2-0 со Касерес и Дел Пиеро, па после сврзавме уште 5-6 победи со само еден примен гол од Лацио.

Стигнавме до 21-14-0 ако не се лажам, значи 8 победи по ред сме имале, па после тоа киксот со Лече кога Квадрадо ни даде гол на крајот, па после 37мо коло победата 0-2 против Каљари, заедно со поразот на Милан од Интер 4-2 ни го донесоа Скудетото.

Нит гугл отварам, нит ништо, во еден здив ти го пишувам ова, за среќа 2012 беше пред 13 години и сигурно 98% од овде ја гледале и се сеќаваме како вчера да беше.
Затоа ти велам да не се брукаш со гола статистика која ништо не значи, споредувајќи нешто што е срамно и да се стави во ист контекст.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.056
@Mondonico смали доживљај малце другар со брукање не брукање. Јас ти постирав споредба колку поени, колку натпревари колку постигнати голови и колку бодови имаат освоено Конте вс Тиаго Мота на исто број на натпревари во своите први сезони во Јувентус. Не мора да се палиш толку, океј е, не го следиш само ти Јувентус, сите го следиме, зато олабај се малку. И сега еве 6 победи со ред во Сериа А сврзавме, сега на Европско тло што се тиња тоа е друго, не е поентата само да се плука.

За волја на вистината, Конте тогаш му беше само фокус Сериа А, сезона каде факинг Удинезе заврши на трето место, а Милан беше главен конкурент на Јуве со Абате, Ночерињо, факинг Аквилани и Антонини во првиот состав. Немавме 100 утакмици во ЛШ бидејќи не учествуваа во ЛШ, фокус само на Сериа А, а сите го знаеме исто така и успехот на Јуве следните години под водство на Конте тогаш во ЛШ, 2012 не разнесоа Баерн двапати со по 2-0 осмина финалето, другата година испаднавме во Европа Лига во група со Галатасарај и Копенхаген, за после кога дојде Алегри да играме финале со Барса, ама беше Алегри а не Конте....

Ова се фактите, ти до утре зборувај, ама и Конте кога се работи за Лига на Шампиони не направи ништо, буквално ништо.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.259
Поени од реакции
18.472
@Mondonico
За волја на вистината, Конте тогаш му беше само фокус Сериа А, сезона каде факинг Удинезе заврши на трето место, а Милан беше главен конкурент на Јуве со Абате, Ночерињо, факинг Аквилани и Антонини во првиот состав.
Не може да се дискутира нормално со некој кој вака просто врти работи... или ги заборави Ибрахимовиќ (28 дадени голови во Серија А во 2011/2012 сезона, повеќе од сите наши 5 напаѓачи комбинирано) + Касано, Робињо, Пато, Тиаго Силва, Неста и Сидорф кај Милан?

Не дискутираме повеќе заради тајмингот на сликата - еве бујрум после 6 меча направи иста слика од првите 33 меча на Мота и Конте и постирај ја.
ОК?

Член од
23 август 2010
Мислења
40.003
Поени од реакции
116.762
@Vartolu напамет ги знам резултатите и формите на Јувентус во последните 20+ години, многу убаво знам за кој период станува збор.

Знам дека беше првата сезона на Конте, овој скор 13-14-0 го имавме некаде во март 2012, после мечот со Милан запнавме со нерешени против Киево 1-1 (ни пукнаа гол на крајот), против Болоња израмни Вучиниќ на 1-1 некаде кон крајот и Бонучи доби црвен картон. Имавме и пред Милан две мизерно 0-0 против Парма и Сиена, чисти пенали не ни свираа на тие утакмици.

Малерот се скрши со Фиорентина, ги распаднавме 0-5 на Франки, после тоа беше Интер 2-0 со Касерес и Дел Пиеро, па после сврзавме уште 5-6 победи со само еден примен гол од Лацио.

Стигнавме до 21-14-0 ако не се лажам, значи 8 победи по ред сме имале, па после тоа киксот со Лече кога Квадрадо ни даде гол на крајот, па после 37мо коло победата 0-2 против Каљари, заедно со поразот на Милан од Интер 4-2 ни го донесоа Скудетото.

Нит гугл отварам, нит ништо, во еден здив ти го пишувам ова, за среќа 2012 беше пред 13 години и сигурно 98% од овде ја гледале и се сеќаваме како вчера да беше.
Затоа ти велам да не се брукаш со гола статистика која ништо не значи, споредувајќи нешто што е срамно и да се стави во ист контекст.
Е добро де, зашо да не спореди? Не ти вика дека Мота е Фергусон, ама имај на ум дека и Мота наследи раштиман оркестар и дека кубури тимот со квалитет па со оглед на сите овие околности и не му е до толку лоша сезоната, иако нели за ваш вкус е доста испод стандард сево ова. Само, мора да се биде реален дека квалитетот на тимот е тој, па макар и Фергусон заедно со Гвардиола седнале на клупата.

Kajgana Shop

На врв Bottom