kajgana1001albums група

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.431
Поени од реакции
3.267
RATM - RATM (1992)

Нешто ново за тој период, слушав метал и тој тип на пеење ама Зак де ла Роча -раритет исто и свирењето на Том Морело уникатно нешто за тој период.
Ваков албум вреди да се искоментира:D
5/5

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.380
Поени од реакции
6.084
RATM - Rage Against The Machine (1992), би му дал оценка 4.5/5..

RageAgainsttheMachineRageAgainsttheMachine.jpg

Најдобар албум досега од почетоков на темава...

Ама Killing in the name...трака убица, буквално за секој вкус....Ако не и најубава воопшто снимена од РАТМ.

Know your enemy e исто така моќна песна.

Инаку ќе му дадев 5ка, ама некако Settle for nothing ми го квари албумов :)

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.431
Поени од реакции
3.267
RATM - Rage Against The Machine (1992), би му дал оценка 4.5/5..

Прегледај го приврзокот 444727

Најдобар албум досега од почетоков на темава...

Ама Killing in the name...трака убица, буквално за секој вкус....Ако не и најубава воопшто снимена од РАТМ.

Know your enemy e исто така моќна песна.

Инаку ќе му дадев 5ка, ама некако Settle for nothing ми го квари албумов :)
Guerrilla Radio,

It has to start somewhere, it has to start sometime
What better place than here, what better time than now?

Се' кажано само кој да разбере...

Инаку на Know your enemy пее и Мејнард од Тул - бенд кој не плови по музичките води туку ги создава:D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.638
Поени од реакции
29.406
Миа со албумов Арулан ме потсеќа на некои песни од Швестери, некој прото - трап. Приметив и моменти на регетон што исто ми се ок и дури благо позитивни. Не ми е за самоубиство и нула или кец оцена. Солидна двојка може да има или најмалку 1.5. Се на се интересна за еднаш у пола година да ја слушаш.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.380
Поени од реакции
6.084
Миа со албумов Арулан ме потсеќа на некои песни од Швестери, некој прото - трап. Приметив и моменти на регетон што исто ми се ок и дури благо позитивни. Не ми е за самоубиство и нула или кец оцена. Солидна двојка може да има или најмалку 1.5. Се на се интересна за еднаш у пола година да ја слушаш.
Миа ако ја пролиста кајганава, ќе се пензионира како пејачка и ќе стани молер...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.761
Поени од реакции
35.663
7. Randy Newman- Sail Away (1972)

Вистинска штета што нема децимали, затоа што некои албуми не заслужуваат иста оценка со некои други.
Пример 3 на Елиот Смит и оваа 3 на Ренди не ми се иста тежина. :toe:
Добро познато име во филмската музика, номиниран 20 пати за Оскар, а добитник на 2 Оскари, 3 Еми и 5 Греми награди за филмска музика.
Комерцијалнава музика уште му ја нарекуваат и „музика за интелектуалци“. Со историски, дневнополитички, теолошки, куртолошки, филозофски теми, со специфична смисла за хумор и музика темелена на џез, мјузикл и кабаре и сето тоа проткаено со клавир. Еден добар микс на кантри, џез, соул, блуз, свинг.
3/5

8. M.I.A - Arular (2005)

Албумов крајно ме измачи.
Значи сакам и експериментална, алтернативен хип хоп, и електроника, ама ова ми беше премногу. Пренасилно, на моменти мислев дека ми копа по мозок, едноставно не ми легна. Ќе и дадам уште една шанса во поинакво расположение, па може ќе се разбереме поинаку :icon_mrgr:
До тогаш ќе стои 1/5

9. Rage Against the Machine - Rage Against the Machine

После „чудово од М.I.A“, албумов ми легна бонбона :vozbud:Неодоливо моќен звук. Совршен спој на хеви метал, алтернативна, рап, фанк.

„And now you do what they told ya
But now you do what they told ya
Well now you do what they told ya“

4/5

П.С. Албумов го препрорачувам додека чистите по дома :icon_mrgr: совршено се игра со правосмукалка, се брише прашина и слично, делува крајно енергетски:icon_mrgr:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.638
Поени од реакции
29.406
Очигледно е дека РАТМ се боље од СРАТМ но албумов не ми е за 5ка. 4ка да. Особено последните 4-5 песни слушав само лупање и мислам дека беа споени у една песна.
Непопуларно мислење : од секад ми биле преценети и освен свевременскиот хит Тато Купи Ми Точак другото им е позитивен просек.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.967
Поени од реакции
15.502
09. Big Star - Third/Sister Lovers (1978)

IMG_1808.jpeg

Супер албум со оглед на времето надвор. Увиен во ќебе, го ислушав, следејќи ја маглата преку прозор. Милозвучен, со јасни знаци дека инспирација црпеле од Битлси. Најмногу ми се допадна Holocaust.
Глуп е генераторов шо нема децимали.

3/5

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.026
Поени од реакции
24.179
Big Star - Third/Sister Lovers - 3/5

Тргнав и јас да пишувам за децималите ама забележав дека McLovin ме претркал.
Едноставно филм, музика и литература е неблагодарно да се има 1 до 5 оценка без децимали.
Би му дал 2.5 од 5 или 5/10 но морам со 3/5 зашто беше малку подобар од оној пред два дена на МИА.
Овој класичниот рок не ми лежи ич и многу ретко слушам. Пре би алт рок, рап рок, панк рок и слични.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.394
Поени од реакции
5.568
Добро што ставив 2ка на Randy Newman, зошто ќе беше неправда да добие иста оценка како Миа.
Не беше толку лош албумот, туку некако не ми даде до знаење дека е нешто што заслужува да се слуша почесто. Две песни што така ми легнаа, другото како да се повторуваше.
2/5

Миа, кој го слушал ова чудо. Епска катастрофа, се надевам ова ќе е најлошиот албум од сите.
1/5

Rage against machine ги слушам уште од мали нозе. Кога и да одев кај кумот на гости, се слушаше ова. Он постар од мене и во бунтовничка фаза, и се прашував што му е на овој со овие. После неколку години дојде тој период кај мене, кога цел свет е против тебе и влегуваш во филм.
Предобар албум, ја вади цела енергија од тебе. Том Марчело еден од најдобрите гитаристи, додека Зак ти пее песна во еден здив. Штета што не можеш да се вратиш во 90ти и да ја осетиш таа енергија на настапи.
5/5

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.967
Поени од реакции
15.502
11. The Youngbloods - Elephant Mountain (1969)

IMG_1827.jpeg

Исто ко вчера. Гитарата газеше.

3/5

Kajgana Shop

На врв Bottom