мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.491
- Поени од реакции
- 24.265
Jas go znam bas vaka, a i sojma veze, poentata taa e.Не знам ова од кај ти е, ама точната реплика е - Хвала Славко, спасао си ми живот.
Jas go znam bas vaka, a i sojma veze, poentata taa e.Не знам ова од кај ти е, ама точната реплика е - Хвала Славко, спасао си ми живот.
Не е муабет, вистина е. Плаќаа.Имаше муабет демек ако не пратиш синови да се борат ондак ке платиш голема сума на пари ко подршка за останатите
Хахах, да додадеме х10 што се неоткриени и ете бројка од 2 милиони. Скромно.Правиме муабет за 100к кои се земени и најдени само од отворени извори, ако скромно додадеме x5 на таа цифра кои модераторот не ги пронашол и плус најмалку x5 кои се кријат, водат како исчезнати или без информации доаѓаме до цифра на околу 1 милион мртви окупанти
AhaВлегуваме во 4-та година војна. Денес на странава јубилејно се објавува 100 000-тиот убиен окупант
![]()
Горюшко
t.me
Правиме муабет за 100к кои се земени и најдени само од отворени извори, ако скромно додадеме x5 на таа цифра кои модераторот не ги пронашол и плус најмалку x5 кои се кријат, водат како исчезнати или без информации доаѓаме до цифра на околу 1 милион мртви окупанти
Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.Evropa ne mozhe da prezeme nikakov tovar. Funkcioniraa zaednicki samo kako amerikanski privezok. Sega koga Nato e prakticno mrtvo, site zemji kje vlecat na svoja strana. Bez golema federalna drzava na nivo na cela evropa nemaat sansi da se nosat so Kina i Sad.
Interesno e samo so kje bide so nas, bez globalen policaec.
ОТАН е американски производ и створен е за да постои, за да ги покрива САД и нивната хегомонска политика.НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
Балканов е ептен битна точка за ОТАН и за САД, ама ептен...Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.
НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.
Pa ne bu rekol deka Nato e vo podobra sostojba. Koj novi clenki? Nie svedska i finska? Pa toa bea vekje defakto nivni zemji. Vlezot bese sami formalnost. Nato e sad.Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.
НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.
Ама тоа не ја прави државата силна/слаба.
Мислам, кој ја направи војната во Украина... Не беше убаво средениот Сингапур, така?
ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.
tie sto za sebe ne moze da se grizat ne treba ni za drugi, dzabe muskulite koga doma zivees kako svinja. valjda tramp ke ja sredi usa ama evropa ni gospod ne ja sreduva.