Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.208
Поени од реакции
12.011
Имаше муабет демек ако не пратиш синови да се борат ондак ке платиш голема сума на пари ко подршка за останатите
Не е муабет, вистина е. Плаќаа.
Не беше тоа од што ја сакаат албанската кауза или им изгоре џигреот за Голема Албанија, туку беа под директни закани за нивните семејства.
На крај, сите плаќаа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.381
Поени од реакции
43.192
Радуша беа пепел напраени, со камиони ваѓани. Да не беше Солана и другите на нивна страна, конфликтот ќе беше експресно решен.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.070
Поени од реакции
4.116
Влегуваме во 4-та година војна. Денес на странава јубилејно се објавува 100 000-тиот убиен окупант

Правиме муабет за 100к кои се земени и најдени само од отворени извори, ако скромно додадеме x5 на таа цифра кои модераторот не ги пронашол и плус најмалку x5 кои се кријат, водат како исчезнати или без информации доаѓаме до цифра на околу 1 милион мртви окупанти

Астрономски цифри како за 3 дена до Киев, Украина веќе ја победи војнава со тоа што јако и даде по муцка на азијатската хорда

Кој ги поддржува тие татаро-чеченски џукели кои убиваат Словени свесно или несвесно работи против Македонија. Поддржувајќи во главно генетски татари и муслимани се поддржува и оправдува Бугарија, шиптаpија и турција против нас

Русија со нејзините предоминантно туркиски гени е поддржувач и покровител на исламот низ целиот свет додека Америка им ебава матер секогаш и секаде, затоа русија мора да изгуби и со сигурност ќе ја изгуби војнава

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
Правиме муабет за 100к кои се земени и најдени само од отворени извори, ако скромно додадеме x5 на таа цифра кои модераторот не ги пронашол и плус најмалку x5 кои се кријат, водат како исчезнати или без информации доаѓаме до цифра на околу 1 милион мртви окупанти
Хахах, да додадеме х10 што се неоткриени и ете бројка од 2 милиони. Скромно.
Едно време Украинци беа 2 милиони загинати, сега Руси.

За делот со окупацијата или т.н. окупанти, повеќе делуваат како ослободители.
Ако беа окупанти, лесно ќе видевме отпор во веќе освоените територии, но очигледно е дека веќе во четвртата година немаше ни еден бунт против Русите. Тоа јасно кажува многу.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.603
Поени од реакции
8.420
Влегуваме во 4-та година војна. Денес на странава јубилејно се објавува 100 000-тиот убиен окупант

Aha
100000 x 5 = 1 000.000
YESSS, sedi kec.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.381
Поени од реакции
43.192
На зелениов не му се свиѓал предлогот на Трамп зошто ќе плаќале 10 генерации за тоа, а не му сметаше овие 3 години да убие над 1 милион од нив.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
Evropa ne mozhe da prezeme nikakov tovar. Funkcioniraa zaednicki samo kako amerikanski privezok. Sega koga Nato e prakticno mrtvo, site zemji kje vlecat na svoja strana. Bez golema federalna drzava na nivo na cela evropa nemaat sansi da se nosat so Kina i Sad.
Interesno e samo so kje bide so nas, bez globalen policaec.
Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.

НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.

Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.246
Поени од реакции
5.490
НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
ОТАН е американски производ и створен е за да постои, за да ги покрива САД и нивната хегомонска политика.

Дека е моќно...да, е моќно, само кога фрла бомби брз мали и слаби држави.

На пример, ја бомбардираа СРЈ, ама не ја победија.

Го гледаме ОТАН во Украина..и неговата „моќ„.
Автоматски споено мислење:

Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
Балканов е ептен битна точка за ОТАН и за САД, ама ептен...

На пример, ја имаат Албанија, која е извор на кризи за сите нејзини соседи. Имаат балкански држави, кои самите себе се нудат да бидат американска клиентела.

Ако САД и ОТАН не го „поклопат„ Балканов целосно, тоа ќе го стори „некој друг„.

Ете колку е битен Балканов за ОТАН и за САД.

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.507
Поени од реакции
10.210
Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.

Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.
Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.
Ама тоа не ја прави државата силна/слаба.

Мислам, кој ја направи војната во Украина... Не беше убаво средениот Сингапур, така?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556

Pa ne bu rekol deka Nato e vo podobra sostojba. Koj novi clenki? Nie svedska i finska? Pa toa bea vekje defakto nivni zemji. Vlezot bese sami formalnost. Nato e sad.

Drzavite vo evropa se nacionalni drzavi, ne stignaa do fazata evropski identitet i veorjanto nema ni da stignat. Kako takvi, nemaat potencijal da se nosat so super drzavi kako Kina ili Sad.

Site drzavi si imaat svoi interesi koj kje gi gledaat pred zaednickite na eu.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.
Ама тоа не ја прави државата силна/слаба.

Мислам, кој ја направи војната во Украина... Не беше убаво средениот Сингапур, така?
ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.

tie sto za sebe ne moze da se grizat ne treba ni za drugi, dzabe muskulite koga doma zivees kako svinja. valjda tramp ke ja sredi usa ama evropa ni gospod ne ja sreduva.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.185
ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.

tie sto za sebe ne moze da se grizat ne treba ni za drugi, dzabe muskulite koga doma zivees kako svinja. valjda tramp ke ja sredi usa ama evropa ni gospod ne ja sreduva.

Никој нема да ја уреди САД, и понатаму ќе има бездомници, сиромаштија и дрога низ улиците на градовите. Гангстерски банди и гетоизирани квартови ќе има и во иднина.
40 и кусур милиони црнци и уште толку Хиспаноси не е мала бројка за да се променат, факт е дека тие две групи на население во затворите во САД се 80 %.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.838
Поени од реакции
8.314
МАКЕДОНИЈА Е КОСПОНЗОР НА РЕЗОЛУЦИЈАТА НА САД ЗА УКРАИНА Документот не е против Русија и бара брз крај на конфликтот

Со ова и дефинитивно застануваме на страна на Америка против Европа. Ќе видиме во иднина дали облогов ќе се исплати, али ќе повторам, добро е за прв пат знаеме официјален став.

Kajgana Shop

На врв Bottom