На зелениов не му се свиѓал предлогот на Трамп зошто ќе плаќале 10 генерации за тоа, а не му сметаше овие 3 години да убие над 1 милион од нив.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.Evropa ne mozhe da prezeme nikakov tovar. Funkcioniraa zaednicki samo kako amerikanski privezok. Sega koga Nato e prakticno mrtvo, site zemji kje vlecat na svoja strana. Bez golema federalna drzava na nivo na cela evropa nemaat sansi da se nosat so Kina i Sad.
Interesno e samo so kje bide so nas, bez globalen policaec.
НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.
НАТО е беше практично мртво пред Русите да влезат во Украина. НАТО никогаш не било помоќно, со активирана воена индустрија, зголемени потрошувања и нови членки.
Балканот е прилично битна точка за Западот и САД, така да тука нема да има промени.
Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.Kakov crn potencijal be milo, koga posleden pat si bil niz Pariz, Berlin i Stokholm? Ne znaat glavata kaj im e od nivnite gluposti, glavni gradovi se pretvoreni vo otpad i javni toaleti, Ukraina kje ja upravale. Daj svestete se sho pishuvate.
Pa ne bu rekol deka Nato e vo podobra sostojba. Koj novi clenki? Nie svedska i finska? Pa toa bea vekje defakto nivni zemji. Vlezot bese sami formalnost. Nato e sad.Може, ама моменталната политичка поставеност не дозволува. Како што пиша, без поголема обединетост ништо, но постои и тоа каков потенцијал.
Тоа е тој муабет. Појди во Сиетл, Лос Анџелес, Њујорк, исто срање е. Отпад.
Ама тоа не ја прави државата силна/слаба.
Мислам, кој ја направи војната во Украина... Не беше убаво средениот Сингапур, така?
ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.
tie sto za sebe ne moze da se grizat ne treba ni za drugi, dzabe muskulite koga doma zivees kako svinja. valjda tramp ke ja sredi usa ama evropa ni gospod ne ja sreduva.
Никој нема да ја уреди САД, и понатаму ќе има бездомници, сиромаштија и дрога низ улиците на градовите. Гангстерски банди и гетоизирани квартови ќе има и во иднина.
40 и кусур милиони црнци и уште толку Хиспаноси не е мала бројка за да се променат, факт е дека тие две групи на население во затворите во САД се 80 %.
МАКЕДОНИЈА Е КОСПОНЗОР НА РЕЗОЛУЦИЈАТА НА САД ЗА УКРАИНА Документот не е против Русија и бара брз крај на конфликтот
Со ова и дефинитивно застануваме на страна на Америка против Европа. Ќе видиме во иднина дали облогов ќе се исплати, али ќе повторам, добро е за прв пат знаеме официјален став.
МАКЕДОНИЈА Е КОСПОНЗОР НА РЕЗОЛУЦИЈАТА НА САД ЗА УКРАИНА Документот не е против Русија и бара брз крај на конфликтот
Со ова и дефинитивно застануваме на страна на Америка против Европа. Ќе видиме во иднина дали облогов ќе се исплати, али ќе повторам, добро е за прв пат знаеме официјален став.
Pa ne bu rekol deka Nato e vo podobra sostojba. Koj novi clenki? Nie svedska i finska? Pa toa bea vekje defakto nivni zemji. Vlezot bese sami formalnost. Nato e sad.
Drzavite vo evropa se nacionalni drzavi, ne stignaa do fazata evropski identitet i veorjanto nema ni da stignat. Kako takvi, nemaat potencijal da se nosat so super drzavi kako Kina ili Sad.
Site drzavi si imaat svoi interesi koj kje gi gledaat pred zaednickite na eu.

Тоа ти е само илузија.ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.
tie sto za sebe ne moze da se grizat ne treba ni za drugi, dzabe muskulite koga doma zivees kako svinja. valjda tramp ke ja sredi usa ama evropa ni gospod ne ja sreduva.
Ставот од „нашата земјата„ го знаевме и до сега...а тоа што беше неофицијален, не значи дека беше непознат.
Севернава биртија е политички зависна од САД, а економски од ЕУ.
Каков е односот од биртијава кон Русија е познат, а познат е и рускиот однос кон нас...
Се‘ е познато, џабе ку*чење со некакво „коспонзорство„...освен како Мицика сака да ќари некој поен кај големата ембаси.
Mislam muabetov nema veze, u pravo e zatoa. Drzavite ne se moknji zaso im e sredeno doma, sad duri i vo zlatnata doba na pax americana imale crack epidemii vo gradovite. Istoto vazi i za Kina i za Rusija. Da bese ko so vikas Luksemburg kje vladeese so svetot.ubavo sredenite singapur, tokio, shangai ili sidnej ne gi pravi drzavite slabi, gi pravi pametni i pred se pokazuva deka imaat dobar sistem na vladeenje.