Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
197
... да си поќутам ќе биде подобро :) резил невиден пола од полицајците кои претходно спиеја по станици се пишуваа како болни, а пола од резервистите за некое париче отидоа во резерва. Волците како еден баталјон беа преморени доколку војната се разгореше во гостиварско-кичевско-струшкиот регион не знам дали ќе имавме доволно жива сила да го покрие тој регион. Се вмешаа не велам не во моја корист е да бидеме победници но не е се така розево :)
За Арачиново има 2 варијанти или некој поголем ја забавувал акцијата на македонските бранители или како што некои тврдат не биле спремни полицајците да гинат за селото. Познавајќи го нашиот менталитет вистината е некаде на средина.
Ајде сега да им се извиниме на форумашите, сепак ова е тема за Украина.
Samo ke ti kazam deka tatko mi beshe gore i bea site na nishan i samo se cekashe zeleno svetlo od golemi sili i da se zavrsese so toa divo pleme i rak na drzavata 20 godini podocna. Nikakva nespremnost tuku bas naprotiv se beshe sprovedeno maksinalno efektivno i za pocit a ne gomnojadci i komunjari kako tebe za 10e dnevnica da omalovazuvaat.
Izgubi se od forumov.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.141
Поени од реакции
2.578
Samo ke ti kazam deka tatko mi beshe gore i bea site na nishan i samo se cekashe zeleno svetlo od golemi sili i da se zavrsese so toa divo pleme i rak na drzavata 20 godini podocna. Nikakva nespremnost tuku bas naprotiv se beshe sprovedeno maksinalno efektivno i za pocit a ne gomnojadci i komunjari kako tebe za 10e dnevnica da omalovazuvaat.
Izgubi se od forumov.
Вујко ми беше на терен исто, и тој истото го викаше. Татко ми беше уште во воена резерва од тоа што беше војска во ЈНА, тој викаше де крени ги резервистите пушти не да ги срамниме со земја.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
197
Вујко ми беше на терен исто, и тој истото го викаше. Татко ми беше уште во воена резерва од тоа што беше војска во ЈНА, тој викаше де крени ги резервистите пушти не да ги срамниме со земја.
Tatko mi ne go imavme videno i cueno 5 dena, majka mi go 5 pati preplaka, ja se sekjavam bev dete i gledavme i slusasvme od terasa kaj se puka u Matejce i slicno..Isto i moite cickovci i ujkovci..Cela familija mi beshe direktno involvirana vo branenje nashe i sega istata taa cela familija e iselena radi vakvi bakterii komunjarski sto dobija glas i sila. Zatoa gi mrazam od dno dusha, ni bugar ne mi e kriv, ni Albanec, ni grk kolku ovie nashi sto direktno ne predadoa za svoj interes.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.221
Поени од реакции
13.670
Tatko mi ne go imavme videno i cueno 5 dena, majka mi go 5 pati preplaka, ja se sekjavam bev dete i gledavme i slusasvme od terasa kaj se puka u Matejce i slicno..Isto i moite cickovci i ujkovci..Cela familija mi beshe direktno involvirana vo branenje nashe i sega istata taa cela familija e iselena radi vakvi bakterii komunjarski sto dobija glas i sila. Zatoa gi mrazam od dno dusha, ni bugar ne mi e kriv, ni Albanec, ni grk kolku ovie nashi sto direktno ne predadoa za svoj interes.
Почекај ќе се јави баш некој од тие куртони и ќе те праша што си барал во Еу а не си се иселил во Русија.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.235
Поени од реакции
9.859
Твојот заклучок е на место, шансите се против Украина, ама три години се против нив и се уште даваат отпор на една Русија
Има една лекција од оваа војна....со глава ѕид не се бута.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
197
Почекај ќе се јави баш некој од тие куртони и ќе те праша што си барал во Еу а не си се иселил во Русија.
Koj gi sljivi, obicno gi ignoriram ama me nerviraat vaka ko bozem fini, zagrizeni decki se pravat naudreni i direktno ili indirektno omalovazuvaat, u koren im e toa, komunjarska skola. Samo stap..

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.601
Има една лекција од оваа војна....со глава ѕид не се бута.
Се слагаме, лекцијата важи за сите страни.
Еве неколку други лекции:
Без воздушна надмоќ војна не се почнува!
Со братски народ војна не се почнува!
Кога некого ќе нападнеш, тој нема друг избор освен да се брани!
Покриен газ никој не го плука.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.111
Поени од реакции
12.688
Хехе, кажи им го ова на Хрватите, па пиши каква реакција со добил од нив.

Покриениот задник на нео-нацистичката хунта во Киев си добива редовни дози ќотек секојдневно, не важат за нив овие твои правила, како за почеток тие го гранатираа руското цивилно население во Донбас пред почетокот на руската воена интервенција во Украина на 24 февруари 2022, толку од нивното невојување против братски народ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Хехе, кажи им го ова на Хрватите, па пиши каква реакција со добил од нив.

Покриениот задник на нео-нацистичката хунта во Киев си добива редовни дози ќотек секојдневно, не важат за нив овие твои правила, како за почеток тие го гранатираа руското цивилно население во Донбас пред почетокот на руската воена интервенција во Украина на 24 февруари 2022, толку од нивното невојување против братски народ.
Мислам дека и пред 24.02.2022, мала група украински доверзанти влезе во Русија...остана незабележано, но факт е дека војната беше фингирана од военото лоби и администрацијата на Бајден, а кој исто така го најави оштетувањето на Северниот ток

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.235
Поени од реакции
9.859
Не ја гледаш големата слика....има неколку моменти, Минхен 2007 гледај го Путин што зборува, потоа 2018 кога Путин излегува со најава за хиперсонично оружје....тоа значи дека цела морнарица на САД е железо што плови со потенцијал да биде на дното у секој момент и декември 2021 кога им ставаат на маса предлог за нова безбедносна архитектура во Европа која ќе биде одобрена од САД сега. Украина у целава приказна е топовско месо и кога не знаат кај тераат ќе завршат кај не треба.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.765
Не треси зелени овде ДПМНЕ беше на власт од 1998 до 2001 и го извршија предавството....ГРУПЧИН границата ,велеше Вашиот лажен војвода ,намерно ги пуштија да внесат оружје ...ни американци никој не беше замешан освен бугарашите од ДПМНЕ...маме им ебам предавничко, стално им се други криви ВИРУС

Член од
31 мај 2019
Мислења
370
Поени од реакции
1.159
Ти веруваш во ова?
Види го Мирчевски, паметен човек. Кај дува ветрот таму е и он.

Мирчевски е поголем шљајм од сите соросоиди земени заедно

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.952
А шо да му се рече. Шо не отишол да чисти руски ќенефи него ли германски?
Ти бар ловиш украински дронови таму у мајка Русија.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
197
А шо да му се рече. Шо не отишол да чисти руски ќенефи него ли германски?
Ти бар ловиш украински дронови таму у мајка Русија.
Еве ти еден ретард @The xx
Видиш колку е лесно, сами се пронаоѓаат.
Семката, потомството да ви го ебам.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Не треси зелени овде ДПМНЕ беше на власт од 1998 до 2001 и го извршија предавството....ГРУПЧИН границата ,велеше Вашиот лажен војвода ,намерно ги пуштија да внесат оружје ...ни американци никој не беше замешан освен бугарашите од ДПМНЕ...маме им ебам предавничко, стално им се други криви ВИРУС
Не е баш така....војводата а и брат љубе беа хохштаплери и станаа покасно и коалиција со СДС, иако уште од опозиција шекеровска му се закануваше на љубчо со затвор за Окта. Се почна уште од Бране, кога 98 го уапси сељоначалникот на Гостивар поради истакнување албанско знаме, а особено по пукањата кај Мала Речица и мртвоте таму. Потоа љубчо и силе се постаа со признавањето на Тајван, поради што Унпрофор не ја обнови мисијата на границата со Косово ( вето на ПР Кина).......

Kajgana Shop

На врв Bottom