corban83
Corban
- Член од
- 22 јули 2024
- Мислења
- 95
- Поени од реакции
- 90
Многу малку е тоаSo 172 treba negde 60-65kg da bide da ima recimo 10% bodyfat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу малку е тоаSo 172 treba negde 60-65kg da bide da ima recimo 10% bodyfat
Како јас со 72кг имав 13%?Се зависи колку мускулна маса ставил во тие 2ипол години. Јас познавам луѓе со 170цм до 80кг и 10% бодифетSo 172 treba negde 60-65kg da bide da ima recimo 10% bodyfat
За жал вагата е најдобар показател, поготово за напредни вежбачи. Не верувам дека можеш после 5 години да направиш рекомпозиција без стероид. Тоа дека огледалото е добар показател, се сложувам поготово во првата година.Уште се мерите бе?![]()
Купете си огледало, најдобро кажува до кај сте со прогресот/целта.
Па тоа зборев погоре, зависи колку мускули ставил во тие 2 години тренинг.Јас сум 174, 73 кг, срча сум.
Нема вежби за маса ниту за дефиницја,има храна за маса и дефиницја.Кој вежби за бицепс на маса? Моментално ги вежбам овие 3 а сакам да додадам уште една вежба. Што би измениле/додале?
Последниве 4-5 месеци направив голем прогрес на рацете а се што спроведов е намалување на волумен(серии и вежби) а зголемив интензитет и темпо. 4 вежби вкупно поделени во два дена неделно на крај на тренинг.Кој вежби за бицепс на маса? Моментално ги вежбам овие 3 а сакам да додадам уште една вежба. Што би измениле/додале?
Се сретнав в теретана со стар бодибилдер што имал одено на натпревар. Ме прашуваше по колку вежби и серии правам. Му велам 2 вежби по 2-4 серии и ми вели „кој те научи така??“ Тој прави по 7 вежби само за гради, а замисли и за другиве мускули колку му требаДве вежби по 2 серии каде што интензитетот е голем, серијата трае повеќе од 30 секунди, без одмарање во неутрална позиција.
Натуралец и хемичар не е исто. Тој и 12 вежби да ги направи за гради ќе можи да се опорави а натуралец тешко.Се сретнав в теретана со стар бодибилдер што имал одено на натпревар. Ме прашуваше по колку вежби и серии правам. Му велам 2 вежби по 2-4 серии и ми вели „кој те научи така??“ Тој прави по 7 вежби само за гради, а замисли и за другиве мускули колку му треба
2-4 серии со највисок интензитент за еден мускул и повеќе не ми треба.
Се сложувам со се и би додал на тоа дека нетуралец и не преискусен вежбач е подобро 2 пати во неделата да направи да речеме по 2 вежби ако вкупниот волумен е 4 или 2 пати по 3 вежби ако вкупниот волумен неделно се 6. Сигурен сум дека 3 вежби за нозе денес и 3 вежби за нозе после 3 дена ќе бидат со далеку повисок интензитет него 6 вежби на еден тренинг каде што реално само во првите 2-3 вежби држиш висок интензитет, после се е тоа само колку да се заврши тренингот.Натуралец и хемичар не е исто. Тој и 12 вежби да ги направи за гради ќе можи да се опорави а натуралец тешко.
5 до 7 вежби за гради за напреден вежбач се ок мада 2 вежби да се со помал волумен. За бицепс или трицепс нема потреба по 5 вежби. Сите ги гледам лупат по 5-6 вежби за раце и од 40цм не мрдат години.
За грб се трпат 6-7 вежби и за нозе исто.
Zavisi drugar realno so dobra ishrana, pravilno vezbanje i dobra genetika za 1 do 2 meseci ke ima rezultatiЗа колку време одприлика се покажуваат првите резултати од вежбањето?
Mozes da si kupes tegovi i da si vezbas doma ako ne sakas da odes vo teretana jas taka napraviv ishranata mi e da receme 70 % sredena, od suplementi koristam kreatin imav 70 kg sega sum 87 kg za mojta visina od 182 top e nemam mn salo vezbam 3/4pati sedmicno i sum prezadovolenЗа колку време одприлика се покажуваат првите резултати од вежбањето?