Здравството кај нас

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.400
Немој да ми кажеш дека тој преварант е позади Натура терапи...
Зарем не си знаел дека Велија е газда?
Ќерка му е на рекламите...она ги води разговорите со докторите.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.483
Поени од реакции
23.441
е само за локални болници, туку и во терциерно здравство. Некој од најеминентните професори даваат непотребна терапија од ракав, само не знам дали поради некомпетентност или финансиски мотив. Не се сеќавам кој, некој член имаше пишано на оваа тема како Дејан Докиќ за лесни форми на астма препишувал кортикостероиди, истото го имам слушнато и јас. Исти искуства имам со мои пациенти, на кои еминентни кардиолози му препишуваат дубиозн
Аааа да, не само тоа туку и Кирјас на ОРЛ задолжително кортико лупа, флостеронот и е омилен, треба/не треба она го дава. :popce:
Овој Докиќ каде и да има тема за пулмологија он е таму да ги фали лековите на фармацевстка куќа која го оддржува настанот како најдобри. Се погоди да присуствувам лани на неколку (различни) предавања баш поврзани со астма и хобб во краток период и братот три пати кажуваше како лекот на моменталната фирма бил најдобар во нивните тестирања во клиника.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.828
Поени од реакции
17.055
Не е кај нас , туку во Врање...
Пациентите би требало да се Отпуштат како Излечени :cool:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.226
Поени од реакции
6.278

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.629
Поени од реакции
8.448
@Kadaif i ti si ovde?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.014
Поени од реакции
51.223
Како ли туркаат луѓево без полутки, канти сирење и Џекови онде ...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Член од
12 март 2009
Мислења
20.828
Поени од реакции
17.055
Аааа не е така, македонското здравство има голем капацитет.

Еце биџонсица спореше дека гастербајтери од странство иделе овде во МК да се лечат.
мене докторката по (к)урологија ми кажа дека многу наши земала блгарически пашапорт да се лечат во Блгарија !!

Член од
28 ноември 2022
Мислења
498
Поени од реакции
960
Dali znaete deka stomatolozite vo Makedonija //,,niknati,, na sekoe kjose ,,kako semkarnici,,// se ,,odviknaa od navikata,, za sterilizacija na instrumenti?
Ironicno narekuvam ,,navikata,, t.e. stanuva zbor za nesto ZADOLZITELNO

Stomatoloska komora ,,spie vo dlabok son,, se poveke pacienti se zagrozeni t.e. zagadeni so patogeni, gabi, virusi, itd. //na ,,prijavite nikoj ne reagira,,//

Strujata ,,poskape,, pa po nekoj kW ,,da se zastedi,, //den za den ,,se sobiraat potroseni kW,, pa ,,mozelo i bez sterilizator,,//
Ne stanuva zbor ,,za vnatresnosta,, , za Skopje zboruvam. Od kade znam, ,,ednostavno znam,, //i drugi znaat, ne sum jas ,,edinstven,, t.e. ,,vrapcinjata shepnuvaat,,//
VNIMAVAJTE KADE ODITE NA STOMATOLOG //i ,,brand ordinaciite,, pocnale da ,,shtedat struja,,//

Posledno vreme //otkako ,,poskape strujata,,// praktikuvaat mienje na instrumenti ,,od organski materijali,, i nivno susenje.

Namesto ,,po zadolzitelen protokol,,
- cistenje i perenje //se izvrsuva//
- plaknenje i susenje //se izvrsuva//
- vo sterilizator // ? Vasa ,,sreka,, //
- kontrola na sterilizacija // ? Vasa ,,sreka,,//
- skladiranje //pretezno ,,nesterilizirani,, no spakovani//

Ete ,,do kade sme stignati,,.

Член од
9 август 2014
Мислења
546
Поени од реакции
1.821
Dali znaete deka stomatolozite vo Makedonija //,,niknati,, na sekoe kjose ,,kako semkarnici,,// se ,,odviknaa od navikata,, za sterilizacija na instrumenti?
Ironicno narekuvam ,,navikata,, t.e. stanuva zbor za nesto ZADOLZITELNO

Stomatoloska komora ,,spie vo dlabok son,, se poveke pacienti se zagrozeni t.e. zagadeni so patogeni, gabi, virusi, itd. //na ,,prijavite nikoj ne reagira,,//

Strujata ,,poskape,, pa po nekoj kW ,,da se zastedi,, //den za den ,,se sobiraat potroseni kW,, pa ,,mozelo i bez sterilizator,,//
Ne stanuva zbor ,,za vnatresnosta,, , za Skopje zboruvam. Od kade znam, ,,ednostavno znam,, //i drugi znaat, ne sum jas ,,edinstven,, t.e. ,,vrapcinjata shepnuvaat,,//
VNIMAVAJTE KADE ODITE NA STOMATOLOG //i ,,brand ordinaciite,, pocnale da ,,shtedat struja,,//

Posledno vreme //otkako ,,poskape strujata,,// praktikuvaat mienje na instrumenti ,,od organski materijali,, i nivno susenje.

Namesto ,,po zadolzitelen protokol,,
- cistenje i perenje //se izvrsuva//
- plaknenje i susenje //se izvrsuva//
- vo sterilizator // ? Vasa ,,sreka,, //
- kontrola na sterilizacija // ? Vasa ,,sreka,,//
- skladiranje //pretezno ,,nesterilizirani,, no spakovani//

Ete ,,do kade sme stignati,,.
Многу работи не функционираат во стоматологијата кај нас. Меѓу другото и непријавени лица кои не се знае дали воопшто имаат факултетски дипломи,доаѓаат од соседни земји и работат без лиценца на црно во ординации.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.817
Аааа не е така, македонското здравство има голем капацитет.

Еце биџонсица спореше дека гастербајтери од странство иделе овде во МК да се лечат.
Абе се истепаа за тука да се лечат :)
Идат тука импланти да ставаат оти му е ефтино, и многумина пишман се имаат сторено оти во вилиците изгледаат како коњи.
Не знам кој будала би доаѓал да се лечи тука, уствари не ме чуди за овој народ со ајкју 16

За тоа со стоматолозите, мојот стоматолог си работи по протокол, стерилизација на инструменти, и хигиената му е на врвно ниво.
Можи ме изматка за забите неколку месеци дури ми ги дотера ама за чиста 10-ка ми ги направи.
Приватник е, не работи со фондот.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Абе се истепаа за тука да се лечат :)
Идат тука импланти да ставаат оти му е ефтино, и многумина пишман се имаат сторено оти во вилиците изгледаат како коњи.
Не знам кој будала би доаѓал да се лечи тука, уствари не ме чуди за овој народ со ајкју 16

За тоа со стоматолозите, мојот стоматолог си работи по протокол, стерилизација на инструменти, и хигиената му е на врвно ниво.
Можи ме изматка за забите неколку месеци дури ми ги дотера ама за чиста 10-ка ми ги направи.
Приватник е, не работи со фондот.
Види тоа и на запад не исклучена можноста ако одиш на забар да излезеш од таму како "коњ" :icon_mrgr: и тоа на 20х поскапа цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom