- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.496
- Поени од реакции
- 10.400
Зарем не си знаел дека Велија е газда?Немој да ми кажеш дека тој преварант е позади Натура терапи...
Ќерка му е на рекламите...она ги води разговорите со докторите.
Зарем не си знаел дека Велија е газда?Немој да ми кажеш дека тој преварант е позади Натура терапи...
Аааа да, не само тоа туку и Кирјас на ОРЛ задолжително кортико лупа, флостеронот и е омилен, треба/не треба она го дава.е само за локални болници, туку и во терциерно здравство. Некој од најеминентните професори даваат непотребна терапија од ракав, само не знам дали поради некомпетентност или финансиски мотив. Не се сеќавам кој, некој член имаше пишано на оваа тема како Дејан Докиќ за лесни форми на астма препишувал кортикостероиди, истото го имам слушнато и јас. Исти искуства имам со мои пациенти, на кои еминентни кардиолози му препишуваат дубиозн
Овој Докиќ каде и да има тема за пулмологија он е таму да ги фали лековите на фармацевстка куќа која го оддржува настанот како најдобри. Се погоди да присуствувам лани на неколку (различни) предавања баш поврзани со астма и хобб во краток период и братот три пати кажуваше како лекот на моменталната фирма бил најдобар во нивните тестирања во клиника.
@Kadaif i ti si ovde?![]()
„Македонска“ болница во Германија: Дури 20 врвни доктори од нашата држава работата во оваа клиника - Метропола
На 17.02.2025 година, амбасадорот Илбер Села придружуван од Румена Нестороска, прв секретар ја посети клиниката Рон во Бад Нојштад. Она што е специфично за Рон клиниката е дека таму работи високо квалификуван лекарски тим од македонски кардиолози, кардиохирурзи, неврохирурзи, психијатри...metropola.mk
Сакаш да си направи doxxing човекот?@Kadaif i ti si ovde?
Аааа не е така, македонското здравство има голем капацитет.
мене докторката по (к)урологија ми кажа дека многу наши земала блгарически пашапорт да се лечат во Блгарија !!Аааа не е така, македонското здравство има голем капацитет.
Еце биџонсица спореше дека гастербајтери од странство иделе овде во МК да се лечат.
Многу работи не функционираат во стоматологијата кај нас. Меѓу другото и непријавени лица кои не се знае дали воопшто имаат факултетски дипломи,доаѓаат од соседни земји и работат без лиценца на црно во ординации.Dali znaete deka stomatolozite vo Makedonija //,,niknati,, na sekoe kjose ,,kako semkarnici,,// se ,,odviknaa od navikata,, za sterilizacija na instrumenti?
Ironicno narekuvam ,,navikata,, t.e. stanuva zbor za nesto ZADOLZITELNO
Stomatoloska komora ,,spie vo dlabok son,, se poveke pacienti se zagrozeni t.e. zagadeni so patogeni, gabi, virusi, itd. //na ,,prijavite nikoj ne reagira,,//
Strujata ,,poskape,, pa po nekoj kW ,,da se zastedi,, //den za den ,,se sobiraat potroseni kW,, pa ,,mozelo i bez sterilizator,,//
Ne stanuva zbor ,,za vnatresnosta,, , za Skopje zboruvam. Od kade znam, ,,ednostavno znam,, //i drugi znaat, ne sum jas ,,edinstven,, t.e. ,,vrapcinjata shepnuvaat,,//
VNIMAVAJTE KADE ODITE NA STOMATOLOG //i ,,brand ordinaciite,, pocnale da ,,shtedat struja,,//
Posledno vreme //otkako ,,poskape strujata,,// praktikuvaat mienje na instrumenti ,,od organski materijali,, i nivno susenje.
Namesto ,,po zadolzitelen protokol,,
- cistenje i perenje //se izvrsuva//
- plaknenje i susenje //se izvrsuva//
- vo sterilizator // ? Vasa ,,sreka,, //
- kontrola na sterilizacija // ? Vasa ,,sreka,,//
- skladiranje //pretezno ,,nesterilizirani,, no spakovani//
Ete ,,do kade sme stignati,,.
Абе се истепаа за тука да се лечатАааа не е така, македонското здравство има голем капацитет.
Еце биџонсица спореше дека гастербајтери од странство иделе овде во МК да се лечат.
Види тоа и на запад не исклучена можноста ако одиш на забар да излезеш од таму како "коњ"Абе се истепаа за тука да се лечат
Идат тука импланти да ставаат оти му е ефтино, и многумина пишман се имаат сторено оти во вилиците изгледаат како коњи.
Не знам кој будала би доаѓал да се лечи тука, уствари не ме чуди за овој народ со ајкју 16
За тоа со стоматолозите, мојот стоматолог си работи по протокол, стерилизација на инструменти, и хигиената му е на врвно ниво.
Можи ме изматка за забите неколку месеци дури ми ги дотера ама за чиста 10-ка ми ги направи.
Приватник е, не работи со фондот.