NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    52
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.213
Поени од реакции
1.844
А змијата?
А Ембид?
Харден?
Slabi se tie.
Автоматски споено мислење:

Austin Rivs mnogu dobar igrac, 20 poeni 6 asistencii prosek... vo napad sekooj napad ke e organiziran od LBJ i Doncic...

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.789
Форумов остана единственото дувло на интернетот кај шо уште успева да се протне муабетов Леброн vs Коби, муабет што сегде е завршен пред 9 години, у 2016-та.
Треба да одвоиш време, да копаш малце на втора, на трета страна на Google за да најдеш барем еден полу-респектабилен медиум/нба аналитичар што го има Коби во топ 5 на сите времиња in the first place, а камо ли во било каква листа пред Леброн.

Ајде важи еве сеа ќе се праиме слепи пред секоја можна статистика, ќе глумиме лудило дека играле у различни ери (пресмешно), ќе се лажеме дека Коби нема истерано една 20ка у нба, дека лојалноста е најбитна и Коби никогаш нема побарано трејд... what else? Кој друг фактор и податок треба да се нашминка за да се дојде до заклучокот дека мерилото за кој играч е подобар е тоа кој трепнал, а кој не, кога Мет Барнс му замавнал со баскетот пред фаца?

Скроз океј е некој да го поштува поише стилот на Коби, ама океј у реду е.

Повеќето овде сте над 30, немате 18. Секој шо е спортист/на било каков начин е поврзан со спорт да го глеа ова шо Леброн го прави со полни 40, да глеа како факинг 22 (дваесет и две) сезони игра на вакво високо ниво, од 2003-та до буквално завчера, без ниеден момент кај што се осетил било каков пад, практично без ниедна повреда во кариерата, нешо што никој спортист во ниту еден спорт никогаш го нема напраено и да се праиш слеп при очи, да пишеш Лекоњ на кајгана, и да си легнеш у делузија е доста језиво и тажно мора да се признае. Најлудо е дека ботов Ванлок се лигавеше со истиве муабети у 2012-та, пред 13 години. Леброн завчера у 2025-та имаше партија 42/17/8 со 60% реализација, а овој се лигави на форум дека Лекоњ ќе му го трејдал Далтон Кнехт. :pos:

Член од
19 март 2013
Мислења
3.317
Поени од реакции
4.965
Падна процентот за три на Јокара под 46%. :(
И Гафорд им се повреди :pos::pos::pos:
Ајде Маверикс во Лас Вегас.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.209
Форумов остана единственото дувло на интернетот кај шо уште успева да се протне муабетов Леброн vs Коби, муабет што сегде е завршен пред 9 години, у 2016-та.
Треба да одвоиш време, да копаш малце на втора, на трета страна на Google за да најдеш барем еден полу-респектабилен медиум/нба аналитичар што го има Коби во топ 5 на сите времиња in the first place, а камо ли во било каква листа пред Леброн.

Ајде важи еве сеа ќе се праиме слепи пред секоја можна статистика, ќе глумиме лудило дека играле у различни ери (пресмешно), ќе се лажеме дека Коби нема истерано една 20ка у нба, дека лојалноста е најбитна и Коби никогаш нема побарано трејд... what else? Кој друг фактор и податок треба да се нашминка за да се дојде до заклучокот дека мерилото за кој играч е подобар е тоа кој трепнал, а кој не, кога Мет Барнс му замавнал со баскетот пред фаца?

Повеќето овде сте над 30, немате 18. Секој шо е спортист/на било каков начин е поврзан со спорт да го глеа ова шо Леброн го прави со полни 40, да глеа како факинг 22 (дваесет и две) сезони игра на вакво високо ниво, од 2003-та до буквално завчера, без ниеден момент кај што се осетил било каков пад, практично без ниедна повреда во кариерата, нешо што никој спортист во ниту еден спорт никогаш го нема напраено и да се праиш слеп при очи, да пишеш Лекоњ на кајгана, и да си легнеш у делузија е доста језиво и тажно мора да се признае. Најлудо е дека ботов Ванлок се лигавеше со истиве муабети у 2012-та, пред 13 години. Леброн завчера у 2025-та имаше партија 42/17/8 со 60% реализација, а овој се лигави на форум дека Лекоњ ќе му го трејдал Далтон Кнехт. :pos:
80% од работите што ги напиша се неточни. Коби има побарано трејд, требаше да оди во Чикаго, во последен момент се откажа трејдот зашо ЛАЛ одлучија дека он ќе биде лицето на франшизата, а не Шек. НБА аналитичари ок, ако мислиш на оние кретенине од ЕСПН тогаш да, Леброн е најдобар во универзумот, а ако погледнеш малце подлабоко, изјави на играчи и на таков тип на луѓе ќе видиш дека има мнооогу што го ставаат Коби пред Леброн, иако нели заклучивме дека ова е субјективен став и вкус.
Ако веќе се фаќаме за статистика, а вие се фаќате, Леброн каска у титули позади Коби, а тоа е најбитната категорија во еден спорт и треба тука да ја завршиме приказната?? Јас немам проблем пример тебе Леброн да ти е подобар, пак ќе кажам тоа е ствар на вкус и перцепција, ама муабети од типот Коби не му е до колена на Леброн ( не од тебе, него од други пациенти), Коби не е ни во топ 10 на сите времиња, и Данкан е подобар од Коби (да, имаше ваков муабет на темава), се муабети за кои лицето што ги кажува треба да посети доктор.

Леброн Џејмс е дефинитивно еден од најдобрите кошаркари во историјата, јас милион пати имам кажано дека не постои спортист покрај него, Роналдо и Новак што повеќе пази на своето тело и што толку трае во еден спорт. Од мене има огромен респект за тоа, секако и од кошаркарски, иако неговиот стил на игра воопшто не ми се допаѓа, како кошаркар е многу крут, има одвратен шут и да не набројувам натака. Огромен палец надоле за пропагирањето БЛМ, мешањето во политика и глумењето драма квин. Тоа е што се тиче мое субјективно гледање, не мора никој да се дрзнува да ми коментира вака така. Факт е дека статистиките се на негова страна затоа што повеќе трае од Коби од аспект на кариера, нема повреди фала му на Господ, ама исто така фала му на Господ бројот на дадени поени мене не ми се репер за тоа кој е подобар, има и некои други фактори за кои пишуваше Ванлок а е тешко да се објаснат.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.180
Поени од реакции
11.943
Кои црни статистики ги зборате кога пола поени му се изнудени на кораци и пробивање? Само кој да го суди сето тоа и според кои правила.

Ќе беше друг играч во друго време да играше пошто немаше така лесно да ги дава поените, не за џабе за величина како него не измислиле Ле Флоп прекар.

Коби е само Коби. Едино Блек Мамба ако го земиме ко прекар ама сите знаеме од каде тоа дојде - од плачење по судии и фејковача досудени фаули сигурно не. ;)

Вакви видеа за Коби тешко дека ќе гледате, за Ле Флоп ги има еден куп.

Добар идол имате, нема што.

За мене, флопирање = крадење, мамење на играта. Само кој како го сфаќа баскетот и животот воопошто. ;)

p.s.
За измислената „одбрана“ која ја игра или ја играл било кога... да не ни почнуваме.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.942
Поени од реакции
23.084
Го гледав првиот натпревар на Лука во Лејкерс , некако воопшто неспремен ми изгледаше, бавно се движеше , изгледа уште го мачи повредата. Нека одмара постепено да се дава минутажа немора во оган одма да се фрла, но ајде прв натпревар сакаа Лејкерс малку шоу да направат. Наредните утакмици неверувам дека ќе игра.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.209
Поени од реакции
10.253
Го гледав првиот натпревар на Лука во Лејкерс , некако воопшто неспремен ми изгледаше, бавно се движеше , изгледа уште го мачи повредата. Нека одмара постепено да се дава минутажа немора во оган одма да се фрла, но ајде прв натпревар сакаа Лејкерс малку шоу да направат. Наредните утакмици неверувам дека ќе игра.
На 25 минутна рестрикција е, паметен е Редик, знае што прави. Импресиониран сум од него како тренер, прва година страшен прогрес има од првите 20 утакмици до сеа. Со Вандо и ДФС имаат број 1 одбрана у последниве 10 утакмици, што е многу чудно, имајќи на ум дека речиси ниедна од тие не играше АД., кој врти низ муабети за DPOY. Моментално со ниска петорка играат многу убав баскет, дури и сезонава можат да напраат проблем на доста екипи. Прв сериозен тест за мене ќе им биде текмава со Денвер, ќе биде тоа фино за гледање. Далас ги стигна кармата, си го бараа ова со јадењето гомна за Дончич, не успејаа да бидат доследни на тоа што го направија, го распнаа јавно и сеа пола тим им е у Негорци на бања.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
581
Поени од реакции
1.238

Lebron nema killer mentality kako Kobe i Jordan...
Igra vo zenitot na socijalnite mrezi kade skap marketing moze da ispere mozok na pola zemjina topka...mora da bide broj 1 vo 2010-20 bidejki ke propadne ligata - mora bekoj da bide zastitno lice..
Drogata sto ja koristi Lebron ako imas nekoe poznavanje ima 10 pojak efekt od sto i da koristele kobe i jordan moze ke se smees no ne si gledal Nba insider videos na youtube, do 2016 Nba imase nekoja gledanost posle toa se paga vo voda so novite pravila, lugeto sto gledale Jordan i kobe sigurno interesot posle 2016-2018 e opadnat do daska....Lebron do 2017 -18 swzonata nemoze da se kaze mnogu loso no cela liga i toj odat nanazad posl3 novite pravila kade sto nema odbrana i jma samo trojki.....nemam jas nisto protiv Lebron i ne mi se pravi sporedbi sekoj e razlicen navivac,, no poveke bi sakal debata za ligata koja e kako cirkus so oboeni podovi i igracite kako exibition match za penzionirani milioneri, barem taka izgleda za prosecen covek...

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.074
Поени од реакции
7.035
И ја не го сакам Леброн, фејк човек и антипатичен башка е плачипичка.

Али неможе да му се спори што има постигнато у НБА и смешно е да се стави на исто скалило со Коби.

Едноставно е подобар играч и поише има направено целокупно у кариера макар имал и прстен мањак.

Али споредбата со Џордан не држи вода, у сите објективни параметри Џордан е подобар, ете мене тие луѓе не ми се јасни што го стават над Џордан, али објективно е над Коби, тука не треба да има муабет.

Kajgana Shop

На врв Bottom