NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50
Член од
4 октомври 2019
Мислења
579
Поени од реакции
1.230
Форумов остана единственото дувло на интернетот кај шо уште успева да се протне муабетов Леброн vs Коби, муабет што сегде е завршен пред 9 години, у 2016-та.
Треба да одвоиш време, да копаш малце на втора, на трета страна на Google за да најдеш барем еден полу-респектабилен медиум/нба аналитичар што го има Коби во топ 5 на сите времиња in the first place, а камо ли во било каква листа пред Леброн.

Ајде важи еве сеа ќе се праиме слепи пред секоја можна статистика, ќе глумиме лудило дека играле у различни ери (пресмешно), ќе се лажеме дека Коби нема истерано една 20ка у нба, дека лојалноста е најбитна и Коби никогаш нема побарано трејд... what else? Кој друг фактор и податок треба да се нашминка за да се дојде до заклучокот дека мерилото за кој играч е подобар е тоа кој трепнал, а кој не, кога Мет Барнс му замавнал со баскетот пред фаца?

Скроз океј е некој да го поштува поише стилот на Коби, ама океј у реду е.

Повеќето овде сте над 30, немате 18. Секој шо е спортист/на било каков начин е поврзан со спорт да го глеа ова шо Леброн го прави со полни 40, да глеа како факинг 22 (дваесет и две) сезони игра на вакво високо ниво, од 2003-та до буквално завчера, без ниеден момент кај што се осетил било каков пад, практично без ниедна повреда во кариерата, нешо што никој спортист во ниту еден спорт никогаш го нема напраено и да се праиш слеп при очи, да пишеш Лекоњ на кајгана, и да си легнеш у делузија е доста језиво и тажно мора да се признае. Најлудо е дека ботов Ванлок се лигавеше со истиве муабети у 2012-та, пред 13 години. Леброн завчера у 2025-та имаше партија 42/17/8 со 60% реализација, а овој се лигави на форум дека Лекоњ ќе му го трејдал Далтон Кнехт. :pos:
Lebron nema killer mentality kako Kobe i Jordan...
Igra vo zenitot na socijalnite mrezi kade skap marketing moze da ispere mozok na pola zemjina topka...mora da bide broj 1 vo 2010-20 bidejki ke propadne ligata - mora bekoj da bide zastitno lice..
Drogata sto ja koristi Lebron ako imas nekoe poznavanje ima 10 pojak efekt od sto i da koristele kobe i jordan moze ke se smees no ne si gledal Nba insider videos na youtube, do 2016 Nba imase nekoja gledanost posle toa se paga vo voda so novite pravila, lugeto sto gledale Jordan i kobe sigurno interesot posle 2016-2018 e opadnat do daska....Lebron do 2017 -18 swzonata nemoze da se kaze mnogu loso no cela liga i toj odat nanazad posl3 novite pravila kade sto nema odbrana i jma samo trojki.....nemam jas nisto protiv Lebron i ne mi se pravi sporedbi sekoj e razlicen navivac,, no poveke bi sakal debata za ligata koja e kako cirkus so oboeni podovi i igracite kako exibition match za penzionirani milioneri, barem taka izgleda za prosecen covek...

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.063
Поени од реакции
7.022
И ја не го сакам Леброн, фејк човек и антипатичен башка е плачипичка.

Али неможе да му се спори што има постигнато у НБА и смешно е да се стави на исто скалило со Коби.

Едноставно е подобар играч и поише има направено целокупно у кариера макар имал и прстен мањак.

Али споредбата со Џордан не држи вода, у сите објективни параметри Џордан е подобар, ете мене тие луѓе не ми се јасни што го стават над Џордан, али објективно е над Коби, тука не треба да има муабет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.874
Поени од реакции
116.159
И ја не го сакам Леброн, фејк човек и антипатичен башка е плачипичка.

Али неможе да му се спори што има постигнато у НБА и смешно е да се стави на исто скалило со Коби.

Едноставно е подобар играч и поише има направено целокупно у кариера макар имал и прстен мањак.

Али споредбата со Џордан не држи вода, у сите објективни параметри Џордан е подобар, ете мене тие луѓе не ми се јасни што го стават над Џордан, али објективно е над Коби, тука не треба да има муабет.
Е како бе вака?
Со Џордан кога го споредувате тогаш не важи статистиката, со Коби кога го споредувате тогаш важи. Знаеш дека Леброн има доста подобра статистика и од Џордан во доста сегменти така? Капираш дека малце лицемерни се аргументите, односно си ги пишуваш/те кога и како ќе ви одговараат.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.278
Поени од реакции
4.926
Абе доволно е само Finals MVP+MVP да споредите. Тие се најдобро мерило за тоа што еден играч постигнал и колку бил заслужен за успехот на тимот. Јокич на пример џабе ако има 5-6 МВП , ќе остане зад други играчи со еден или два Finals MVP. Поголем акцент на НБА финалињата треба да се даде , тогаш се дава 100% од себе. Но се разбира во регуларна сезона немало тимот да си го олесни патот до финалето или до плејофот, ако немало кого? Па тој што добил МВП пичка му мајчина.
Ако збориме за правилата на игра какви биле и какви се сега ,не треба веќе кошарка да пратиме и се дискредитира од одма успехот на сегашните и сите идни генерации. Нормално дека ако судиите ја направија пичкарски софт играта ,многу ќе го искористуваат тоа за да изнудат 20 слободни ако треба. Ко во фудбал веќе што ни е скурчено.
Но си има убавина и сега играта и моменти шо ги немало порано, така да све се надополнува. Не би глеале повеќе инаку.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.358
Поени од реакции
11.816
@Stefan-kobe @парва

Имаше еден куп рангирања на НБА играчи и во повеќето од нив Коби не беше ни топ 5, некаде ни топ 10. Откако умре почна да качува на листава околу 3то од 5то место. Ама вие терајте го филмот дека е 2ор веднаш зад Џордан. Па уште и да сум умрел или загревота сум бил ми пишувате? Што аргументи имате? Сте се собрале 3-4ца што дркате на Коби и ќе си стегаме хехенца без ниеден аргумент.
Ај сеа да ви пишам неписмени сте тотално оди фрлете се од тераса, што муабет е тоа?

КОБИ НЕ Е ТОП 5. Ваш проблем е дали вие можете да го прифатите тоа или не. Ајде сеа јас Винс Картер го сакав и да пукам кур овде дека е топ 10 ол тајм?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.278
Поени од реакции
4.926
@Stefan-kobe @парва

Имаше еден куп рангирања на НБА играчи и во повеќето од нив Коби не беше ни топ 5, некаде ни топ 10. Откако умре почна да качува на листава околу 3то од 5то место. Ама вие терајте го филмот дека е 2ор веднаш зад Џордан. Па уште и да сум умрел или загревота сум бил ми пишувате? Што аргументи имате? Сте се собрале 3-4ца што дркате на Коби и ќе си стегаме хехенца без ниеден аргумент.
Ај сеа да ви пишам неписмени сте тотално оди фрлете се од тераса, што муабет е тоа?

КОБИ НЕ Е ТОП 5. Ваш проблем е дали вие можете да го прифатите тоа или не. Ајде сеа јас Винс Картер го сакав и да пукам кур овде дека е топ 10 ол тајм?
Јебига дојде време во спортот кога фали објективност и се наоѓа се што е можно освен најбитните достигнувања за да се покаже дека еден бил подобар од друг.
Пак ќе го спомнам Федерер , пошо многу луѓе го сметаат за најдобар. Такви глупости се изнагледав , буквално denial mode од милиони милиони, па и овие што се рачунаат за битни фигури во историјата на тенисот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.874
Поени од реакции
116.159
Одлична споредба индивидуален спорт вс тимски.

Ацо друже, доволно се изрезили со претходниот пост, не продолжувај да тонеш понатаму. Наброја 10 бивши играчи на Лејкерс дека биле подобри од Коби, Бог да чува и да брани.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.358
Поени од реакции
11.816

Ацо друже, доволно се изрезили со претходниот пост, не продолжувај да тонеш понатаму. Наброја 10 бивши играчи на Лејкерс дека биле подобри од Коби, Бог да чува и да брани.
А оти да не бидат подобри? Или дека ти сам си замислил така? Не мислиш дека освен ти и останативе 5 души што се за Лејкерс, никој друг не мисли дека Коби е 2ор ол тајм? Ама добар си во манипулацииве, ќе пишиш дека останатите се резилат и автоматски ти си во право.

Штета за тебе, но јас памтам кога имаше едно рангирање на топ 100 играчи, кое што на форумов будно се следеше. Памтам дека последните 10 ги пуштаа по 1 играч на ден. Плач и лелек беше ОД ТЕБЕ на темиве кога Коби најјакиот го доби 8мото место (можда и некое место полошо).
Не се резили жити се.
Вака читам и не ми се верува дека Коби бил 2ор ол тајм, ни срам ни перде имате. Исто ко овие коњов што го ставаат во топ 5 куцачи на сите времиња.

Последно уредено:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.063
Поени од реакции
7.022
Е како бе вака?
Со Џордан кога го споредувате тогаш не важи статистиката, со Коби кога го споредувате тогаш важи. Знаеш дека Леброн има доста подобра статистика и од Џордан во доста сегменти така? Капираш дека малце лицемерни се аргументите, односно си ги пишуваш/те кога и како ќе ви одговараат.
Џордан никад не бил Робин у екипа, истото важи и за Леброн.

Сите прстени им се како лидери на тимот.

Коби играше со Шек, и Шек беше подобар у тие 3 години кога земаа три пати.

Ок има 5 титули и беше голем дел од тоа зашто ги земаа првите 3 со Шек....али Шек беше најдобар у тие 3 сезони, објективно е ова затоа и беше FMVP.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.358
Поени од реакции
11.816

Ок има 5 титули и беше голем дел од тоа зашто ги земаа првите 3 со Шек....али Шек беше најдобар у тие 3 сезони, објективно е ова затоа и беше FMVP.
Сеа ќе ти го стави она видеото каде што пробуваат да го исплашат со топката в лице ама овај не трепнува.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.278
Поени од реакции
4.926

:pos: :pos: :pos:
Знаев дека тоа ќе го пишеш. Не ги споредив спортовите, пишав за начинот на кој се гледаат работите или поточно пристрасноста која ја имаат многумина кон своите идоли. Тоа ми е како најбољи пример. Уствари со текот на времето, па и пушачите на Роналдо се во поголем и поголем denial исто така.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.874
Поени од реакции
116.159

Различен тек на кариерите имаат, затоа имаш такво мислење. Џордан на почетокот немал екипа и играл сам буквално, па после во најзрелите години кога се склопила екипата си бил алфа и омега, т.е. си продолжил да биде само освојувал титули.

Коби од сам старт почнува со јак тим, ок првите 2-3 години на страна зашо беше апла тинејџер, али после го носат Шек и почиња доминацијата. Проблемот е што многу луѓе тука гледате од аспект на тоа дека Коби бил во подредена улога во тој тим, а не е воопшто така, двајцата беа носители на играта на подеднаков левел. Шек имаше боље бројки зашо беше апла доминантен, ама не е дека Коби давал по 5 поени во просек или дека не постоел на терен. За одбрана да не зборам, еден од главните играчи уз Фокс.

Леброн од друга страна почнува слично како Џордан, нема екипа и игра сам 5-6 години за после тоа да формира супер тим во Мајами и конечно да освои титула. Се кладам во живот негде 2005/2006 година Леброн да играше во екипа со друга супер ѕвезда од типот на Коби/Шек и компанија дека ќе беше втора виолина и да освоеше титула ќе го потевте овде дека освоил титула на 20 години.

А Коби на пример да го немаше Шек тој период ќе беше гарантирано убедливо прв играч на тимот со просек од 35+ коша цела сезона. Уствари тоа се виде откако замина Шек, имаше индивидуално монструозни сезони и некои серии што и ден денес стојат како недопирливи, иако кошарката е убрзана х1000 во однос на тоа време.

Нејсе, батали ме мрзи да се објаснувам за едни исти работи цел живот, другше глеате некои овде на одредени работи, некои и врска немаат како Ацо и Илз и доаѓаат само да трескаат зелени. Верувај да беше малце постар и да си ја опфател цела кариера на Коби ќе имаше друго мислење, вака Стивен Еј Смит и Ацо 91 годиште ќе ти формираат мислење, јебига.

П.с. последниов пасус на Камбек се однесуваше, се побркав не знам кого цитирам веќе. :ROFLMAO:

Член од
19 март 2013
Мислења
3.278
Поени од реакции
4.926
Различен тек на кариерите имаат, затоа имаш такво мислење. Џордан на почетокот немал екипа и играл сам буквално, па после во најзрелите години кога се склопила екипата си бил алфа и омега, т.е. си продолжил да биде само освојувал титули.

Коби од сам старт почнува со јак тим, ок првите 2-3 години на страна зашо беше апла тинејџер, али после го носат Шек и почиња доминацијата. Проблемот е што многу луѓе тука гледате од аспект на тоа дека Коби бил во подредена улога во тој тим, а не е воопшто така, двајцата беа носители на играта на подеднаков левел. Шек имаше боље бројки зашо беше апла доминантен, ама не е дека Коби давал по 5 поени во просек или дека не постоел на терен. За одбрана да не зборам, еден од главните играчи уз Фокс.

Леброн од друга страна почнува слично како Џордан, нема екипа и игра сам 5-6 години за после тоа да формира супер тим во Мајами и конечно да освои титула. Се кладам во живот негде 2005/2006 година Леброн да играше во екипа со друга супер ѕвезда од типот на Коби/Шек и компанија дека ќе беше втора виолина и да освоеше титула ќе го потевте овде дека освоил титула на 20 години.

А Коби на пример да го немаше Шек тој период ќе беше гарантирано убедливо прв играч на тимот со просек од 35+ коша цела сезона. Уствари тоа се виде откако замина Шек, имаше индивидуално монструозни сезони и некои серии што и ден денес стојат како недопирливи, иако кошарката е убрзана х1000 во однос на тоа време.

Нејсе, батали ме мрзи да се објаснувам за едни исти работи цел живот, другше глеате некои овде на одредени работи, некои и врска немаат како Ацо и Илз и доаѓаат само да трескаат зелени. Верувај да беше малце постар и да си ја опфател цела кариера на Коби ќе имаше друго мислење, вака Стивен Еј Смит и Ацо 91 годиште ќе ти формираат мислење, јебига.

П.с. последниов пасус на Камбек се однесуваше, се побркав не знам кого цитирам веќе. :ROFLMAO:
Шо бе со Илз ме спореди? Цццц:D

Kajgana Shop

На врв Bottom