Војната на патиштата

Член од
31 мај 2019
Мислења
348
Поени од реакции
1.112
Broj na zaginati vo soobrakajni nezgodi 2023

Britanija: 1,624
Makedonija: 127

Ke kazete 13 na 1 , samo sto vo UK ima 70 milion ziteli,a kaj nas prasanje dali sme i 1,7 milion...
Toa e 39 prema 1 vo naselenie.
Znaci vo Makedonija ginat x3 poveke luge vo soobrakaj nego li vo Britanija po glava na zitel.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.193
Поени од реакции
8.930

Ke kazete 13 na 1 , samo sto vo UK ima 70 milion ziteli,a kaj nas prasanje dali sme i 1,7 milion...
Znaci vo Makedonija ginat x3 poveke luge vo soobrakaj nego li vo Britanija po glava na zitel.
Таму па гинат од алкохол и на крај тука некаде ќе биде статистиката.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.915
Поени од реакции
21.948
Таму па гинат од алкохол и на крај тука некаде ќе биде статистиката.
Офтопик.

Да се гинеше од глупоќу,одамна немаше да те читамо туја оооо ти блага шпагето.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.162
Поени од реакции
11.929

Плус во Британија просечниот возач вози барем 10 пати повеќе километри него шоферот во Македонија, така што таа статистика е уште пострашна во реалноста

Член од
28 октомври 2019
Мислења
169
Поени од реакции
141

ne se 127 tuku 29 zaginati pesaci,

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.356
Поени од реакции
7.121
ја иступивте тотално.........направено е убиство ,загрозен е сообраќајот и учесниците , ваквите се темпирана бомба............најстроги санкции за сторителите за во иднина ништо вакво да не се случи повеќе

пешаците се најранлива категорија и треба да знаат како да постапат за да се САМОЗАШТИТАТ,нема тука кој има предност, лимот се витка и исправа , здравјето не се враќа,треба да се вразумат сите конечно и да сватат суштински работи......изгубеното здравје не се враќа, не може да трчате преку улица без разлика дали сте во право додека не застанат да ве пропуштат

Член од
28 октомври 2019
Мислења
169
Поени од реакции
141
dr rabota , imase soobrakajka vozel zetot zad 180 na avtopat, zagina tatko i na zena mu, toj bil vinoven pretical i udril druga kola, nit lezese, nit dozvola mu zedoa nit kazna, ke lezel samo ako zena mu ili majka i /soprugata na mrtviot podnesele privatna tuzba no ne podnesoa i taka nesto paricna kazna platil i toa e ko da ne bilo
dr slucaj pijan, mlad divee so bmv niz grad (ama na odmor dosol od germanija) (ovoj slucaj od fb go znam deka za devojkata sobiraa donacii) od brzinata nemozel na kruzen tok da svrti i udril vo nekoe drvo, sopatnickata so teski povredi , invalid ostanala, kazna 3 god vo strumicki zatvor preku den sloboden samo spienje u zatvor, lezese 2 , edna go pomiluvale..ama tie i privatna tuzba mu podnele i kako sto razbrav dodeka e ziv ili taa ziva treba da i plakja mesecna izdrska, dozvolata mu ja odzele i polno drugi slucai,
sakam da kazam toa sto imaat dozvoli ne e pravilo deka ke vozi, trezen, po pravila itn,,,
ovoj vaso imal iskustvo stom od mal vozel, ne e tolku ni do dozvolata kolku sto e brzinata i alkoholot i nepocituvanje crveno na semafor
realno mene nisto ne mi znaci dozvolata ionaka se golem broj so vrski zemeni, imam komsika i sredija zede dozvola i bukvalno lazi po ulicite, i stom treba da se razmine so drug avtomobil zastanuva i taka celo vreme, sto isto taka e opasnost na ulica no toa e, ne znae ni da se parkira, ako e pravo da i celo vreme na ulica se parkira i pred kukjata pa drug ke izleze da ja svrti i parkira vo dvor
no otsega cetvorni gi otvaram dodeka skroz site ne zastanat ne minuvam sama na pesacki , no dobro e sto obicno se mnogumina

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006
Сите бараат правда, но никој не сака да се растури советот на обвинители.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.626
Поени од реакции
9.819
Од чист случај, возење без возачка во пијана состојба и предизвикување општа опасност и смртни последици и затвор 20 години, (доживотна нема шанса) од ова се направи цел панаѓур.
И едните и другите родители во фокус, овие дали глумеле, другите дали користеле смрт на дете за партиски поени, станавме експерти за говор на тело, мајката ја почешала левата рака, тоа значело дека лаже и измислува, гледаме видеа де од едните де од другите, а жртвата???
Заборавивме и на правда и на Фросина, сега панаѓур со родителите што се тотално небитни кога се има чист случај. Кој како си го воспитал детето има стручни лица да проценат и кажат. Многу се забега со случајов.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.680
Поени од реакции
16.885
Васо треба ПЉУС затвор пошто го УКРАЛ возилото од тате и мама, така адвокатите ги Посоветува да кажат...
Во случајот родителите треба да одговаарат, затоа што не го обезбедиле возилото од неовластено возење. Тука неодамно имавме случај, малолетник ја земал колата на тате, го сопреле цзјкани и нашле во колата огнено оружје на таткото и муниција....таткото доби кривична, ама само за оружјето што не го обезбедил, а тоа што малолетникот ја возел колата и потенцијално го загрозил сообраќајот Мукла, ЈОЈО го Забошоти !!!!!!!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006
Zatoa sto se politicki piuni
Вмро пробува да избрка 5 најкорумпирани обвинители од овој совет кои ставаат у фиока предмети како овој. И одма се јавија душебрижниците не било тоа демократски. А од друга страна плачат за корумпираното судство протестираат со црвени раце и бараат правда.

Kajgana Shop

На врв Bottom