dr rabota , imase soobrakajka vozel zetot zad 180 na avtopat, zagina tatko i na zena mu, toj bil vinoven pretical i udril druga kola, nit lezese, nit dozvola mu zedoa nit kazna, ke lezel samo ako zena mu ili majka i /soprugata na mrtviot podnesele privatna tuzba no ne podnesoa i taka nesto paricna kazna platil i toa e ko da ne bilo
dr slucaj pijan, mlad divee so bmv niz grad (ama na odmor dosol od germanija) (ovoj slucaj od fb go znam deka za devojkata sobiraa donacii) od brzinata nemozel na kruzen tok da svrti i udril vo nekoe drvo, sopatnickata so teski povredi , invalid ostanala, kazna 3 god vo strumicki zatvor preku den sloboden samo spienje u zatvor, lezese 2 , edna go pomiluvale..ama tie i privatna tuzba mu podnele i kako sto razbrav dodeka e ziv ili taa ziva treba da i plakja mesecna izdrska, dozvolata mu ja odzele i polno drugi slucai,
sakam da kazam toa sto imaat dozvoli ne e pravilo deka ke vozi, trezen, po pravila itn,,,
ovoj vaso imal iskustvo stom od mal vozel, ne e tolku ni do dozvolata kolku sto e brzinata i alkoholot i nepocituvanje crveno na semafor
realno mene nisto ne mi znaci dozvolata ionaka se golem broj so vrski zemeni, imam komsika i sredija zede dozvola i bukvalno lazi po ulicite, i stom treba da se razmine so drug avtomobil zastanuva i taka celo vreme, sto isto taka e opasnost na ulica no toa e, ne znae ni da se parkira, ako e pravo da i celo vreme na ulica se parkira i pred kukjata pa drug ke izleze da ja svrti i parkira vo dvor
no otsega cetvorni gi otvaram dodeka skroz site ne zastanat ne minuvam sama na pesacki , no dobro e sto obicno se mnogumina