Ova e bolno veke, bez razlika kolku e platen advokatot da go brani, treba da ima empatija i mozok.
Novinarite/mediumite sto ke ja prenesuvaat pres konferencijata se isto umobolni i ne treba da postojat.
Oaza na psihopati sme, ne e humano.
Јасно, судиите се држат како ЦРЕВА... пази сега функционално и модерно семејство, па староста на тужениот ... ИСТИТЕ работи ги имаше на интернет за слични работи во Хрватска, како и терминот Помлад Полнолетник и што ти нема ДА ИЗМИСЛАТ...
Само КАТИЉ ФЕРМАН и ШЕЈТАН ГАЈТАН од отоманско правосудство
или барем луѓе како Вајат Ерп во УСА пред 130 години
но и тогаш тој бил гонет од судот...
муабето ми е да гледала како иде сообраќајот немало да се деси ситуацијата. Тоа сакаме ја кадаиф, бафра и другите да ви го објасниме. Сопствена одговорност треба у сообраќај.
А вие изроди без грам мозок што мислите искрено уво ме боли. Такви морони муртино го инсталиравте и триста други криминали се десија. Сега еве пак експлоатирате туѓи несреќи.
Беше таму да видиш дали погледнала? Поверојатно е дека очекувала дека ќе застане, нели кога поминуваш на зелено очекуваш кола што иде да застане зашто ѝ е црвено...ти кога преминуваш на зелено ја чекаш секоја лента да се наполни па да поминеш? Дај засрами се со муабетов, ја обвини жртвата дека е виновна, иако не ги ни знаеш точните околности.
Беше таму да видиш дали погледнала? Поверојатно е дека очекувала дека ќе застане, нели кога поминуваш на зелено очекуваш кола што иде да застане зашто ѝ е црвено...ти кога преминуваш на зелено ја чекаш секоја лента да се наполни па да поминеш? Дај засрами се со муабетов, ја обвини жртвата дека е виновна, иако не ги ни знаеш точните околности.
и кучето што го шетала Фросина е згазено, најдено под кола...
СЕ додеќа некој буџовански син не згази намртво некоја КРУПНА зверка, ќе има ФИЛОЗОФИРАЊЕ, не само на Форуми, туку криминогени адвокати и судии...
Јасно, судиите се држат како ЦРЕВА... пази сега функционално и модерно семејство, па староста на тужениот ... ИСТИТЕ работи ги имаше на интернет за слични работи во Хрватска, како и терминот Помлад Полнолетник и што ти нема ДА ИЗМИСЛАТ...
Само КАТИЉ ФЕРМАН и ШЕЈТАН ГАЈТАН од отоманско правосудство
или барем луѓе како Вајат Ерп во УСА пред 130 години
но и тогаш тој бил гонет од судот...
Во град секогаш видикот ќе биде „слеп“ на одредена дистанца. Возила, мртви агли, итн... Целата работа е гледаш кога имаш доволно простор/време за да направиш маневар. Ако таму релативно далеку најблиското возоло е камионот и ти имаш време да се приклучиш пред било кое возило што вози со дозволена брзина - па што да правиш? Ќе се приклучиш или ќе чекаш целосно празна улица (која може никогаш да не ја дочекаш празна во периоди на гужва).
Овде треба да знаеме дали е забрането приклучување на лево, поточно дали таму има дупла полна линија без прекинување за тој приклучок. Зависно од тоа може или двајцата да се криви, или само моторџијата да е крив. А моторџијата е секако крив, па види колку колку брзо вози.
Автоматски споено мислење:
Ама судијката само за еден случај може да е виновна, за случајот со големата количина дрога. Што правиме со десетиците други случаи кога копилето било фаќан а не бил санкциониран?
Vo drugite slucai MVR trebalo da go kazni, megjutoa ako aludiras na soobrakjajkata kade sto ima povredena žena, pak ke kažam deka pravilno e sankcioniran so parična kazna. Povtorno procitaj go komentarot kako obrazlozuvam kako se postapuva so soobrakjajkite.
Pak ti so istite sranja?
Ako ti imash oset kako izgleda kola shto doajga kon tebe so 130km/h neznachi deka ima i sekoj!
I kako shto pisha chlenot pogore , na otvoreno zeleno ochekuvash deka toj shto se priblizhuva che zastani na negovoto crveno!
I edna dve sek. pokasno poinako da reagirash vejche e prekasno.
Pak ti so istite sranja?
Ako ti imash oset kako izgleda kola shto doajga kon tebe so 130km/h neznachi deka ima i sekoj!
I kako shto pisha chlenot pogore , na otvoreno zeleno ochekuvash deka toj shto se priblizhuva che zastani na negovoto crveno!
I edna dve sek. pokasno poinako da reagirash vejche e prekasno.
ако се сеќаваш за случајот РИЦ во Хрватска, пред многу години, убиен од КЕИФ со клоци, без никаква причина од група 17годишни и еден 18годишен, практично НИКОЈ НИШТО не одлежа... пишува во текстот од линкот, сличен случај во УНГАРИЈА, 3ца фрлиле врсник во Дунав и се удавил, СИТЕ по 10 години ЗАТВОР
само во ехЈу држави има голема толеранција за малолетни па и млади полнолетни убијци.... башка што пред 6-7 години адвокат Вујиќ му се пофали на Ефто во емисијата, дека СРЕДУВАЛ убиства со 2 години затвор... па и Штеки има на времето со 2 години поминато, а пак случајот Јанушев е ФИЈОКИРАН..
од сообраќајки мислам Единствен што е осуден ЗДРАВА казна ( не знам дали ја одлежал) е оној што излета со кола од улица и во кафиќот кај ТЦ ЗЕБРА и усмрти жена...
нема време на таква брзина, а и кучето што има ИНСТИНКТ не осетило... се слуша Мотор оти им се праени ауспусите да бидат бучни, а ретко кола.... Брзина може да се процени ако си на тротоар, попречно ако гледаш, ако веќе си на пешачкиот гледаш само светла, дали 60 возел дали 130..
А ВОЗАЧОТ ШТО ГЛЕДАЛ ???
Кај нас ова е толку у курац отидено, што само принципот, "Око за око, заб за заб", може да донесе некаков резултат.
Се друго е напразно филозофирање, "мижи асан да ти баам", "мижи митро тулумби паѓаат" или, што би рекле нашите северни сосдеди "свирање курцу".. и така се до следниот случај.
Додека не почнат глави да летаат.. ама буквално.. ќе филозофираме до утре сабајле, и ќе ни гинат децата по улици, ни криви ни должни.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.