Не гледаме сигнализација за да знаеме што е дозволено а што не е... Се согласувам само дека можеше подобро да се намести (под агол од 90с).Vidi iako motorot e brz, sepak e avtomobilot kriv. Ocigledno nedovolno cekal i ne bilo sosema sigurno za priklucok - loso videl/procenil. Nastrana sto pravi manevar koj e apsolutno nedozvolen i extremno rizicen
Plus, loso e pozicioniran za da zavrti levo i da se prikluci - mnooogu povekje vreme ke mu treba za da napravi cel lak
Жената во белиот џип, ниту беше построена правилно, ниту пак на чиста улица го направи тој долг лак. Таа буквално на "слепо" заврти пошто синото камионче и го зеде видикот за да го види моторот.Не гледаме сигнализација за да знаеме што е дозволено а што не е... Се согласувам само дека можеше подобро да се намести (под агол од 90с).
На крај моторот возоше ретардирано брзо, затоа не го видоа и затоа и не можеше ни да застане ни да види на време дека возило се приклучува. Тоа беше поентата, дека кога толку брз возиш времето на реакција ти е многу намалено, и толку си далеку да не те гледаат посебно со препреките (други возила, итн).
Ок, кажи тогаш каде точно затаил системот - кога некој е десетици пати застануван за возење без дозвола, за брзо возење, прави сообраќајки и повредува луѓе, дила дрога на големо, итн.Pisav pogore, obvinitelstvoto ne go interesira prekrsokot od ZBSP (zakon za bezbednost vo soobrakjajot i patistata), nemanje vozacka ne e krivicno delo.. A za drogata pisav deka obvinitelstvoto se proiznese vo javnosta deka ima podneseno obvinenie protiv vasko, ali sudijkata presudila vo negova korist i zatoa obvinitelstvoto vo noemvri 2024 god ima podneseno zalba do vtorostepeniot sud (apelacija) kade sto toj sud ke resava dali ke ja potvrdi prvostepenata odluka ili ke ja preinaci vo delot za krivicna sankcija ili ke ja ukine presudata i ke go vrati predmetot povtorno na prvostepeno odlucuvanje
Mala korekcija, Zatail ne zakazhalОк, кажи тогаш каде точно закажува системот - кога некој е десетици пати застануван за возење без дозвола, за брзо возење, прави сообраќајки и повредува луѓе, дила дрога на големо, итн.
Пошто ептен очигледно е дека системот закажал, или и тоа ќе го спориш? Се е регуларно во случајот со копилето? Сплет од неповрзани/неважни околности и бам! Од никаде неочекувано убива девојка правејќи ги истите прекршоци за кои не е санкциониран?
Лежечките не се решение! И толку е сјебан воздухот, па уште лежечи требаат да се турират издувни гасови на секои 50 метра.Jas bi stavil niz cela MK od tie lezeckite kako sto ima kaj centar za stranski jazici... Ke vozis iznad 50 ke se prais fraer i ke iskrsis se... Pa ke ti dojde pametot so sila koga ne vlaga so ubavo... I kameri avtomatski za crveno i avtomatski radari niz naseleni mesta... Kako segde taka i kaj nas... Za 1-3 meseci resen problem na cela MK i cao... ROI na investicijata za 3meseca
Поправено.Mala korekcija, Zatail ne zakazhal
Тоа. И да се врати 60км/ч на булеварите.Само блиц камери на темпо 50 km/h со толеранција 3-6% и решен проблем. Како во Виена, на секое ќоше по една камера.
Ete vo konkretniot slucaj sudijkata zaebala rabota, zatoa sega ja trgaat od komisii i soveti..Ок, кажи тогаш каде точно затаил системот - кога некој е десетици пати застануван за возење без дозвола, за брзо возење, прави сообраќајки и повредува луѓе, дила дрога на големо, итн.
Пошто ептен очигледно е дека системот затаил, или и тоа ќе го спориш? Се е регуларно во случајот со копилето? Сплет од неповрзани/неважни околности и бам! Од никаде неочекувано убива девојка правејќи ги истите прекршоци за кои не е санкциониран?
Во град секогаш видикот ќе биде „слеп“ на одредена дистанца. Возила, мртви агли, итн... Целата работа е гледаш кога имаш доволно простор/време за да направиш маневар. Ако таму релативно далеку најблиското возоло е камионот и ти имаш време да се приклучиш пред било кое возило што вози со дозволена брзина - па што да правиш? Ќе се приклучиш или ќе чекаш целосно празна улица (која може никогаш да не ја дочекаш празна во периоди на гужва).Жената во белиот џип, ниту беше построена правилно, ниту пак на чиста улица го направи тој долг лак. Таа буквално на "слепо" заврти пошто синото камионче и го зеде видикот за да го види моторот.
Ама судијката само за еден случај може да е виновна, за случајот со големата количина дрога. Што правиме со десетиците други случаи кога копилето било фаќан а не бил санкциониран?Ete vo konkretniot slucaj sudijkata zaebala rabota, zatoa sega ja trgaat od komisii i soveti..
Ima multi lane radari fakjaat site lenti, ne moze da izbegnes.Лежечките не се решение! И толку е сјебан воздухот, па уште лежечи требаат да се турират издувни гасови на секои 50 метра.
Само блиц камери на темпо 50 km/h со толеранција 3-6% и решен проблем. Како во Виена, на секое ќоше по една камера.
Шо кога ќе се врати ако нема контрола. Влегувам во Скопје на автокоманда ограничување си пишуе фино лепо 80 km/h, после некаде 50 km/h ја возам по таа брзина, абе ебате тоа дегените ретардирани сите свират бавно му било, а тие колите ќе се распаднат, димат ко цементара. За кој кур се тоа знаците?Поправено.
Автоматски споено мислење:
Тоа. И да се врати 60км/ч на булеварите.