Војната на патиштата

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.413
Поени од реакции
35.093
130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.

Баш кога минуваш на пешачки зеленото не треба да ти дава сигурност!
Така е ама некогаш ќе се замислиш нешто, ќе се зазбориш со некој, бучна околина каде постојано некој легува на свирка, поминуваат камиони и аута со пробушен ауспух, копиљаци со преправани веспи да бучат повеќе, можеби имаш слушалки на уши, итн... А со толкава брзина реално звукот е померодавен од гледање на кола која иде толку бргу.
Да, истото го мислам и јас - дека мора четири очи отварање со вакви психопати во околината, ама генерално треба бе да бидеш безбеден да поминеш семафор на твое зелено светло.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
707
Поени од реакции
1.860
Долг период ќе помине додека стварно се собере народ кој искрено ќе протестира, се ради Шарената Револуција која знаеме како делува.
Еве мое искрено мислење е дека во петокот протестот беше чист, стварно излезе народ да протестираа, ама на овој вчерашниов одма се забележаа познати лица и начин на протестирање кое многу наликуваше на Шарените...

Мислам еве едно од гомната се јави на твитер

Иако им се скратени приходите, невладините секти уште хараат во општеството, и чекаат ваква прилика, класично некрофилско од нивна страна, каде некое семејство ќе биде завиено во црно, за да излезат од тие дупки кај што дремат цело време.

За тие што одат на протестиве, ако забележите некои партиски или невладини испрдоци, со ќотек да ги бркате од протестите, племето нивно потплатено да им го ебам.
Хиени, чекаат нешто вакво да се деси за да излезат од своите дувла.Затоа и таткото на девојкава потенцира да не се политизира случајов.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
генерално треба бе да бидеш безбеден да поминеш семафор на твое зелено светло.
Генерално треба да има мир во светот и да нема оружје и војни, ама јбг.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
707
Поени од реакции
1.860
Така е ама некогаш ќе се замислиш нешто, ќе се зазбориш со некој, бучна околина каде постојано некој легува на свирка, поминуваат камиони и аута со пробушен ауспух, копиљаци со преправани веспи да бучат повеќе, можеби имаш слушалки на уши, итн... А со толкава брзина реално звукот е померодавен од гледање на кола која иде толку бргу.
Да, истото го мислам и јас - дека мора четири очи отварање со вакви психопати во околината, ама генерално треба бе да бидеш безбеден да поминеш семафор на твое зелено светло.
Тие копиљаците пробушени алспуци на своите веспи се посебна категорија на идиоти.Треба и за нив да фрчат казни,никој не е должен да ги трпи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.845
Долг период ќе помине додека стварно се собере народ кој искрено ќе протестира, се ради Шарената Револуција која знаеме како делува.
Еве мое искрено мислење е дека во петокот протестот беше чист, стварно излезе народ да протестираа, ама на овој вчерашниов одма се забележаа познати лица и начин на протестирање кое многу наликуваше на Шарените...

Мислам еве едно од гомната се јави на твитер

Иако им се скратени приходите, невладините секти уште хараат во општеството, и чекаат ваква прилика, класично некрофилско од нивна страна, каде некое семејство ќе биде завиено во црно, за да излезат од тие дупки кај што дремат цело време.

За тие што одат на протестиве, ако забележите некои партиски или невладини испрдоци, со ќотек да ги бркате од протестите, племето нивно потплатено да им го ебам.
Кога сме кај Политизирање, ако овој е од Дпмне како имал Врски за марихуаната и пред тоа за другата сообраќајка ?????
Нешто пишуваше некој дека овој бил близок со Шеќеровска ????
Јасно дека СДС се обиде и Палчо да го прикаже како да е од Дпмне....
Никој не го прозва Јојо, а и прОливер, се напраи паметен како Зеко...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Кога сме кај Политизирање, ако овој е од Дпмне како имал Врски за марихуаната и пред тоа за другата сообраќајка ?????
Нешто пишуваше некој дека овој бил близок со Шеќеровска ????
Јасно дека СДС се обиде и Палчо да го прикаже како да е од Дпмне....
Никој не го прозва Јојо, а и прОливер, се напраи паметен како Зеко...
Заеби политика. Зајо, Мајо или Мице.

Треба са се протестира и бара независно надзорно тело на сите судии во вукојебинава со транспарентни оценки на нивната работа, пошто се носители на јавна функција. Не може тие да се над сите!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.845
Генерално треба да има мир во светот и да нема оружје и војни, ама јбг. Ти
Пишав идеја за семафор, стара бебешка количка со бетонски блокети и стар акумулатор, се повлекуваш назад а количката буткање на пешачки, засилениот и да прикочи, ударот ќе биде доволен сите АирБегови да му се надуваат...еден случај да има таков има да Одекне...
Што викаше Миле Паника у К15, ме учука една Будала што помина на Зелено...
Се сеќавам далечна 96 кога пуштија грците да одиме, еден наш од хотелот, џадоцни,, кажуваше, влегол на Црвено да не му избега другарот со кола штед него што возел, од десната уличка грчко такси го бапна намерно, крилото партал, па зелен картон му земале, плус казна итн... А сега таму се казните астрономски и гадна е процедурата..
Автоматски споено мислење:

Заеби политика. Зајо, Мајо или Мице.

Треба са се протестира и бара независно надзорно тело на сите судии во вукојебинава со транспарентни оценки на нивната работа, пошто се носители на јавна функција. Не може тие да се над сите!
И обввнителите исто, пишав за тој од Дуи што Аљи му се закани на ДФС ако не биде Реизбран ќе ја бутне владата, а замешан до гуша во дубари.....бај тхе веј, се спогоди со Судот и Боки 13 а и Кичеец...

Последно уредено:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.013
Поени од реакции
12.681
Не се осеќам и секогаш гледам кога минувам. Има многу пензионери овде на 80+ и жени со автомобили кои не знаат да оценат ситуација.
Да, ама тие возат со 40-50, никој не шиба со 130 по германски улици.

Треба многу, многу едукација на народов. И казни, сејф сити или како и да се викаше тој проектот. И малце намалување на тоа големо куре синдромот.
Ама труло е се, се бараат врски за најмали ситници.

Смешен ми е еден пример на еден познаник тука во Шведска, македонец. Типот возеше без дозвола 4-5 години. Го сопира полиција, ем вози без возачка, ем над дозволеното, ем претицува на полна. Патроли има цело време во цивилка, цивилна кола, немаш пандур со радар што се познава од километар.
И го застануваат типов, возачка господине. Му ја дава македонската. Му викаат не важи оваа. Ах, извинете не знаев, се прави на глуп. И полицаецов му вика нема што да ми се извинувате мене, на домашна адреса ќе ви стигне покана за на суд, извинувајте се таму.
Доби казна и забрана за учество во сообраќај 5 години, дури и на точак. Па ако му се ризикува да повтори и да лежи, изволте.

Во случајов со Васо има системски failure на повеќе нивоа. Почнувајќи од родители, наставници/психолози во школо, подмитливоста на полицијата, судот, обвинителството. Во суштина секој слој од општеството потребен за нормално функционирање на една држава.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Да, ама тие возат со 40-50, никој не шиба со 130 по германски улици.

Треба многу, многу едукација на народов. И казни, сејф сити или како и да се викаше тој проектот. И малце намалување на тоа големо куре синдромот.
Ама труло е се, се бараат врски за најмали ситници.

Смешен ми е еден пример на еден познаник тука во Шведска, македонец. Типот возеше без дозвола 4-5 години. Го сопира полиција, ем вози без возачка, ем над дозволеното, ем претицува на полна. Патроли има цело време во цивилка, цивилна кола, немаш пандур со радар што се познава од километар.
И го застануваат типов, возачка господине. Му ја дава македонската. Му викаат не важи оваа. Ах, извинете не знаев, се прави на глуп. И полицаецов му вика нема што да ми се извинувате мене, на домашна адреса ќе ви стигне покана за на суд, извинувајте се таму.
Доби казна и забрана за учество во сообраќај 5 години, дури и на точак. Па ако му се ризикува да повтори и да лежи, изволте.

Во случајов со Васо има системски failure на повеќе нивоа. Почнувајќи од родители, наставници/психолози во школо, подмитливоста на полицијата, судот, обвинителството. Во суштина секој слој од општеството потребен за нормално функционирање на една држава.
Дури и да возат со 40-50 не проценуваат правилно ситуација.

Една баба на 84 години со 20 km/h 2x ме удари во задниот браник. Кога излезе од тоа полото со аутоматик со едни штаки останав без зборови. После една недела бабата доживеа мозочен удар.

Друг е муабетот што истите такви на пешачки иако се оддалечени 10 чекора од пешачкиот а ти возиш со 30 km/h и нормално во секундата проценуваш дека се далеку од тебе и продолжуваш да возиш, тие не застануваат и иако те гледаат буквално ти се фрлаат пред кола.

Затоа мора многу да се внимава !

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
кола што кочи пред пешачки лесно се забележува. На некои личности не им се очите у работата и се дешаваат вакви работи. Ќе стават слушалки, занесени у телефоните, или пак се брзаат некаде. Комбинација каде што и шоферот е несвесен прави вакви ствари.

Било каде да искочиш да возиш имаш работа со несовесни пешаци, оди покрај тротоар и нагло врти на улица без да погледне, трча од една до друга страна и слично. Дури и коливе нови што имаат сензори им е тешко да проценат за да упалат автоматско кочење, а камо ли некој шофер што е несовесен.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.721
Поени од реакции
14.604
Било каде да искочиш да возиш имаш работа со несовесни пешаци, оди покрај тротоар и нагло врти на улица без да погледне, трча од една до друга страна и слично.
Ова е точно, и мене у сообраќајот најмногу ме нервираат пешаците, пред некој ден ми претрчаа 3ца цигани од зад коли.
Ама како ова е поврзано со несреќата? Алудираш ли на нешто, не ги сфаќам овие муабети помеѓу редови.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Ова е точно, и мене у сообраќајот најмногу ме нервираат пешаците, пред некој ден ми претрчаа 3ца цигани од зад коли.
Ама како ова е поврзано со несреќата? Алудираш ли на нешто, не ги сфаќам овие муабети помеѓу редови.
муабето ми е да гледала како иде сообраќајот немало да се деси ситуацијата. Тоа сакаме ја кадаиф, бафра и другите да ви го објасниме. Сопствена одговорност треба у сообраќај.

А вие изроди без грам мозок што мислите искрено уво ме боли. Такви морони муртино го инсталиравте и триста други криминали се десија. Сега еве пак експлоатирате туѓи несреќи.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
На истиот Булевар имаш прегледност во наредните 500 метри. Нели можеш да забележиш ако 5-ца падобранци ти искочат пред тебе на сред улица, а ти притоа возиш со 150 на саат.

Тој еден падобранец излегува со 3 км на саат, така да за да скокне понапред 30 сантима, му требаат 2 секунди, а ти имаш просечна реалција од 0.03 секунди. Немаш изговор за да се забиеш во него.

Kajgana Shop

На врв Bottom